Home » » Μια αξιοπρεπής στάση

Μια αξιοπρεπής στάση

Από giorgis , Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010 | 6:47 μ.μ.

 Θα ήταν παράληψη μας να μην αναφέρουμε την αξιοπρεπή στάση που κράτησε στην βουλή, στην ψήφιση του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου, η Σοφία Σακοράφα. Απ’ την ιστοσελίδα της, λοιπόν αντιγράφουμε:

Η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα κατήγγειλε τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με την οποία αποφάσισε η κυβέρνηση να περάσει το πολυνομοσχέδιο και αποχώρησε από την Ολομέλεια της Βουλής,. Η κ. Σακοράφα τόνισε :
«Μετατρέψατε τη Βουλή σε σωματείο – σφραγίδα.
Αρνούμαι να σφραγίζω φιρμάνια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Δεν είμαι υπάλληλος, βουλευτής είμαι.
Αρνούμαι να δεχτώ πρακτικές κατοχικού κοινοβουλίου, όπου μιλούν οι εντολείς του ΔΝΤ και φιμώνονται οι εντολοδόχοι του Ελληνικού λαού.
Αρνούμαι να παραβρεθώ σε αυτήν την παρωδία.
Τούτες τις ώρες γράφεται ιστορία.
Ιστορία ενδοτισμού από τη μία, αλλά και αντίστασης από την άλλη».


Σε ό,τι αφορά στην ουσία του νομοσχεδίου η Σοφία Σακοράφα δήλωσε : «Είναι αυτονόητο ότι εάν παρέμενα θα καταψήφιζα το νομοσχέδιο, το οποίο γκρεμίζει σοβαρά κεκτημένα, πισωγυρίζει τον κόσμο της εργασίας σε συνθήκες του 1950 και επιφέρει οδυνηρές συνέπειες στον κόσμο του μόχθου και της εργασίας».

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
17 Δεκεμβρίου 2010 στις 7:51 μ.μ.

Αν και γυναίκα, διαθέτει "balls", κάτι που δεν έχουν κάποιοι υπόλοιποι που φορούν παντελόνια και δεν μπορώ να φανταστώ, τι σκατά σκέφτονται όταν κοιτάζουν τη μούρη τους στον καθρέφτη.
Εκτός πια κι αν έχασα τόσο την εποχή μου. Πάντοτε οι πολιτικοί πουλούσαν ψέματα και έλεγαν μαλακίες του τύπου,- "θα σας κάνουμε γεφύρια" οι πολιτικάντης απ το μπαλκόνι, -"μα δεν έχουμε ποτάμια η πλέμπα από κάτω", -"θα σας κάνουμε και ποτάμια" ο ετοιμόλογος μπάμιας να απαντά.
Μα ως εκεί, ακόμα και στο δούλεμα των ψηφοφόρων υπήρχε ένας άγραφος νόμος, ένα όριο που δεν το ξεπερνούσαν κι ήταν ένας κάποιος σεβασμός στα παντελόνια που φορούσαν.
Τώρα, τι είν αυτό, που μετάλλαξε πολιτικούς που ανδρώθηκαν στη μεταπολίτευση, να ξεχάσουν πως είναι άντρες, πως όπως λέει ο λαός, την υπογραφή τους και το κάτι τις τους, δεν το βάζουν όπου νάναι κι όπως λέει ο ποιητής, " κι αν δεν μπορείς να κάνεις τη ζωή σου όπως τη θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον, μην την εξευτελίζεις", δεν μπόρεσα να το εξηγήσω ακόμα...

mbiker

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger