Home » , , » Δ. Καζάκης: "Δεν έχουμε βιώσει ακόμα τα χειρότερα"

Δ. Καζάκης: "Δεν έχουμε βιώσει ακόμα τα χειρότερα"

Από giorgis , Τρίτη 15 Μαρτίου 2011 | 4:00 μ.μ.

 Πολύ ενδιαφέρουσες οι τοποθετήσεις του οικονομολόγου-αναλυτή Δημήτρη Καζάκη που ακούστηκαν στην εκπομπή «Αντιπαραθέσεις» στον τηλεοπτικό δίαυλο «Κρήτη TV».
Την διεύθυνση για να παρακολουθήσουμε το συγκεκριμένο βίντεο μας την στέλνει αναγνώστης του μπλογκ μας και εκεί διαπιστώνουμε –σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δ. Καζάκη, τα οποία τεκμηριώνει- ότι η κατάσταση την οποία βιώνει ο εργαζόμενος λαός της χώρας είχε ήδη καθοριστεί σε συμφωνία μεταξύ των δυο μεγάλων αστικών κομμάτων της χώρας και των εκπροσώπων του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου από τον Γενάρη του 2009 στις Βρυξέλλες.

«Δεν έχουμε βιώσει ακόμα τα χειρότερα» τονίζει ο οικονομολόγος-αναλυτής για να συμπληρώσει ότι «με αυτά που θα συμβούν στις 25 Μάρτη ο λαός θα τρομάξει».


Το βίντεο έχει πολύ μεγάλη διάρκεια αλλά αξίζει κάποιος να το παρακολουθήσει.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 15 σχόλια

@lako@arxda
15 Μαρτίου 2011 στις 4:34 μ.μ.

η εκπομπή όπως δείχνει στο βίντεο είναι "Antitheseis - Kazakis - 4 Mar 11"
4 μαρτ 2011

μετά τις 4 μαρτ, στις 9 μαρτ, ο Ομπάμα, απαιτέι απ τη Μέρκελ να μην αφήσει την Ελλάδα να χρεωκπήσει γιατί αυτή η χρεωκοπία θα έχει συνέπειες ντόμινο στην οικονομία της Αμερικής που δεν έχει ορθοποδήσει ακόμη.
δείτε τα σχετικά στο http://www.stopcartel.info/2011/03/09/%CE%9F%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%9D%CE%9F%CE%9C%CE%99%CE%91/%C2%AB%CE%92%CE%AD%CF%84%CE%BF%C2%BB_%CE%9F%CE%BC%CF%80%CE%AC%CE%BC%CE%B1_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%9C%CE%AD%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%BB_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CF%84%CE%B7_%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AF%CE%B1!/5397.html

[τα σχόλια για την επιλογή του δημοσίευμάτος σας μου φαίνεται πως περισσεύουν, απλά .... δε μασάμε οτιδήποτε το δημοσιογραφικό απ΄οπου κι αν είναι εξαρτημένο]

Ανώνυμος
15 Μαρτίου 2011 στις 11:18 μ.μ.

Απλά τέλειο!!!

ΑΨΟΓΟΙ ΜΠΡΑΒΟ!!!

Την λεχω στείλει και σε φίλους να τη δουν.. ΠΟΛΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ!

Ανώνυμος
16 Μαρτίου 2011 στις 3:24 μ.μ.

Το βίντεο παρελαύνει και σε κανάλια εθνικιστών στο YouTube...τελικά αυτός ο κύριος δε μας είπε ακόμα τι είναι?

Ευρωκομμουνιστής,μαοϊκός,μαρξιστής/λενινιστής,αριστερός πατριώτης?

ΥΓ: Φίλοι του ΒΚ η πολιτική του ουδετερότητα δε σας προβληματίζει? Έλλειψη αξιολόγησης τώρα τελευταία καθώς και βιαστικές αναρτήσεις! Τελικά το ΚΚΕ σε μερικά ζητήματα δίκιο έχει!

Ανώνυμος
16 Μαρτίου 2011 στις 6:21 μ.μ.

Ποίο είναι το πρόβλημά σου δεν το καταλαβαίνω!

Εξήγησέ μας τι εννοείς σε παρακαλώ!

Ανώνυμος
16 Μαρτίου 2011 στις 6:52 μ.μ.

Μια ας πούμε καταγγελία(;) ή θέση(;) από το μπλοκ της e-aristera.. Mε ονοματεπώνυμα..

με τίτλο "Η θέση μας απέναντι στην
«Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση μετώπου για τη σωτηρία του λαού και την αναγέννηση της χώρας»
http://www.earistera.gr/content/view/729/36/lang,el/


Σέβομαι τον κ.Καζάκη ως οικονομικό αναλυτή αλλά χρειάζεται επιτέλους να μας διευκρινήσει την πολιτική του θέση. Με ποιους κάνει τα μέτωπα τις συμμαχίες συγκεκριμμένα. Όχι ως "γενικά" ως λαός..

Ανώνυμος
16 Μαρτίου 2011 στις 11:02 μ.μ.

ανώνυμε 3.24
έχεις ακόμα κολλήσει στο τι δηλώνει ή πρέπει να δηλώνει ο καθένας πως είναι? τι ίδεες άσπάζεται προτού τον ακούσεις και κρίνεις αυτά που λέει?
Εγώ λέω να κρίνουε τα επιχειρήματα του καθενός και όχι την ταυτότητα του.

Ο Καζάκης υπήρξε μέλος του ΚΚΕ και αποχώρησε. Δεν θέλω να κρίνω αυτή του την κίνηση. Δε με απασχολεί. Με απασχολούν αυτά που λέει και μεταφέρει στους υπολοίπους.

Αν έχει κάτι να πεις σε αυτά που λέει, προχώρα. Αλλιώς τουλάχιστον άκουσε, ίσως να μάθεις κάτι καινούργιο.

Αλέξανδρος

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2011 στις 1:45 π.μ.

Φίλε Αλέξανδρε,ξέρεις κάτι?

Εξακολουθώ να τον διαβάζω κάθε Πέμπτη στο Ποντίκι και τον παρακολουθώ συστηματικά από το καλοκαίρι στο nomoneynodebt! Τον έχω δει και σε ένα φεστιβάλ κομματικής οργάνωσης και είχα την τύχη στο τέλος να του υποβάλλω ερωτήσεις και να μιλήσω μαζί του! Ευγενέστατος,τρομερός γνώστης οικονομίας και οικονομικών (συγκεκριμένα στην οικονομική ιστορία),αλλά μόλις είδα ότι μιλάει και "πατριώτες" έκανα delete!

Πολιτική Επιστήμη=Οικονομική Επιστήμη,ή αν θες η οικονομική επιστήμη σε καμία των περιπτώσεων δεν δύναται να αποτελεί αυτόνομο κομμάτι πέραν της Πολιτικής!

Συνεπώς όταν μια οικονομοτεχνική ανάλυση δε συνοδεύεται από την "πρόταση εξουσίας" του χώρου τον οποίο ασπάζομαι (μαρξισμός),τότε τα χαλάμε!

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2011 στις 11:55 μ.μ.

Εμένα πάλι με ενδιαφέρει πρωτίστος η επιχειρηματολογία του. Διαφωνεί κανείς στο κόμα με αυτά που λέει για το θέμα?

Αν ναι, που και γιατί

Ανώνυμος
18 Μαρτίου 2011 στις 9:57 μ.μ.

@17 Μαρτίου 2011 11:55 μ.μ.

Στο είπε ο 17 Μαρτίου 2011 1:45 π.μ.(ο προηγούμενος από εσένα) Διάβαζε και λίγο τα σχόλια.
Τον κ.Καζάκη τον εκτιμούμε. Η ποιο ριζοσπαστική θεωρία από την πλευρά συμφερόντων της εργατικής τάξης. Από τους ποιο σοβαρούς αναλυτές που υπάρχουν.

Η πολιτική στάση του είναι "μυστήριο". Ειδικά όταν έχουν ακουστεί επώνυμα πράγματα (αλήθεια ή ψέμματα ή υπερβολές ;) σαν το

http://www.earistera.gr/content/view/729/36/lang,el/

Το οποίο εύχομαι να μην είναι αληθές.

Όμως όταν πηγαίνει με τους 60 χρονών + "προσωπικότητες" των "πατριωτών" του Μίκη στην Θεσσαλονική τότε τι επιδιώκει; Η οικονομική ανάλυση του κ.Καζάκη δεν απευθύνεται προς αστούς που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι μέσα στο σύστημα εξουσίας ή / και ωφελημένοι από αυτό.

Η οικονομική του ανάλυση χρειάζεται να την λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη φίλε του σχολίου 17 Μαρτίου 2011 1:45 π.μ. Είναι προς "τον σωστό δρόμο"..
Πολιτικά δεν ξέρω αν τα λέει προς "τον σωστό δρόμο".
Αυτό μόνο ο κ.Καζάκης μπορεί να το διευκρινήσει.

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2011 στις 1:04 μ.μ.

Φίλε 18 Μαρτίου 2011 9:57 μ.μ.

Το γεγονός ότι το εν λόγω βίντεο,αναπαράγεται και από την άκρα Δεξιά στο ΥouTube και το γεγονός ότι βρίσκει απήχηση σε τέτοιους χώρους είναι θλιβερό!

Καλή η οικονομοτεχνική ανάλυση σε βάζει στο πετσί του "ρόλου" της καπιταλιστικής οικονομίας,αλλά το πολιτικό πρόταγμα σε κάτι τέτοια δεν είναι αμελητέο.Δεν είναι συζήτηση για το Ε1 ή πόσο αντιλαϊκό είναι το ΦΠΑ ή οι έμμεσοι φόροι! Είναι βαθιά πολιτικό και συνεπώς η απάντηση δε θα είναι οικονομικοεπιστημονική αλλά πολιτική!

Ο ανώνυμος 17 Μαρτίου 2011 1:45 μ.μ.

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2011 στις 5:06 μ.μ.

@Ο ανώνυμος 17 Μαρτίου 2011 1:45 μ.μ.

Εάν είμαστε Μαρξιστές ή Μαρξίζουμε(π.χ. εγώ) καταλαβαίνουμε ότι το τραπεζικό-χρηματιστηριακό κεφάλαιο φέρνει μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους με το πάτημα μερικών κουμπιών και χωρίς να χρειάζονται επενδύσεις στην παραγωγή. Και για αυτό πήγαν εκεί τα λεφτά.
Η κίνηση Μίκη αποτελεί ανάχωμα απέναντι σε επικείμενη άνοδο της Αριστεράς(σε αυτό δίνει δικαιώματα η αριστερά). Έχει προσωπικότητες που με τον Α ή Β τρόπο είναι μέσα στο σύστημα & πολλαπλά ωφελημένες από αυτό. Δεν έχετε ακούσει για κυβέρνηση «προσωπικοτήτων» που τα λένε και σοβαρές αστικές φυλλάδες; Τυχαίο που κάθε εβδομάδα η Καθημερινή έχει τα τραγούδια του Μίκη, και μάλιστα και αυτά που ακουστήκανε στην συμφωνία Ισραήλ-Παλαιστίνης στο Ντέιτον Μαουτχάουζεν ;

Η έννοια της «ψωροκώσταινας» και του «οικονομικού κατακτητή» του κ.Καζάκη είναι λανθασμένη. Παραθέτω τους λόγους.

1) Το Ελληνικό κράτος δεν είναι κατεχόμενη χώρα. Δεν υπάρχει καταπιεζόμενη ελληνική εθνότητα από άλλη εθνότητα ή από το.. Ελληνικό κράτος ή από τον κατακτητή στην.. Ελλάδα! Ούτε απαγορεύονται τα ήθη έθιμα η γλώσσα κλπ κλπ. Το Ελληνικό κράτος είναι κοντά στον σκληρό πυρήνα του Καπιταλισμού εδώ και πολλά χρόνια. Να πω ΝΑΤΟ-ΕΕ- ΟΝΕ. Ο Ελληνικός Καπιταλισμός έχασε και πληρώνει τα σπασμένα. Όπως κάθε χαρτοπαίκτης που έχει "χρέος τιμής".

2) Το Ελληνικό Εφοπλιστικό κεφάλαιο είναι από τα ποιο δυναμικά παγκοσμίως. Μέχρι και στην Κίνα ναυπηγεί τα πλοία του( λόγω και φθηνού εργατικού κόστους),την ίδια στιγμή που ναυπηγεία στο Ελλάντα πάνε για φούντο και εκατοντάδες κόσμος μένει χωρίς εργασία.. Τα 600 δις κατά Spiegel στην Ελβετία των Ελλήνων καταθετών διδάσκουν πολλά. Όπως και τα κέρδη και των ελληνικών τραπεζών από τα ομόλογα – δάνεια του Ελληνικού κράτους. Άρα ας μην μιλάμε για οικονομική κατοχή. Υπάρχουν συμπατριώτες που ζουν μία χαρά σε περίοδο κρίσης. Και μάντεψτε: Δεν είναι λίγοι. Οι Έλληνες βιομήχανοι και μεγαλέμποροι μαζί με συγκροτήματα τύπου καλωσόρισαν το Μνημόνιο! Το θυμόμαστε;

3) Το Ελληνικό κράτος συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. Όταν π.χ. το Ισραήλ επιδιώκει με κάθε τρόπο συμμαχία με το Ελληνικό Κράτος, οι ΗΠΑ την καλοσωρίζουν. Οι σχέσεις με τις ΗΠΑ έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ. Η φιλοξενία πολεμικών πλοίων αεροπλάνων που κοιτάζουν τις εξελίξεις στην Λιβύη, η συμμετοχή σε Νατοϊκούς στρατούς (πχ. Καμπούλ) επιτείνει την βαρβαρότητα . Τα 4 ελληνικά F16 στην Σούδα και οι φρεγάτες που λέγεται πως είναι για την Λιβύη θα μπορούσαν να πείσουν. Το Ελληνικό κράτος παρείχε στρατιωτικές διευκολύνσεις ή και προσωπικό(π.χ. φρεγάτες σε Ιράκ, βάσεις σε Σούδα, Γιουγκοσλαβία 1999, στρατό σε Κόσσοβο). Μέχρι και στο.. Νταρφούρ (Σουδάν - πετρέλαια)έφτασε η "θεία χάρη".

4) Το Ελληνικό κράτος επενδύει με κρατική βοήθεια σε ξένες χώρες. Ποιος δεν θυμάται τις επενδύσεις σε βαλκάνια, την ζώνη δραχμής επί Σημίτη, τα ανοίγματα σε χώρες της πρώην ΕΣΣΔ(μέχρι και Ουζμπεκιστάν, τις επιχειρήσεις που μεταφέρθηκαν σε Ρουμανία - Σκόπια - Βουλγαρία) Πως νομίζετε πως γίνονται; Για σας.. ήρθα;
Αν δεν υπάρχουν κρατικές συμφωνίες δεν γίνεται τίποτα. Και μην μας πει κάποιος πως κάθισαν ισότιμα και τα βρήκαν. Ανάλογα την δυναμική του κάθε εθνικού καπιταλισμού όπως θα έλεγε και ο Λένιν. Όπως θα μπορούσε να σε διδάξει η πρόσφατη ματαίωση της επένδυσης σε Αστακό ανάμεσα σε Ιταλία - σεϋχηδες - Ελλάδα. Δεν είναι χαζοί οι Ιταλοί καπιταλιστές εργοστασιάρχες να εισάγουν φτηνότερο ρεύμα από την Ελλάδα. Και επικαλέστηκαν νομοθεσία της ΕΕ περί..ανταγωνισμού. Παρεπιμπόντως αν γίνονταν η "επένδυση", η ποιότητα ζωής των εκεί κατοίκων θα γίνονταν πολύ χειρότερη από τα παράγωγα της καύσης που θα μόλυναν θάλασσα και αέρα. Μία "επένδυση" που δεν έγινε στην Ιταλία γιατί θα ξεσηκωνόντουσαν και οι πέτρες από την μόλυνση που θα είχε υποστεί το περιβάλλον..

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2011 στις 2:00 μ.μ.

"Εάν είμαστε Μαρξιστές ή Μαρξίζουμε(π.χ. εγώ) καταλαβαίνουμε ότι το τραπεζικό-χρηματιστηριακό κεφάλαιο φέρνει μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους με το πάτημα μερικών κουμπιών και χωρίς να χρειάζονται επενδύσεις στην παραγωγή. Και για αυτό πήγαν εκεί τα λεφτά. "

Aκριβώς αγαπητέ αν και δεν ξέρω κατά πόσο πρόκειται για χρηματιστική κρίση του καπιταλισμού ή αν είναι κάτι βαθύτερο...

"Η έννοια της «ψωροκώσταινας» και του «οικονομικού κατακτητή» του κ.Καζάκη είναι λανθασμένη. Παραθέτω τους λόγους."

Τα επιχειρήματα (1),(2), είναι ικανά και αναγκαία για το παραπάνω φίλε!

Ερώτηση: Συμφωνεί κανείς με την άποψη ότι η λύση στην κρίση θα είναι αυστηρά πολιτική και όχι κάποιο επιστημονικό πόρισμα μιας ομάδας οικονομολόγων/ακαδημαϊκών κλπ?

Ο ίδιος ανώνυμος

Ανώνυμος
23 Μαρτίου 2011 στις 1:49 π.μ.

Αγαπητοι φιλοι,
Ο Κ.Καζακης φαινεται να ειναι ενας ανθρωπος με συγκροτημενη σκεψη,γνωση του θεματος για το οποιο μιλαει και με αποψη για το τι κινησεις πρεπει να γινουν ωστε να εξελθουμε απο την κατασταση που εχει διολισθησει η χωρα.
Στο διακυβευμα τωρα:Μπορουν αυτες οι κινησεις να φερουν αποτελεσμα αν γινουν μονο απο μια μειοψηφια του ελληνικου λαου;Κατα την αποψη μου ΟΧΙ.Οποτε το δηλωνω απεριφραστα,παροτι θεωρω τον εαυτο μου αριστερο και αυτο γινεται χωρις να ειμαι ενταγμενος σε κανενα πολιτκο οργανο και σχεδον με βιωματικο τροπο απ οσο θυμαμαι τον εαυτο μου,οτι δεν με φοβιζει καθολου το γεγονος οτι το βιντεο αυτο αναπαραγεται απο εθνικιτικα sites.Ισα ισα μου δειχνει οτι ανθρωποι απο ολους τους πολιτικουσ χωρους αγωνιουν για την κατασταση της χωρας.Οπως ειπωθηκε κι ολας στο βιντεο το καταβι ειναι κοινο.
Αλλα ισως καποιοι και ισως δικαιολογημενα σταθουν καχυποπτοι απεναντι σε μια τετοια θεση.Σ αυτους εχω να αντιπαραθεσω ενα απλο επιχειρημα.Επειδη δεν πιστευω στην αντιπροσωπευτικη δημοκρατια και επειδη ειμαι υπερ της αυτοοργανωσης και εν γενει της συλλογικης ενεργειας των πολιτων θεωρω οτι εξτρεμιστικες αποψεις δεν μπορουν να βρουν προσφορο εδαφος εαν μια τετοια κινηση πραγματοποιηθει.Απο τη στιγμη που το σαθρο πολιτικο συστημα θα παραδωσει θελει δεν θελει την θεση του ασκησης εξουσιας στον λαο τα οποιαδηποτε φασιζοντα υποστηριγματα του θα χασουν και τον λογο υπαρξης τους μιας και δεν θα εξυπηρετουν ουτε και ποτε εξυπηρετουσαν κατι περισσοτερο απο σκοτεινες πολιτικες επιδιωξεις καποιων πολιτικων χωρων!!!
Η συστρατευση ανθρωπων με κοινο στοχο την ελευθερια ειναι κατι το οποιο οσες φορες συναντηθηκε στην ιστορια του ανθρωπινου πολιτισμου γεννησε ελπιδες και ιδανικα για τα οποια αξιζει καποιος να δωσει την ζωη του.
Εχουμε μια ιστορικη ευκαιρια και δεν πρεπει να την απολεσουμε.Ο κυκλος του καπιταλισμου εκλεισε και οπως ελεγε και ο Μαρξ στην κριση βρισκεται η ευκαιρια για να πεσει αυτο το βαναυσο συστημα που υποδουλωνει τους ανθρωπους.

Ανώνυμος
23 Μαρτίου 2011 στις 10:16 μ.μ.

@προηγούμενο

Ποιοι «όλοι μαζί οι Έλληνες» που μας λέει ο κ.Καζάκης ;

Ρωτώ
-Μέτοχοι – μεγαλοστελέχη τραπεζών που έχουν κέρδη από την εγγύηση των Ελληνικών «Χαρτιών»;

-Μέτοχοι και μεγαλοστέλεχη εταιριών που είναι υπέρ των «διαρθρωτικών αλλαγών», του μικρότερου «εργασιακού κόστους» και της «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας;

-Ελληνικό εφοπλιστικό κεφαλαίο με τις πολλές φορολογικές απαλλαγές που μέχρι και στην Κίνα ναυπηγεί τα πλοία του ( λόγω και σχέσεων Κινας -Ελλάδας και φθηνού εργατικού κόστους), την ίδια στιγμή που ναυπηγεία στο Ελλάντα πάνε για φούντο και κόσμος μένει χωρίς εργασία;

-"Βυσματικά" Mεσσαία και Μεγαλοστελέχη του Δημοσίου "χωμένα" σε πολλές επιτροπές και θέσεις;

-Ελληνες καταθέτες στην Ελβετία που κατά Spiegel έχουν καταθέσεις μέχρι και 600 δις€;

-Εργοστασιάρχες που έκλεισαν παρά την γενναιόδωρη κρατική υποστήριξη ή μετέφεραν τα εργοστάσιά τους στα Βαλκάνια αφήνοντας πόλεις με δεκάδες ανέργους;

-Έλληνες βιομήχανοι και μεγαλέμποροι που μαζί με πολλά συγκροτήματα τύπου καλωσόρισαν το Μνημόνιο;

-"Περσόνες" - "Προσωπικότητες" που τώρα εμφανίζονται γύρω από τον Μίκη και που με τον Α ή Β τρόπο είναι ή ήταν πολλαπλά ωφελημένες από το συστημα που τώρα "καυτηριάζουν"; (Παραλλαγή περί δυνατής Ελλάδας και πρώτα ο πολίτης έλεγαν και σλόγκαν επί εποχής του κ.Σημίτη.)

Όλοι αυτοί οι κύριοι και κυρίες έχουν τα ίδια ταξικά συμφέροντα με την εργατική τάξη στην Ελλάδα(έλληνες και ξένοι εργαζόμενοι); Ή μήπως απλά υπερασπίζονται -και λογικά υπερασπίζονται στον Καπιταλισμό- τα συμφέροντά τους;


Υπάρχουν συμπατριώτες που ζουν μία χαρά σε περίοδο κρίσης. Ή που μάζεψαν αρκετά την εποχή των «παχιών αγελάδων» και τώρα περιμένουν να αγοράσουν ότι πωλείται μπίρ-παρά. Και μαντέψτε: Δεν είναι λίγοι.

H θέση απέναντι στο χρέος είναι ΤΑΞΙΚΗ θέση.
Η εργατική επιθυμεί την διαγραφή του χρέους.
Μέρος μεσοαστικής -κυρίως βιοτέχνες-, επαναδιαπραγμάτευση με "κούρεμα" χωρίς πολλές "αλλαγές".
Η μεγαλοαστική και μέρος της μεσοαστικής μέρος επαναδιαπραγμάτευση του χρέους αφού γίνουν οι "διαρθρωτικές" αλλαγές.
Η μικροαστική ανάμεσα σε όλες αυτές.

Στα οικονομικά του κ.Καζάκη συμφωνώ. Σε άλλα(ειδικά στα γεωπολιτικά συνωμοσιολογικά - διεθνή) λέει πολλά άστοχα.. Θα τα γραψω σε άλλο σχόλιό μου

Ανώνυμος
24 Μαρτίου 2011 στις 12:05 π.μ.

"H θέση απέναντι στο χρέος είναι ΤΑΞΙΚΗ θέση."

Ακριβώς και εκτός αυτού θα πρέπει να συνοδεύεται με το αίτημα για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Πολύ σωστός ο ανώνυμος 10:16 μ.μ.

Ανώνυμε 1:49 π.μ.

"Οποτε το δηλωνω απεριφραστα,παροτι θεωρω τον εαυτο μου αριστερο και αυτο γινεται χωρις να ειμαι ενταγμενος σε κανενα πολιτκο οργανο και σχεδον με βιωματικο τροπο απ οσο θυμαμαι τον εαυτο μου,οτι δεν με φοβιζει καθολου το γεγονος οτι το βιντεο αυτο αναπαραγεται απο εθνικιτικα sites."

Διαφωνώ κάθετα. Στο Κομμουνιστικό Μανιφέστο ο Μαρξ, τονίζει ότι ο πόλεμος στην αστική τάξη θα είναι εθνικός,αλλά για την εργατική τάξη το έθνος δεν σημαίνει, ό,τι σημαίνει για τους αστούς! Συνεπώς σε περίοδο δομικής κρίσης του καπιταλισμού,τα φίδια του εθνικοσοσιαλισμού καλό θα είναι να μένουν στις τρύπες τους!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger