Home » , » Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Ισραήλ-Ιράν

Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Ισραήλ-Ιράν

Από giorgis , Τρίτη 8 Ιουνίου 2010 | 12:52 μ.μ.



Σε περασμένη ανάρτησή μας με τίτλο «Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί είναι η Μέση Ανατολή» αναφερόμαστε ότι οι εξελίξεις στην περιοχή αυτή είναι απρόβλεπτες και με δεδομένο ότι ο Ιρανικός Ερυθρός Σταυρός είχε ανακοινώσει ότι θα αποστέλλει δύο πλοία με βοήθεια στη Γάζα (το ένα μεταφέρει φάρμακα και τρόφιμα και το άλλο εθελοντές νοσηλευτές κατά κύριο λόγο). Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι τα πλοία θα κατευθυνθούν στην Αίγυπτο, από όπου φορτίο και άνθρωποι θα προωθηθούν στη Γάζα διά μέσου του μεθοριακού σταθμού της Ράφα. (Αυτό τον δρόμο ακολουθούν και έλληνες εκπαιδευτικοί που μεθαύριο αναχωρούν για την Γάζα).

Όμως η Τεχεράνη εκτιμώντας ότι στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή η κυβέρνηση του Τελ Αβίβ βρίσκετε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση (αμφισβητείτε και από το ίδιο το στρατιωτικό κατεστημένο της χώρας) προχώρησε ακόμα περισσότερο.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο «αλ Αραμπίγια» μεταδίδει ότι τα πλοία κατευθύνονται απευθείας προς τη Γάζα μετά από «απαίτηση του ιρανικού λαού», ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στα πλοία επιβαίνουν και στρατιώτες απ’ το επίλεκτο σώμα του Ιρανικού στρατού, «Φρουροί της Επανάστασης»!

Αν όντως ισχύουν όλα αυτά τότε οι σχέσεις Ιραν-Ισραήλ βρίσκονται σε οριακό σημείο και αν υπάρξει ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ιράν-Ισραήλ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθούν οι καταστάσεις.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger