Home » , » Στην εποχή του Μνημονίου

Στην εποχή του Μνημονίου

Από giorgis , Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011 | 5:08 μ.μ.

 Δυο «ειδησούλες» από τον σημερινό έντυπο τύπο μας δείχνουν που οδηγείται ο εργαζόμενος λαός, τα λαϊκά στρώματα από την κυβέρνηση του Μνημονίου.
Η πρώτη μας έρχεται από την τοπική εφημερίδα της Θεσσαλίας «Ταχυδρόμος». Αντιγράφουμε:

«Φωτιά έγιναν τα χρέη για 49χρονο οικογενειάρχη στο Βόλο. Η απόγνωση τον οδήγησε στην απόφαση να αυτοπυρποληθεί.
Το ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε μαζί με τη φιάλη οινοπνεύματος μέσα στον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου εξηγούσε ότι πίσω από την απόπειρα αυτοκτονίας με τρόπο τραγικό, βρισκόταν η μεγάλη οικονομική δυσχέρεια.
Το λαμπαδιασμένο σώμα του 49χρονου εργαζόμενου στο Νοσοκομείο Βόλου τύλιξαν με χαλί ιερέας του Ναού και ένας προσκυνητής. Ο οικογενειάρχης με εγκαύματα δεύτερου βαθμού εισήχθη και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αχιλλοπούλειου. Πρόκειται για το τρίτο άτομο που εισάγεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου τις τελευταίες ημέρες μετά από απόπειρα αυτοκτονίας»

Την δεύτερη είδηση την συναντάμε στον «Ριζοσπάστη»:


Νεφροπαθής από τη Χίο αναγκάστηκε να διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή που τον κρατά στη ζωή γιατί δεν είχε να πληρώσει το κόστος των φαρμάκων που ανέρχονται σε περίπου 2.200 ευρώ το μήνα. Η τραγική ιστορία του 56χρονου, ασφαλισμένου του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), έχει ως εξής:
Ο ΟΠΑΔ, εξαιτίας της χρόνιας υποχρηματοδότησής του από τις κυβερνήσεις διαχρονικά καθυστερεί τις πληρωμές των φαρμακοποιών και προμηθευτών, αλλά και των ασφαλισμένων για τις δαπάνες που πληρώνουν για φάρμακα, αναλώσιμα υλικά κ.λπ.
Στη Χίο - εξαιτίας των καθυστερήσεων - ο Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει σταματήσει εδώ και περίπου 3 μήνες να χορηγεί επί πιστώσει φάρμακα στους ασφαλισμένους του Δημοσίου. Το πρόβλημα είναι εκρηκτικό για τους ασφαλισμένους που χρειάζεται να πληρώνουν χιλιάδες ευρώ απ' την τσέπη τους για τη φαρμακευτική τους αγωγή. Απελπισμένος από την κατάσταση αυτή, ο νεφροπαθής καθηγητής Χρήστος Καραγιώργης, με επιστολή του προς τη διοίκηση του ΟΠΑΔ, το Φαρμακευτικό Σύλλογο, βουλευτές του Νομού κ.λπ., ενημέρωσε ότι σταματά τη φαρμακευτική αγωγή του γιατί δεν μπορεί πλέον να προμηθευτεί τα φάρμακα, των οποίων το κόστος ανέρχεται σε περίπου 2.200 ευρώ το μήνα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger