Διαφωνίες στην ΔΗΜΑΡ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 26 Αυγούστου 2012 | 3:38 μ.μ.

Ο κατήφορος που έχει πάρει ο Φ. Κουβέλης και το κόμμα του στο να στηρίζει όλα τα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα προκαλεί αντιδράσεις και σε στελέχη της ΔΗΜΑΡ.
Και είναι λογικό αφού πρωτοκλασάτα στελέχη αυτού του πολιτικού μορφώματος δεν έχουν κανένα πρόβλημα να παραδεχθούν δημόσια ότι η προγραμματική συμφωνία που υπέγραψαν με Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμιά αξία και ότι το κόμμα τους στηρίξει όλα τα νέα βάρβαρα μέτρα που κατεδαφίζουν την ελληνική κοινωνία για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μιας δράκας ξένων και ντόπιων πλουτοκρατών.

Ο γραμματέας της ΚΕ και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης ήταν ξεκάθαρος σε πρόσφατες δηλώσεις του. Εκτίμησε ότι είναι «πιθανό» το ενδεχόμενο «να υπάρξουν παρεκκλίσεις στην προγραμματική συμφωνία» που προέβλεπε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο όπως και οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις –δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά αφού η απόφαση για νέο σφαγιασμό του λαϊκού εισοδήματος είναι ειλημμένη από την κυβέρνηση- προσθέτοντας επίσης ότι η ΔΗΜΑΡ εξακολουθεί να στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά για «να μην κινδυνεύσει η συνολική προσπάθεια που γίνεται τώρα, και να μην υπάρξει πολιτική κρίση στην χώρα».

Η επιλογή αυτή της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ έχει προκαλέσει τριβές και μέσα στην κοινοβουλευτική της ομάδα. Ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης μιλώντας στον ρ/σ «105,5 στο Κόκκινο» διατύπωσε ανοιχτά τις ενστάσεις του επειδή «δεν τηρείται η προγραμματική συμφωνία» της τρικομματικής κυβέρνησης κάτι που επαναλαμβάνει και σε πολυσέλιδο κείμενο που μοίρασε στους συναδέλφους του και δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Το Παρόν».

Στην ίδια γραμμή πλεύσης και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Μιχελoγιαννάκης ο οποίος έστειλε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του δήλωση με την οποία αποστασιοποιείται από τις επιλογές της ηγετικής ομάδας του κόμματος του και αναφερόμενος στην προγραμματική συμφωνία αναφέρει: «Όταν συμφωνείς σε κάτι και αθετείς την συμφωνία τι κάνεις; Είναι ξεκάθαρο. Εγώ όταν συμφωνώ με κάποιον και αθετεί τη συμφωνία του, καταγγέλλω τη συμφωνία και μένω με τη λογική ότι συνεχίζω να διεκδικώ αυτά που πιστεύω».

Πιθανόν τα κίνητρα των δυο αυτών βουλευτών που διαφοροποιούνται από την επικρατούσα γραμμή της ΔΗΜΑΡ να είναι εντελώς προσωπικά και να έχουν σχέση με την επιδίωξη της πολιτικής τους επιβίωσης –επιδιώκουν την διαγραφή τους για να αναζητήσουν πολιτική στέγη στον Σύριζα;- αφού αντιλαμβάνονται την επερχόμενη εκλογική συντριβή της ΔΗΜΑΡ.

Προς το παρόν πάντως ο Φ. Κουβέλης ανέχεται αυτές τις διαφωνίες και συνεχίζει τον ρόλο του θλιβερού συγκυβερνήτη στην πιο βάρβαρη ταξική κυβέρνηση που γνώρισε τις τελευταίες δεκαετίες ο τόπος.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Πάνθηρας
26 Αυγούστου 2012 στις 3:53 μ.μ.

Πέρα από τις "διαφωνίες" των δύο βουλευτών της ΔΗΜΑΡ πρέπει να τονίσουμε και τις έντονες διεργασίες που διεξάγονται στα απλά μέλη, όσο περισσότερο στους "γελασμένους ψηφοφόρους της".
Η ΔΗΜΑΡ παραμάγαζο του ΠΑΣΟΚ και πιστή στα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων αφεντικών ήταν αναμενόμενο να συμμετέχει στην κυβέρνηση για την "σωτηρία" της χώρας.Τίποτα δεν μπορεί να περιμένει ο εργαζόμενος λαός από αυτό το μόρφωμα για αυτό και έχει καταδικαστίι τώρα στη συνείδηση του και αύριο στις κάλπες (μόνο πεδίο παρέμβασης της ΔΗΜΑΡ).
Προς όλους...όσο και για κάποιους αριστερούς-συντρόφους που γελάστηκαν...

Ανώνυμος
26 Αυγούστου 2012 στις 6:11 μ.μ.

Δεν υπάρχουν αριστεροί σύντροφοι που γελάστηκαν από την ΔΗΜΑΡ. Πασόκοι "σύντροφοι" μπορεί...

"Πάταξη της ευνοιοκρατίας" τελικά ονομάζονται οι απολύσεις: http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/ergasia/apo_asep_osoi_ypallhloi_exoyn_proslhfthei_xwris_eksetaseis.1905518.html

Φαντάζομαι η ΔΗΜΑΡ να είναι επιτέλους ικανοποιημένη: Η γραμμή μπορεί να είναι της ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, αλλά η ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ της γραμμής είναι καθαρός Κουβέλης!
Ας ελπίσουμε μετά κι από αυτή την ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ να σταματήσει να υπονομεύει το έργο της κυβέρνησής μας...

Πάνθηρας
26 Αυγούστου 2012 στις 8:09 μ.μ.

Δεν εννοούσα αυτούς που ψήφιζαν το ΠΑΣΟΚ αλλά αριστερούς ψηφοφόρους (και πολλούς φίλους) που ξεγελαστήκαν ότι ο Κουβέλης δεν θα μπει σε κυβέρνηση ή αν μπει θα βάλει φρένο στην αντιλαική λαίλαπα. Οι εκλογές είναι ένα βαρόμετρο αλλά η κοινωνία δεν είναι στατική, η ταξική πάλη διεξάγεται καθημερινά όπως και η πάλη ιδεών.

Ανώνυμος
26 Αυγούστου 2012 στις 8:25 μ.μ.

Τι να πω...ειλικρινά πιστεύω ότι όποιος επέλεξε Κουβέλη έχει ξεκαθαρίσει τις σχέσεις του με την αριστερά, απλά ψάχνει μια δικαιολογία.

Αλλά για να το λες...σε πιστεύω :)

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger