Home » , » Λάθος πορεία

Λάθος πορεία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 | 2:20 μ.μ.


Του Ν. Μπογιόπουλου - "Ριζοσπάστης"

1) Αντιγράφω (Ντοκουμέντα 16ου Συνεδρίου, σελ. 71, σ. Παπαρήγα):
«Στο 15ο Συνέδριο ξεκαθαρίσαμε το εξής πράγμα: Οτι η συγκέντρωση δυνάμεων, η πολιτική συμμαχιών του Κόμματος χτίζεται πάνω στην αντίθεση μονοπώλια - ιμπεριαλισμός. (...). Τι είναι ο ιμπεριαλισμός; Το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού. Ομως, δεν μπορούμε να χτίσουμε συμμαχία στην αντίθεση καπιταλισμός - σοσιαλισμός, γιατί σημαίνει συμμαχία για τη σοσιαλιστική επανάσταση και συμμαχία για τη δικτατορία του προλεταριάτου. Αυτό δεν μπορούμε να το βάλουμε.

Και δεν μπορούμε να το βάλουμε, γιατί είναι και λυμένο θεωρητικά, αλλά και η πείρα αυτό δείχνει». Κανένα νέο δεδομένο δεν επιτρέπει αναθεώρηση όσων θεωρητικά και εμπειρικά, κατά το 16ο Συνέδριο, είναι λυμένα. Εντούτοις στις Θέσεις γίνεται ακριβώς αυτό το λάθος: Προτείνεται οικοδόμηση πολιτικής συμμαχιών στην αντίθεση καπιταλισμός - σοσιαλισμός. Αλλά πάνω σε αυτή την αντίθεση, όπως σωστά διαπιστώναμε στο 16ο Συνέδριο, δεν χτίζεται η - στρατηγικής σημασίας για την Επανάσταση - πολιτική συμμαχιών.

2) Με αυτήν την (μη) πολιτική συμμαχιών «πλησιάζουμε» το σοσιαλισμό μόνο ως αντικατοπτρισμό. Η Λαϊκή Συμμαχία, που δεν είναι πολιτική, δεν συμμετέχει σε εκλογικές μάχες, που απορρίπτει όσους διαφοροποιούνται από το ΚΚΕ (Θέση 67), που «έχει μια ορισμένη μορφή διαμόρφωσης με τη δράση σε κοινό πλαίσιο των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ», είναι «συμμαχία» μόνο με τον εαυτό μας.

3) Η πολιτική γραμμή των Θέσεων ουσιαστικά εφαρμόζεται εδώ και χρόνια. Εχουμε ήδη δείγματα ότι δεν περπατάει: οργανωτική στασιμότητα, πτώση κυκλοφορίας «Ρ», επίπεδο ταξικού κινήματος, οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα. Ας σταθούμε στις εκλογές. Η σ. Παπαρήγα («Ρ», 22/3/2012) έλεγε: «Αντικειμενικά λοιπόν στην εκλογική μάχη το κριτήριο ψήφου προς το ΚΚΕ μπορεί και πρέπει να είναι πάνω στη συνολική του στρατηγική». Δεν συνιστά απολυτότητα να λέμε ότι «επιβεβαιώθηκε» (Θέση 48) μια στρατηγική που την αναδείξαμε ως κριτήριο ψήφου, αλλά αντί να συγκεντρώσει δυνάμεις τις μείωσε στο μισό; Βέβαια, όποτε έρχεται η κουβέντα στο εκλογικό αποτέλεσμα επαναλαμβάνουμε τα περί «κοινοβουλευτικών αυταπατών». Οχι. Αυταπάτες δημιουργούνται όταν αρνούμαστε να ερμηνεύσουμε απροκατάληπτα την ζωντανή εμπειρία από κάθε πολιτική μάχη. Τέτοια μάχη είναι και οι εκλογές. Δεν σπέρνει «κοινοβουλευτικές αυταπάτες» ο Λένιν όταν ισχυρίζεται («Γράμματα στον Γκόργκι») ότι «απ' τα αποτελέσματα των εκλογών εξαρτάται κατά πολύ και η ανάπτυξη του κόμματος».

4) Επί κρίσης, θέτοντας ως προαπαιτούμενο κάθε λαϊκής συσπείρωσης τη συμφωνία με τη θέση μας για λαϊκή εξουσία, αφήσαμε αναξιοποίητους σειρά πολιτικούς «κρίκους». Π.χ. Το «δεν πληρώνω». Εμείς είπαμε: Δεν πληρώνω, αλλά πρώτα λαϊκή εξουσία. Χρέος. Εμείς είπαμε: Οχι στο χρέος, αλλά στη λαϊκή εξουσία. Ευρώ - ΕΕ. Εμείς είπαμε: Δεν αρκεί το όχι στην ΕΕ, χωρίς το «ναι» στη λαϊκή εξουσία. Μνημόνιο. Εμείς είπαμε: Δεν φταίει το μνημόνιο, αλλά ο καπιταλισμός, η κρίση και ότι δεν έχουμε λαϊκή εξουσία. Σωστά. Ομως υπηρετείται ο στόχος της λαϊκής εξουσίας, όταν, στη μαζική πάλη για την ανακούφιση του λαού από τα βάσανά του, τίθεται σαν (διαχωριστική) προϋπόθεση; Πανομοιότυπα απουσιάσαμε από το καθήκον να παρέμβουμε στο αυθόρμητο που εκδηλώθηκε. Δεν δηλώσαμε «παρών» για τον προσανατολισμό και τη συνειδητοποίησή του. Αφήσαμε άλλους να το κατευθύνουν, να το αξιοποιούν. Από τις πλατείες που τις καταγγείλαμε από την Ισπανία κιόλας, πριν ακόμα εμφανιστούν στην Ελλάδα, μέχρι τις πατάτες. Από τις διαδηλώσεις για το μνημόνιο μέχρι τα διόδια - όταν έρχονταν άλλοι εμείς φεύγαμε.

5) Η εξάρτηση για την αστική τάξη μιας εξαρτημένης χώρας είναι το πλαίσιο προσαρμογής της στο διεθνή καπιταλισμό. Πολιτικά, η εξάρτηση για την αστική τάξη σημαίνει τη διεθνή της εγγύηση - στήριξη για την παραμονή της στην εξουσία. Η ταξική ανάδειξη του εξαρτημένου χαρακτήρα του ελληνικού καπιταλισμού δεν σημαίνει συσκότιση των ευθυνών της αστικής τάξης για τα δεινά του λαού ή απαλλαγή από αυτές, ή πολύ περισσότερο «παράθυρο» συνεργασίας με τμήματά της. Είναι πολιτική της καταδίκη. Η εξάρτηση συνιστά καταισχύνη του συνόλου της αστικής τάξης και χειροπιαστή απόδειξη ότι το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και για το λόγο αυτό, για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα, υποδουλώνει το λαό, σε συμμαχία με το ξένο κεφάλαιο. Αυτή η ανάλυση του Λένιν στον «Ιμπεριαλισμό», στο «Η Βαριά Βιομηχανία στην Ελλάδα» του Μπάτση, στο «Το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα» του Μπελογιάννη, ισχύει ακέραια και σε συνδυασμό με τα σημερινά οικονομικά και πολιτικά δεδομένα, η πραγματικότητα βοά: Η εξάρτηση της Ελλάδας βαθαίνει.

Πραγματικότητα που για να έχουμε αποτελεσματική πολιτική γενικά (και ειδικά όσον αφορά τη διασύνδεση του ταξικού με το πατριωτικό) δεν γίνεται να αγνοούμε, να θολώνουμε με σχήματα περί «αλληλεξάρτησης», να μισοδεχόμαστε (ή μισοαρνιόμαστε) με φράσεις όπως «ισχυρές εξαρτήσεις», εισάγοντας έτσι στην επιστήμη του μαρξισμού το «ολίγον έγκυος».

6) «Ριζοσπάστης»: Δημοσιεύματα όπως το διήγημα για το δολοφόνο του 15χρονου, τα «πέρασε για λίγο από τον ΔΣΕ» για τον Μίσσιο, ανιστόρητες αναφορές ότι «το ΚΚΕ καμία σχέση δεν έχει με την αριστερά», κείμενα όπου αντί επιχειρημάτων βρίθουν ασυνταξιών και αφορισμών, πρωτοσέλιδα όπου απουσιάζει ή υποβαθμίζεται το σημαντικό της επικαιρότητας (π.χ. θάνατος Τσάβες), δεν συνηγορούν στην εκτίμηση περί «βελτίωσής του».

ΠΡΟΤΑΣΗ: Επαναφορά - επικαιροποίηση του Προγράμματος του 15ου Συνεδρίου, συγκρότηση Αντιιμπεριαλιστικού - Αντιμονοπωλιακού - Δημοκρατικού Μετώπου, με κατεύθυνση την ανατροπή του καπιταλισμού. Ενα Πρόγραμμα πιο αναγκαίο κι από την πρώτη φορά που το εμπνευστήκαμε επειδή ακριβώς τα προβλήματα που επιφέρουν ο ιμπεριαλισμός, τα μονοπώλια, οι αντιδημοκρατικές εκτροπές, η αναβίωση του φασισμού, η καπιταλιστική κρίση, έχουν οξυνθεί στο έπακρο. Το ΑΑΔΜ μπορεί να οικοδομήσει αντικαπιταλιστική συμμαχία, διότι:

Πρώτον, συνδέει τώρα, σήμερα, την πάλη για το καθημερινό πρόβλημα με το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό.

Δεύτερον, είναι πειστικό και το κατορθώνει γιατί λαμβάνει υπόψη, ειδικά στις παρούσες συνθήκες εξαθλίωσης του λαού, ότι πρώτα «Οι άνθρωποι πρέπει να είναι σε θέση να ζουν για να μπορούν να κάνουν ιστορία» (Μαρξ - Ενγκελς, «Γερμανική ιδεολογία»).

Τρίτον, δεν παραιτείται από κανένα όπλο και από κανένα ενδεχόμενο - έστω και το πιο αμυδρό - στον επαναστατικό αγώνα, μη εξαιρουμένου του ενδεχομένου κυβέρνησης του ΑΑΔΜ, η οποία θα συνιστούσε διαστρέβλωση αν συσχετιζόταν με «στάδια», με «ενδιάμεσες εξουσίες» ή με την «αριστερή» κυβέρνηση αστικής διαχείρισης που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέταρτον, μιας και εμείς δεν είμαστε Μπλανκιστές ώστε να αδιαφορούμε για τη λαϊκή πλειοψηφία, συνιστά επιτομή του αντικαπιταλιστικού αγώνα γιατί οικοδομεί λαϊκή πλειοψηφία, που δικό της έργο με επικεφαλής την εργατική τάξη είναι η Επανάσταση, καθώς προωθεί τις αναγκαίες συμμαχίες που δεν αποτελούν τίποτα λιγότερο από τον ίδιο τον πυρήνα του πολιτικού σχεδίου ανατροπής του καπιταλισμού.

Νίκος Μπογιόπουλος

μέλος ΚΟΒ «Ριζοσπάστη»
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 44 σχόλια

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2013 στις 2:25 μ.μ.

So it begins

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2013 στις 3:01 μ.μ.

Περιμένουμε με αγωνία τους συντρόφους από τον περισσό να τοποθετηθούν για το νέο οπορτουνιστικό κρούσμα...
RedFly, Trash, Yiok-Yiok και λοιποί φωστήρες του κινήματος να απαντήσουν στον όψιμο οπορτουνιστή του κινήματος.

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2013 στις 3:41 μ.μ.

Αντε να δουμε τωρα τους ταλιμπαν χουλιγκανους οπαδους του κκε τι θα γραψουν για τον Μπογιοπουλο;Θα τον κατηγορησουν ως πρακτορα,οπως κατηγορουσαν προ πτωσης ΕΣΣΔ, οσους πεφταν στο θανασιμο αμαρτημα της αυτοβουλης σκεψης-κριτικης;Θα τον πουνε αναχωμα του συστηματος εναντια στην λαικη παλη;Προταση μου ταπεινη να προβληματιστουνε μηπως τελικα δεν ειναι στραβος ο γυαλος αλλα στραβα αρμενιζουνε εκει στην ηγεσια.Οτι και να κανουνε φανταζομαι θα τους ειναι δυσκολο ,απλα να χυδαιολογουνε χωρις επιχειρηματα οπως κανουνε σχεδον παντα σε οποιον σχολιαζει κριτικα το κομμα-θρησκεια

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2013 στις 3:58 μ.μ.

Συγκεκριμένος, ξεκάθαρος και εύστοχος.
Αν το ΚΚΕ ακολουθήσει μια τέτοια λογική, μόνο κερδισμένο θα βγει και το ίδιο αλλά και ο λαός (που είναι και το ζητούμενο).

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2013 στις 3:59 μ.μ.

Πανω σε τι και με ποιους ,περιμένετε..? Διοτι δεν ειμαι σίγουρος πως κάνετε καλη
ανάγνωση,ουτε βλεπω να μπορούν να ακολουθήσουν ανταρσυα και πολυ περισσότερο συριζα τις υπο συζήτηση(σωστες κατα την γνωμη μου) απόψεις του Ν.Μπ... με υποτιθέμενους "σύμμαχους" που δεν γνωρίζουμε και δεν εχουν προτάσεις(απο αριστερά παντα) που απλα διαμαρτύρονται ....και το ονομα τους ειναι 2.25 3.01 κτλ...
Στον δρόμο χτίζονται οι συμμαχίες..Μπορείτε ...?


Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2013 στις 5:07 μ.μ.

Σύντροφε Νίκο, τα σέβη μου!
Προσυπογράφω και με τα δυο μου χέρια, την κάθε λέξη της παρέμβασής σου στον προσυνεδριακό διάλογο!
Ένας σχολιαστής, σε άλλη ανάρτηση, ζητούσε την απάντησή σου σε δημοσιεύματα με τα οποία ο Ριζοσπάστης, σου "τα έχωνε" εμμέσως πλην σαφώς.
Νομίζω ότι καλύτερη απάντηση δεν μπορεί να υπάρξει!
Βαστάτε γερά σύντροφοι!!!
Μην μασάτε, από τις ύβρεις και τις απειλές της φράξιας, που προσωρινά διοικεί το Κόμμα!
Χάρη σε σας και σ' όλα τα στελέχη, τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του Κόμματος, που αντιστέκονται στην εξόφθαλμη αλλαγή των χαρακτηριστικών του, υπάρχει ακόμη ελπίδα!!!

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2013 στις 5:09 μ.μ.

Μην στοιχιζεστε πισω απο επωνυμους επειδη νομιζετε οτι η κριτικη τους στο ΚΚΕ σας βολευει. Ειναι απιστευτη αλητεια , πολιτικο ρεσαλτο στον εθελοτυφλιαμο , να μας πισετε οτι ολοι εσεις "υπερασπιζεστε"!!!!!!!! την πολιτικη προταση του 15ου!!!!!!
Οψιμες φιλιες, μελλοντικες συνεργασιες, ομαδικη ενσωματωση. Τσιμας, κοψιδης, θεωνας, κλπ σοσιαλδημοκρατες.
Το ΚΚΕ συζηταει ποιοτικα, ουσιαστικα, ανοιχτα, τεκμηριωμενα , με την ωριμοτητα κομματος και οχι γκρουπας.
Οσο και να σκουζετε.....εμεις προχωραμε.
Jim

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2013 στις 5:16 μ.μ.

Να ενημερώσω ότι ο Μπογιό την κριτική την κάνει εντός των πλαισίων του κόμματος και για το καλό του κόμματος. Ούτε λάσπη πετάει, ούτε τίποτα. Οπότε μη χαίρεστε.

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2013 στις 6:46 μ.μ.

Οταν αυτά που λέει ο Μπογιόπουλος σήμερα,τα υποστήριζαν καποιοι εδώ και κάμποσα χρόνια,τα παπαγαλάκια του περισσού έπεφταν να τους φάνε.
Απο αντικομμουνιστές και πράκτορες μέχρι προδότες και χαφιέδες.
Δηλαδή όσοι έβλεπαν τα αυτονόητα,βαπτίζονταν οπορτουνιστές.
Η ζημιά που έχει κανει η ηγετική ομάδα θαρώ είναι μη αναστρέψιμη.Θα προτιμήσουν να βγάλουν και τον Μπογιόπουλο οπορτουνιστή,παρά να παραδεχθούν τα εγκληματικά λάθη τους.

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2013 στις 7:10 μ.μ.

Ανώνυμε 5:16 και άλλοι δεν πετούσαν λάσπη κι έλεγαν τα ίδια με το Μπογιόπουλο, αλλά αντιμετωπίστηκαν με την πρέπουσα χυδαιότητα. Δεν ξέρω αν θα κρατηθείτε αρχικά γιατί ο Μπογιόπουλος είναι κάποιος που έχει πολύ μεγάλη επιρροή και αυτά τα υπολογίσετε, αλλά είμαι σίγουρος ότι εδώ και καιρό η σημερινή ηγεσία του σκάβει το λάκκο και στο μέλλον θα του τον σκάψει πιο βαθύ.

Jimάκο, τα περί ωριμότητας να τα πεις στο Μεντρέκα, το Μαΐλη, την Παπαρήγα κλπ. που βγαίνουν και λένε αγράμματους, αμόρφωτους, προδότες, ύποπτους κλπ τους διαφωνούντες. Κατά τα άλλα προχωράτε αγόρι μου, κανένα πρόβλημα. Θα δείτε που θα πάτε το ΚΚΕ οι ΣΕΚίτες που βρεθήκατε στην ηγεσία...

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2013 στις 7:46 μ.μ.

Παρατηρώ πολυ συχνα ορισμένοι να διαμαρτύρονται για τα επιχειρήματα των κκεδων
πως ειναι κενα περιεχόμενου χουλιγκανιστηκα κτλ.Μου φαίνεται ομως πως στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο, τις περισσότερες φορές τουλάχιστον...Αν ειναι ετσι ,τοτε το συμπέρασμα που βγαζω ειναι πως μάλλον προσπαθούν να σπάσουν τις πιθανές ανταπαντήσεις με πλάγιο τρόπο.. Για τους δικους τους λογους...
Και μια δικιά μου γνωμη ειναι πως οι συιζεοι κανουν λαθος εαν χαίρονται,,Ειναι εκτός
κινήματος ετσι και αλλιώς..Οσο για τις ψήφους καλος η" κακος βρίσκονται προς τα δεξια...
Θα τις περιφρονήσουν η" θα στρίψουν αριστερά...Τι λετε...?

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2013 στις 7:53 μ.μ.

Προς φίλους και εχθρούς του ΚΚΕ, γι’αυτό το λέμε προσυνεδριακό διάλογο.
Γι’αυτό οι θέσεις κυκλοφόρησαν μήνες πριν.
Γι’αυτό δημοσιεύονται όλες οι απόψεις στο Ριζοσπάστη. Όλες!
Γι’αυτό συζητούνται τα πάντα ανοιχτά.
Χαλαρώστε!!! Τι πρεμούρα είναι αυτή?
Κατερίνα.

31 Μαρτίου 2013 στις 8:19 μ.μ.

Κάποτε, ορισμένοι μιλούσαν «κριτικά» για τον «Ενιαίο Συνασπισμό» του 89… Μία συμμαχία όπου από πολλούς, όχι απλά ως «στρατηγικής σημασίας για την Επανάσταση» δεν χαρακτηρίστηκε, έγινε και σημείο αναφοράς ορισμένων, για την κριτική τους μέχρι και σήμερα απέναντι στο ΚΚΕ … Σήμερα όμως και για κάποιον λόγο τα γυρνάνε κιόλας … Επικαλούνται το 15ο συνέδριο του ΚΚΕ, και απορούν γιατί το ΚΚΕ δεν συμμαχεί σε πολιτικό επίπεδο με κανέναν … Είναι απορίας άξιο λοιπόν γιατί το 89 εκτός από τον «Ενιαίο Συνασπισμό» υπήρξε και μία διάσπαση του ΚΚΕ… Καλό είναι υπενθυμίσω στους « καλοθελητές» του μπλοκ, πως ο Χαρίλαος με τον Κύρκο, στις προεκλογικές τους ομιλίες στο Σύναγμα, έσταζαν «μίσος» για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ … Τι ήταν αυτό λοιπόν που ενόχλησε τότε τόσο πολύ, και σήμερα δεν τους ενοχλεί, και μιλούν για « πολιτικές συμμαχίες», χαρακτηρίζοντας τες και ως «στρατηγικής σημασίας για την Επανάσταση» ???

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2013 στις 8:24 μ.μ.

5:16 αυτά πες τα στο Μαίλη...και ελπίζω να λες τα ίδια όταν αρχίσουν οι διαγραφές...

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2013 στις 8:57 μ.μ.

Δυστυχως οσο εσεις προχωρατε μ αυτον τον τροπο ο λαος θα μενει πισω.

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2013 στις 9:08 μ.μ.

Οποια κριτική-παρέμβαση εντός και εκτός εισαγωγικών στις θέσεις αλλα και στο κομμα απο όσους παλεύουν για αυτο και το σκοπό του(σκοπός και όλων των κομμουνιστών) το μόνο που δεν μπορεί να θεωρήθεί ειναι αρνητικό ή κακό....
Τώρα όποιός θέλει για άλλους λόγους να πάρει αυτην την κριτική να την βάλει πρόταγμα για να βγάλει την χολή του απέναντι στο κομμα λαθος πόρτα χτυπήσε...
Και τα σωστά και τα λάθη κομμάτι του αγώνα μας ειναι...και η κριτική και οι απόψεις ειναι κομμάτι μας και κομματι των συζήτησεών που αναπτύσεται στους κολπούς μας(φίλων και μελών του ΚΚΕ)...
Προσυπογράφω στα περισσότερα την άποψη του ΜΠ.


Γιοζεφ Κ

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2013 στις 11:18 μ.μ.

AYTES OI ΣΚΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΠΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ.ΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΣΠΙΘΑ ΕΥΡΙΤΕΡΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ.ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΡΟΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΡΟΖ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ανώνυμος
1 Απριλίου 2013 στις 1:56 π.μ.

Επαναλεμβανω. Ολοι εσεις που ξαφνικα συμφωνειτε με τον Μπογιοπουλο, συμφωνειτε με τις θεσεις του 15ου για την πορεια προς τον σοσιαλισμο!!!!!
Στο ερωτημα με ποιες πολιτικες δυναμεις θα επρεπε να συμμαχισει το ΚΚΕ και με ποιό στοχο (ενδιαμεσο) τσιμουδια.
Υπαρχει πολιτικη εμπειρια διαχειρησης του καπιταλισμου προς οφελος του λαου και με πορεια κοινωνικου μετασχηματισμου προς τον σοσιαλισμο;
Τι ειναι ενσωματωση για εναν κομμουνιστη;
Το 15ο μιλα για σταδια; Το αντιιμπεριαλιστικο μετωπο μπορει να μην εινσι αντιμονοπωλιακο σε συνθηκες διεθνοποιησης; Ποιος αρνηται την κοινωνικη συμμαχια και την αντικαθιστα με συμμαχια κομματων ;........ενω γκρινιαζει πολιτικα για φτωχη παρεμβαση του κομματος στο λαο;
Το 15ο δεν ειναι σε αντιπαραθεση με το 19ο. Ουτως ή αλλως στην πραξη οι συνθηκες θα σε οδηγησουν και στις αναγκαιες αναθεωρησεις. Ακλονητα ομως για εναν κομμουνιστη ειναι τα εξης. Ο σοσιαλισμος, ο επαναστατικος δρομος προς αυτον, η παλη με τον κεντρισμο και τον οπορτουνισμο, η διαφυλαξη του κυρους του κομματος και των καταστατικων αρχων του.
Τελος για την δικη μου ηθικη , η χρησιμοποιηση σαν επιχειρημα των δυσκολιων και των κοινος αποδεκτων αδυναμιων της δουλειας μας ( πχ εκλογικο αποτελεσμα, κλπ) για την στοιχειοθετηση μιας αλλης αποψης απο αυτη του κομματος ειναι παλιομοδιτικος συνδικαλισμος που δεν εχει θεση σε εναν διαλογο με κεντρο το κομμα.
Jim

Ανώνυμος
1 Απριλίου 2013 στις 2:24 π.μ.

Είναι αλήθεια και αποδεικνύεται από τα πράγματα ότι ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός είναι φασιστικός, απαρχαιωμένος, σταλινικός κλπ, τόσο πολύ που στον προσυνεδριακό διάλογο, χωρούν και αντέχονται όλες οι απόψεις. Ο @3:41 μπέρδεψε το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό με το συγκεντρωτισμό του δικού του πολιτικού χώρου, όπου σε κάποιο γκρουπούσκουλο συζητούν 4, συμφωνούν οι 3 μεταξύ τους, ο 4ος αποχωρεί ή διαγράφεται, ο αποχωρήσας ή διαγραφείς παίρνει κι έναν ξάδελφό του ή τη γκόμενά του και ιδρύει άλλο "κόμμα της αριστεράς" και μόλις προσλάβει και 3ο τότε φωνάζει για συμμαχία της αριστεράς σε ισότιμη βάση και δίχως ηγεμονισμούς. Αυτός ο κουκουλοφόρος της ΚΥΠ τολμάει να μιλάει για "χουλιγκάνους ταλιμπάν οπαδούς του ΚΚΕ".

Ανώνυμος
1 Απριλίου 2013 στις 2:33 π.μ.

Όπου σταθείς, κι όπου βρεθείς νιώθεις μια βαριά ατμόσφαιρα για το μέλλον του ΚΚΕ. Νοιάζονται όλοι για το “καλό του κόμματος” και προσπαθούν να το …σώσουν από τα “άθλια” μέλη του, που πάνε να το διαλύσουν.Και εκείνα, τα “άθλια” μέλη, δεν πιάνουν τη “χείρα βοηθείας” που τους απλώνουν όλοι αυτοί οι “φίλοι”. Από εγωισμό; Από βλακεία; Από ασχετοσύνη; Δεν ξέρω από τι πάντως αποφεύγουν να πάρουν τη “βοήθεια”, όπως έκαναν και τις άλλες φορές που επέμεναν να κρατούν το κόμμα έξω από την “κοινωνία”, μακριά από τέτοιους τους “φίλους”.


http://geranista.wordpress.com via Aristera sti Mitilini

Ανώνυμος
1 Απριλίου 2013 στις 2:39 π.μ.

Ο Μπογιοπουλος επισημαινει ποσες ευκαιριες χαθηκαν να πιασει επαφες το κομμα με λαικα στρωματα που ξεχυθηκαν αυτοματα στους δρομους λογω της αιφνιδιας γι αυτα ανατροπης των αυταπατων τους και πραττει ορθα. Η κυριαρχη πολιτικη γραμμη του ΚΚΕ τα τελευταια δυο χρονια επιδιωξε συστηματικα, επιμονα και ηθελημενα να μην δοκιμασει την αξια της πολιτικης του προτασης στις συνειδησεις μιας σειρας απο εργαζομενους στους περιορισμενους (ναι!) κινηματικους χωρους που αποφασισαν να κανουν τα πρωτα βηματα μιας πρωτογνωρης γι αυτους μικρης αυθορμητης ισως και αδιεξοδης εξεγερσης. Οταν, μαλιστα, επι σειρα ετων, η δυνατοτητα για το ΚΚΕ να προσελκυσει μεγαλες μαζες εργαζομενων στο συνδικαλιστικο αγωνα ηταν σχεδον μηδενικη, καθοτι θυματα της αποπολιτικοποιησης και του κομφορμισμου. Ο λαος, ομως, βγηκε βιαια απο το καβουκι του, και παροτι παραζαλισμενος θα ηταν κατ' αρχην διατεθειμενος να σκεφτει, να κρινει και να επαναπροσανατολιστει στους πολιτικους και κοινωνικους αγωνες. Αντιθετα το ΚΚΕ του κουνουσε επιδεικτικα και επιτιμητικα το δακτυλο, τον αποδοκιμαζε που δεν ειχε παρει μερος στους εργατικους αγωνες, που δεν ειχε ταξικη συνειδηση, που ειχε αυταπατες για την ΕΕ, για τον καπιταλισμο και του εστελνε τη συνταγη να κτισει συνδικατα ενοσω δεκαδες χιλιαδες αμοιροι καταδικαζονταν με διαταγματα της τροικας εσωτερικου και εξωτερικου απο τη μια μερα στη αλλη στην απολυση, στη μονιμη ανεργια, στο κοψιμο μισθων και συνταξεων και στην απογνωση της εξαθλιωσης. Εχει καταστει φανερο οτι η τρεχουσα πολιτικη γραμμη και φιλοσοφια του ΚΚΕ σχετικα με τους λαικους αγωνες εχει αναγκη απο εναν αλλο λαο ... για να δοκιμαστει η ορθοτητα της, επιτελους, στην πραξη! Και ισως για τουτο το λογο οι υπευθυνοι δεν εχουν καν να μπουν στον κοπο να κανουν ουσιαστικη αυτοκριτικη. Διοτι η πολιτικη τους θεωρια δεν εχει ψεγαδι!

Εντουτοις μεχρι τωρα φανηκαν "τυχεροι". Ειχαν ως "αριστερο" ιδεολογικο αντιπαλο τους ενα χυδαια συμβιβασμενο με την ΕΕ, ατολμο και δειλο ακομη και στην ανευ κοστους πολιτικη δημαγωγια, καταφανως φιλοδοξο για υπουργικους θωκους και φιλαυτο συνδαιτημονα, απο χρονια, στις αυλικες συναξεις της ΕΕ. Το πολιτικο προσωπικο του Συριζα με τις εκατο φατσες και τις χιλιες μασκες! Και ηταν τοση η φτωχεια των επιχειρηματων και τετοια η ελλειψη ικανοτητας πολλων ηγετικων στελεχων του ΚΚΕ, η ρηχοτητα της αναλυσης και η ελλειπεστατη οσο και μυωπικη διαμορφωση της πολιτικης τακτικης τους, ωστε για μηνες να τους αποσβολωνουν καθε φορα δημοσια (εκατονταδες φορες!) που τους εριχναν το δολωμα για συνεργασια με το Συριζα, να το τσιμπανε, να μασανε αμηχανα τα λογια τους, να τα χανουν και ισα-ισα να βρισκουν στο τελος τη χειροτερη δυνατη απαντηση "εμεις δεν κανουμε συνεργασια με το Συριζα διοτι δεν ειμαστε αριστεροι αλλα κομμουνιστες". Αυτοκριτικη? Ειπαμε, ειναι "τυχεροι". Οι ατυχοι ειναι εκεινοι που ζουν ενα αλλο '89 απο την αναποδη. Δυο λαθη δεν κανουν ενα σωστο παρα μονον απο τυχη. Ποση "τυχη" τους χρειαζεται ακομη?

Ανώνυμος
1 Απριλίου 2013 στις 4:21 π.μ.

@Jimάκο, προτιμώ να στοιχίζομαι πίσω από επώνυμους σαν τον Μπογιόπουλο, τον Κακουλίδη, τον Σκυλλάκο, τον Καλαματιανό, τον Γεωργιάδη και άλλους πολλούς, απ' το να στοιχίζομαι πίσω από επώνυμους Μαϊληδες, Μεντρέκες, Γόντικες και Παπαρήγες, που κάνουν γαργάρα τις ιδεολογικές τους κωλοτούμπες!
Εσένα μπορεί να σ' αρέσουν οι κωλοτούμπες (περί ορέξεως ουδείς λόγος), αλλά καλό θα ήταν, να πάτε όλοι μαζί για κανένα μετάλλιο σε τίποτα ολυμπιακούς.... γιατί στον πολιτικό στίβο, έτσι όπως το πάτε, θα το κλείσετε το "μαγαζί"!
Ελπίζω να μην σ' ενόχλησε ο όρος "μαγαζί"....είναι πολύ ήπια έκφραση, μπροστά στα δικά σου μπινελίκια!
@Κατερινάκι, ναι δημοσιεύονται όντως όλες οι απόψεις, αλλά.....
Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά για το πόσο δημοκρατικά διαμορφώνονται οι συσχετισμοί για το Συνέδριο. Δεν σε προβληματίζει το γεγονός ότι, ενώ καθημερινά υπάρχουν στον προσυνεδριακό διάλογο, πάμπολλα άρθρα διαφωνούντων, οι αποφάσεις σε όλες τις συνδιασκέψεις, είναι (σύμφωνα με τον Ριζοσπάστη) ή ομόφωνες ή μέσα σε κλίμα ομοφωνίας;;;; Όλοι αυτοί που υπογράφουν τις παρεμβάσεις τους ως μέλη κομματικών οργανώσεων, που πήγαν;;; σε άλλο Κ.Κ.Ε.;;;

Ανώνυμος
1 Απριλίου 2013 στις 9:24 π.μ.

ΟΤΑΝ Ο ΝΙΚΟΣ Μ. ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ. ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ! ΜΗ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΚΕ. ΤΙ ΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ? ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ. ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΥΤΕ Η ΑΛΕΚΑ, ΟΥΤΕ Ο ΜΑΙΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΛΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΑΠΛΑ ΜΕΛΗ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ Ν. Μ. ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΓΝΩΣΤΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ, ΠΩΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ. ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ. ΔΗΛΑΔΗ: ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ(ΠΗΓΗ), ΑΠΟΔΕΙΞΗ (ΓΕΓΟΝΟΣ), ΑΛΗΘΕΙΑ (ΣΤΙΓΜΗ), ΠΕΡΙΟΔΟ (ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ), ΠΡΟΤΑΣΗ(ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ), ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ (ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ), ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ - ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΉ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΚΚΟΥΕΔΕΣ!! ΝΑ ΗΤΑΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΠΟΡΑ ΤΟΥ ΚΚΕ...ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΣΕΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ... ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΣΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ! ΚΟΝΤΟ, ΜΑΚΡΥ, ΠΛΑΤΗ, ΣΤΕΝΟ Κ.Λ.Π. ΑΛΛΑ Ο ΠΕΡΙΣΣΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙΣ! ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΩΡΑ...! ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ, ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ, ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ. ΜΙΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΜΑΔΕΣ. ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΙ ΠΑΩ ΣΤΟ ΚΑΛΟ. ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΧΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΔΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΚΚΕ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ Η ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ..

ανώνυμος πολλαπλός πράκτορας
1 Απριλίου 2013 στις 9:45 π.μ.

Συγνώμη ρε ανώνυμε, αλλά τις σκέψεις αυτές (ακριβώς αυτές!) δεν τις έχει διατυπώσει μόνο ο σύντροφος, τις έχουν διατυπώσει κι άλλοι που δεν ήταν στην ροζ αριστερά. Όμως οι άλλοι ήταν αγράμματοι κλπ. να μην τα λέμε ξανά.

Πως και ΤΩΡΑ ανέβηκε το επίπεδο της αντιπαράθεσης;

1 Απριλίου 2013 στις 2:08 μ.μ.

Xιλιοειπωμένες αλήθειες για την εκκλησία της Πεντηκοστής του Περισσού.Καλύτερα ρεφορμιστής,παρά αριστεριστής.

Ανώνυμος
1 Απριλίου 2013 στις 2:11 μ.μ.

Θαυμάζω τον πλούτο επιχειρημάτων απο την πλευρα των αντιΚΚεδων την αναλυση τους την διεισδυτική ματια τους ..Μα πανω απο ολα τον σεβασμό που δείχνουν στον
συνομιλητή τους.ωστε να γινει διάλογος....

Σπυροοοοοο...δεν πιστεύω να εισαι εδω....γύρο,κρατήσου....

1 Απριλίου 2013 στις 5:41 μ.μ.

Το 89 ήταν ο κακός Χαρίλαος… Το 2013 είναι η κακιά Παπαρήγα… Και φυσικά στην μέση αυτά τα γεμάτα 24 χρόνια, το κακό ΚΚΕ ….. Που και που στο FB, πετάγετε και κανένας από το ΣΕΚ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λέει και αυτός το κλασικό του, « ο Ζαχαριάδης συμμάχησε με την αστική τάξη το 40» ή μιλάει για το « Σταλινικό ΚΚΕ» ( της εποχής εκείνης )… Δεν έχετε αφήσει ΓΓ για ΓΓ του ΚΚΕ, που να μην έχετε κάτι προσωπικό μαζί του, και να μην τον έχετε « κράξει» μερικοί… Ο ένας είναι « Σταλινικός» … Ο άλλος είναι « προδότης» … Η άλλη «σεχταρίζει»… Τι θέλετε πια από το ΚΚΕ… Δεν έχω καταλάβει πια… Εργολαβία την έχετε πάρει αυτήν την «δουλειά» ορισμένοι …????

Ανώνυμος
1 Απριλίου 2013 στις 6:47 μ.μ.

ΜΕ ΕΧΕΤΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΟΝΤΕΥΕΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΄΄ΚΑΗΜΕΝΟ ΤΟ ΚΚΕ¨''.ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ σ, ΠΟΥ ΣΉΜΕΡΑ ΤΟ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΕ ( ΤΟ 15ο π.χ..).ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΜΙΑΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΡΘΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΕΒΑΖΑΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΙΣΕΙ ΤΡΙΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.ΔΥΟ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ...ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ή ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΄΄ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ΄΄ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΄΄ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΜΕΣΑ΄΄ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ:
ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟ ΠΙΝΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ...ΜΠΡΟΥΣΚΟ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΟΠΟΥΡΤΟΥΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΥΝΔΗΝΟΣ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ Η Ο ΔΕΞΙΟΣ ΑΣ ΑΦΕΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ....΄΄ Ο ΠΙΟ ΕΠΙΚΥΝΔΗΝΟΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΕ΄΄. ΑΥΤΟΝ ΞΕΣΚΕΠΑΣΑΝ ΟΙ σ. ΜΕΝΤΡΕΚΑΣ κ.λ.π.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΜΟΜΑΖΩΜΑΤΑ-ΔΙΑΒΟΛΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΠΑΛΗ. ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΘΑ ή ΣΥΝΗΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ ΛΕΝΙΝΙΣΜΟΥ ή ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ.(ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ)
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ-ΠΑΤΡΑ

Guevara
1 Απριλίου 2013 στις 7:02 μ.μ.

Πάντως che, αν το ψευδώνυμό σου το πήρες από τον γνωστό Che Guevara, κάνε μια ερωτησούλα τι γνώμη είχε παλιά το κόμμα σου γι αυτόν. Γιατί μπορεί εσύ όταν μπήκες στο ΚΚΕ να έβλεπες παντού σημαίες του che, αλλά όταν γνωρίσαμε εμείς το ΚΚΕ ο Che ήταν τυχοδιώκτης.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μην έχεις την απορία γιατί έχουμε προσωπικά με τόσους γραμματείς του ΚΚΕ.
Γιατί πολύ απλά ένα στρώνουν και 10 χαλάνε.
Σου αρκεί αυτό;

Ανώνυμος
1 Απριλίου 2013 στις 7:12 μ.μ.

CHE
Δεν φταίει αυτός που 'κράζει'τους ΓΓ.
Το παράδειγμα το δίνει το ιδιο το κκε,που κάθε φορά που άλλαζε Γραμματέα,έβγαζε τον προηγούμενο οπορτουνιστή,προδότη κλπ.,μέχρι να τους αποκαταστήσει,και να τους αποκαθηλώσει και πάλι και δώστου απο την αρχή,και το λουρί της μάνας.
Μια βιομηχανία αποκαθηλώσεων και αποκαταστάσεων κατά βούλησην,και κάτω απο τις επιταγές της μαμάς Σοβιετίας βεβαίως.

Ανώνυμος
1 Απριλίου 2013 στις 9:00 μ.μ.

Αλήθεια, πόσους απο τους ηγέτες του το ΚΚΕ, ΔΕΝ τους έβγαλε χαφιέδες και προδότες?

1 Απριλίου 2013 στις 10:47 μ.μ.

ΚΚΕ - ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ Η XΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΗΓΕΣΙΑ.
Είναι απίστευτοι. Έχουν χάσει κάθε αίσθηση του μέτρου. Γοητεύονται παραμυθιάζοντας τον εαυτό τους, πως με τη δράση τους και τη στάση τους υπηρετούν υψηλές πολιτικές στοχεύσεις και προσδοκίες. Μα το χειρότερο δεν είναι αυτό...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2013/04/x.html

Το χειρότερο, το πραγματικά επικίνδυνο αλλά και το ιστορικά ολέθριο, είναι πως λειτουργώντας αδίστακτα και αμετανόητα, επιχειρούν να παραμυθιάσουν ολόκληρο το κόμμα εμφανίζοντας περίπου ως γεγονότα και ως κεκτημένα του κινήματος, τις ολέθριες αυταπάτες που κουβαλάνε στο βουτηγμένο στις ιδεοληψίες μυαλό τους.

Γίνεται λόγος για την ηγετική ομάδα του ΚΚΕ, δηλαδή για μια πεπερασμένη κάστα πολιτικών στελεχών, παντελώς ξεκομμένων από την κοινωνία και από την τάξη της οποίας τα συμφέροντα υποτίθεται ότι εκπροσωπούν, και το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται, είναι να θέσουν τον εαυτό τους στο απυρόβλητο, από την πολιτική κριτική των μελών και των στελεχών του.

Σ αυτή τη θλιβερή τους προσπάθεια….
Δε διστάζουν να επιστρατεύσουν τους πλέον δόλιους τρόπους οι οποίοι έχουν «μεγαλουργήσει» και κατά το παρελθόν, και οι προφανείς στόχοι τους είναι εντελώς συγκεκριμένοι και από κάθε άποψη απροκάλυπτοι. Δε διστάζουν…

Να πνίξουν την πολιτική κριτική….
Να απαξιώσουν πολιτικά αλλά και ηθικά τα μέλη και τα στελέχη που επιχειρούν να τη διατυπώσουν….
Να στοχοποιήσουν με τρόπο πολιτικά ανέντιμο όποιον τολμά να αμφισβητήσει τις ολέθριες πολιτικές λαθροχειρίες τους….
Δε διστάζουν να δηλητηριάσουν ανεπιστρεπτί την οργανωτική ενότητα του κόμματος. Και φυσικά…
Δε διστάζουν να αναβιώσουν τα «Σαχαριαδικά» της Τασκένδης, παροπλίζοντας το κόμμα πολιτικά και παραδίδοντας το πολιτικά νεκρό και αποστεωμένο, με τα μισά του μέλη να στρέφονται ενάντια στα άλλα μισά, σε ένα ρόλο...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2013/04/x.html.

1 Απριλίου 2013 στις 11:07 μ.μ.

Δεν νομίζω πως καμία επίσημη φωνή του ΚΚΕ, από 91 έως και σήμερα, έβγαλε απόφαση για τον Χαρίλαο, όπου να λέει πως ήταν ποτέ του « προδότης». «Προδότη» τότε τον φώναζαν αυτοί, που σήμερα τρίβουν τα χέρια τους με τα όσα γράφει ο ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, για την « ΠΟΛΙΤΙΚΗ Λαϊκή Συμμαχία» όπου θα πρέπει να « συμμετέχει σε εκλογικές μάχες». Αυτοί που τότε είχαν διαφωνήσει , με την « ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συμμαχία» του ΚΚΕ με την ΕΑΡ, και σήμερα δεν καταλαβαίνω τον λόγο μιας και κάνουν τα ίδια, μέσα στα πολιτικά τους ρεύματα - μέτωπα τους …

Δυστυχώς για ορισμένους εδώ, το ΚΚΕ το γνώρισα μέσα από δυο ανθρώπους, που διαγράφτηκαν το 89 ( και τα γνωρίζω καλά και αυτά για τον CHE, και τους προδότες ) όμως στα ιδεολογικά τους ζητήματα έμειναν ακέραιοι, και δεν τα άλλαξαν, κατ όπως φυσούσε ο άνεμος, προς συμφέρων δικό τους και μόνο, και ποτέ δεν ξέπεσαν στο επίπεδο ορισμένων, να φωνάζουν το 89 « είστε προδότες, εκεί στο ΚΚΕ». Γι αυτό και σήμερα στηρίζουν το ΚΚΕ σε αυτήν την απόφαση του για τις « πολιτικές συμμαχίες» ακεραία, και σε πολλές άλλες, και με μία κριτική ματιά.

Ανώνυμος
1 Απριλίου 2013 στις 11:58 μ.μ.

Γιατί είχα την εντύπωση ότι το ΚΚΕ είναι μαντρί και τα μέλη του πρόβατα; Γιατί είχα την εντύπωση ότι στο ΚΚΕ επικρατεί η σιωπή των νεκροταφείων;Γιατί πίστευα ότι κανείς δεν δικαιούται να πει την γνώμη του και μάλιστα να την δημοσιεύει το όργανο της Κεντρικής του Επιτροπής ο Ριζοσπάστης; Γιατί είχα την εντύπωση ότι στο ΚΚΕ δεν ψηφίζουν στις εσωκομματικές τους διαδικασίες αλλά διορίζονται; Τελικά κατέληξα στα ΓΙΑΤΙ , ΔΙΟΤΙ το ΚΚΕ αναζητά με τον δικό του τρόπο τον ωριμοποιό παράγοντα του υποκειμενικού παράγοντα(εργατική τάξη) για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Νομίζω ότι με τα μπρος και τα πίσω του θα τον βρεί. Ο Αύγουστος Μπλανκί προφανώς και απέτυχε στη θεωρία του διότι επανάσταση δεν γίνεται με πραξικοπήματα και χωρίς την πλειοψηφία της εργατικής τάξης. Ούτε ο Λένιν οδήγησε την εργατική τάξη στην εξουσία με εκλογές (φυσικά τις χρησιμοποίησε). Το ελληνικό και διεθνές κομμουνιστικό κίνημα βρίθει θεωριών αλλά μόνο η πράξη και η ζωή θα αποδείξει την ορθότητα της κάθε θεωρίας. Πάντως επαναστάσεις με θεωρίες δεν γίνονται...

Ανώνυμος
2 Απριλίου 2013 στις 2:12 π.μ.

Δολια ηγεσια. Σεχταριστικη ηγεσια. Ιερατειο. Αποκομμενη ηγεσια απο το κομμα. Αριστεριστικη ηγεσια. Ξεχασμενα μυαλα. Αρωστημενη εμονη της ηγεσιας. Κομμα δεσμιο μιας αυθερετης ηγεσιας.!!!!!!!!!
Μετρηστε ποσες φορες αναφερατε την λεξη ηγεσια. Ποσες φορες επιχειρησατε να φερετε σε αντιπαραθεση την βαση με την ηγεσια. Ποσο αυθαιρετα κρινετε το ποια ηγεσια εκφραζει την βαση.
Ρησεις βαρηγδουπες χωρις καμια τεκμηριωση. Εντυπωσιοβαρεις χαρακτηρισμοι που υποκαθιστουν την ιδεολογικη αδυναμια(γυμνια) να αντιπαραταθειτε στο ΚΚΕ, διαλεγοντας τον ρολο του οψιμου φιλου-συμπονιαρη για την ....."Απομονωση του"!!!!! Ποιοί;; Αυτοι που το ανεβοκατεβαζουν συστημικο, τωρα κλαινε για το 15ο και την σπομακρυνση του απο τις παραδοσεις του!!!!!
ΙΣΚΑΡΙΩΤΕΣ - ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.
...........ποιος ανιδεος μιλησε για αλλοιωση συσχετισμων στις προσυνεδρισκες συνδιασκεψεις; Ποιος ταλαιπωρος ψαχνει να βρει στηριγματα αντι-ΚΚΕδισμου στην ποσοτητα των αρθρων των αντιθετων στην ΚΕ; 5 ειναι ολοι κι ολοι και πεντε αρθρογραφουν-copy paste- απο 2 φορες!!!!!
Jim

Guevara
2 Απριλίου 2013 στις 9:58 π.μ.

Che στην πολιτική υπάρχει η βιτρίνα και η ουσία, φαντάζομαι ότι το γνωρίζεις άλλωστε. Το "πιστός στην ιδεολογία" όταν ξεφορτώνεσαι τον ιμπεριαλισμό και γίνεσαι "μαρξιστής" του 19ου αιώνα, δεν υπάρχει. Πόσο μάλλον όταν μια τέτοια αλλαγή δεν την βάζεις σαν ανοιχτή κουβέντα μέσα στο κόμμα, αλλά εφαρμόζεις την επίσης γνωστή τακτική της "διολίσθησης".

Το ΚΚΕ έχει μείνει όντως πιστό στην βιτρίνα του.
Για δες όμως και την ουσία:
"Από το 9ο συνέδριο του ΚΚΕ εντάθηκε η εξάρτηση της χώρας από τους αμερικανονατοϊκούς ιμπεριαλιστές. Στον οικονομικό τομέα η εξάρτηση αυτή έγινε πιο σύνθετη και πιο πολύπλευρη. Μεγάλωσε η διείσδυση των πολυεθνικών μονοπωλίων στην οικονομία. Το ξένο μονοπωλιακό κεφάλειο με εντατικούς ρυθμούς υποτάσσει τον ένα μετά τον άλλο τους κλάδους-κλειδιά της Ελληνικής οικονομίας. Ελέγχει ήδη το 1/3 του δυναμικού της Ελληνικής βιομηχανίας και μάλιστα το πιο εκσυγχρονισμένο τμήμα της. Διεισδύει στην αγροτική οικονομία και, σε μεγαλύτερο βαθμό, στο πιστωτικό σύστημα. Ενισχύει τις θέσεις του στον κλάδο των ασφαλιστικών εταιριών, στο εμπόριο, στον τουρισμό κ.α. Ταυτόχρονα αυξήθηκε το εξωτερικό χρέος της χώρας."
Παρακάτω μιλώντας για την οικονομική κρίση:
"Η κρίση αυτή είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα των σύμφυτων αντιθέσεων του καπιταλισμού. Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΩΣ οφείλεται και στην εξάρτηση της χώρας από το ξένο μονοπωλιακό κεφάλαιο, την οικονομική πολιτική της χούντας, καθώς και την οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ, πολιτική παραχώρησης μεγάλων προνομίων στα μονοπώλια και ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗΣ προς όφελός τους των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ"

Παρακάτω:
"Η ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ θα την οδηγήσει σε μεγαλύτερη και ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ εξάρτηση από τα ξένα μονοπώλια. Οι αποφάσεις σε βασικά θέματα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής θα παίρνονται σε ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ απ' ότι μέχρι τώρα βαθμό έξω από την Ελλάδα"

Για πες μου λοιπόν: Τι ομοιότητες έχει η τότε τοποθέτηση του 1978 (10ο συνέδριο) με την σημερινή και τι διαφορές; Γιατί αυτή η ΤΕΡΑΣΤΙΑ μεταστροφή του ΚΚΕ, που κατά τα άλλα και τότε και τώρα στη ΒΙΤΡΙΝΑ είναι κατακόκκινο;

Δύο τινά:
Είτε το ΠΑΣΟΚ είχε όντως περήφανη ανεξάρτητη πολιτική που οδήγησε στον απεγκλωβισμό της χώρας από τα ξένα κέντρα (δηλαδή φανατικότεροι του Παπανδρέου...)
Είτε εκείνη η εκτίμηση (και οι ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ που έκανε) ήταν εντελώς λάθος σύμφωνα με το σημερινό ΚΚΕ και ποτέ ουσιαστικά δεν έμπαινε θέμα ιμπεριαλιστικής εξάρτησης για την χώρα μας.

Όλα αυτά όμως ΠΟΤΕ το σημερινό ΚΚΕ δεν κάθισε να τα κουβεντιάσει σοβαρά, δεν έκανε μια αποτίμηση και μία σοβαρή έρευνα, απλά τα...ξεπέρασε μέσα από την διολίσθηση αρχικά σε μία "ενδιάμεση εξαρτημένη θέση" μέσα σε μια φανταστική πυραμίδα ιμπεριαλιστικών κρατών, και κατόπιν στην γνωστή θέση περί εισόδου στο ιμπεριαλιστικό στάδιο του Ελληνικού καπιταλισμού.

Όμως αυτά δεν είναι απλά θέματα: Αμφισβητούν την ουσία του Λενινισμού κι ένα κομμουνιστικό κόμμα δεν θα έπρεπε να "διολισθαίνει" ουσιαστικά με ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ τρόπο, θα έπρεπε να βάζει ανοιχτά τα ζητήματα πυροδοτώντας συζητήσεις και ζωντανές διαδικασίες μέσα στο ίδιο το κίνημα και το κόμμα.

Αντ' αυτού προτίμησε την διπλή γλώσσα, το κρυφτούλι πίσω από λεξούλες και περίπλοκες διατυπώσεις και την αποψίλωση της άλλης άποψης μέσα από οργανωτικές διαδικασίες. Μην εντυπωσιάζεσαι λοιπόν από τις αντιδράσεις, γιατί αυτή την στιγμή επιχειρείται ουσιαστικά η παγίωση μιας άποψης που οδηγεί το κόμμα σε ένα ιδιότυπο αριστερισμό. Και λέω ιδιότυπο, γιατί, αντίθετα με τον πραγματικό αριστερισμό, λείπει η ακτιβιστική του διάσταση, αυτή που δημιουργεί γεγονότα, που σε βάζει αντιμέτωπο με τις επιλογές σου. Αριστερισμός στην θεωρία, Μπρεζνιεφισμός στην πράξη, αυτό είναι η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ.

Ανώνυμος
2 Απριλίου 2013 στις 1:43 μ.μ.

-----------------ο παρεισακτος---------------------
το οτι θαιλεται να κανεται το κκε καλυτερο μας τιμα
συνεχως βελτιωνομαστε και ανεβαζουμε το ποσοσταμας

Guevara
2 Απριλίου 2013 στις 3:43 μ.μ.

Παρείσακτε πρόσεξε μόνο μην τα ανεβάσετε πάρα πολύ, γιατί από ένα σημείο και μετά θα κληθείτε να κάνετε κυβέρνηση!

Με ρέγουλα λοιπόν.

Ανώνυμος
2 Απριλίου 2013 στις 5:10 μ.μ.

Σε πανικό πρέπει να βρίσκεται η ηγετική ομάδα του ΚΚΕ. Εχει χάσει εντελώς την ψυχραιμία της και φτάνει στο σημείο στον σημερινό Ριζοσπάστη να χαρακτηρίζει «ψόφια άλογα» και ότι «μετράνε το μπόι του από την σκιά τους στο λιόγερμα» όσα μέλη άσκησαν κριτική στην ηγεσία κατά τον προσυνεδριακό διάλογο. Τα υπονοούμενα για την στάση του Ν. Μπογιόπουλου είναι φανερά στο κύριο άρθρο της εφημερίδας που επικαλείται ότι ο αστικός τύπος εκμεταλλεύεται τις απόψεις του σε βάρος του ΚΚΕ.

Ανώνυμος
2 Απριλίου 2013 στις 6:18 μ.μ.

Συυυυύ μου χάραξες πορείαααα,εσύ γλυκειά εσύ γλυκειά μου αμαρτίαααααα!!!
Στο ΚΚΕ σκοτώνουν στο λιόγερμα τ'άλογα,πριν γεράσουν!!!

Ανώνυμος
2 Απριλίου 2013 στις 7:54 μ.μ.

Αβανταδόροι του Μπογιόπουλου σχολιάστε και τις θέσεις του στο σημερινό Ριζοσπάστη (2/3/13).
Συμφωνείτε ή διαφωνείτε. Μήπως το σκέφτεστε.
Ωραία, έχετε περιθώριο 24 ώρες να απαντήσετε.

Ανώνυμος
2 Απριλίου 2013 στις 9:06 μ.μ.

Guevara.Και 100% να πάρουνε δεν πρόκειται να κυβερνήσουν.
Θα ισχυριστούν ότι είναι...προβοκάτσια του Συριζα να αποπροσανατολίσει το λαικό κίνημα για να χάσει τον στόχο της..λαικής εξουσίας.
Για όλα είναι ικανοί.

Guevara
2 Απριλίου 2013 στις 9:19 μ.μ.

Απ' ότι βλέπω ανώνυμε 7:54 "μοκοκο" για την ουσιαστική κουβέντα που δήθεν τόσο αναζητάτε και δεν βρίσκετε. Το επίπεδο των άλλων σας μάρανε, δεν κοιτάτε το χάλι σας.

Παρακάτω:
Καταρχάς το Μπογιόπουλο δεν σας συμφέρει καθόλου να τον σουτάρετε σε αυτή την φάση. Να δούμε αν και κατά πόσο θα χρησιμοποιήσετε τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό για να τον "πείσετε" μετά το συνέδριο. Γιατί δεν είναι κι εύκολο για ένα δημοσιογράφο, που γράφει και μιλά κάθε λίγο, γιατί αυτή είναι η δουλειά του, να καταπίνει συνεχώς την άποψή του.

Επί της ουσίας τώρα:
Ποιός σου είπε ρε ανώνυμε ότι όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν στην μεταρρύθμιση του συστήματος; Καλά είσαι τόσο ανόητος ώστε να πιστεύεις ότι όλο η το μεγαλύτερο μέρος από το 50% των ψηφοφόρων που σας έφυγε σταμάτησε να πιστεύει ότι το σύστημα αυτό δεν μεταρρυθμίζεται παρά ανατρέπεται; Εγώ πάλι πιστεύω ότι εσείς είστε περισσότερο μικροαστοί απ' αυτούς που κατηγορείτε επειδή σας εγκατέλειψαν και μάλιστα μερικοί και βολεμένοι -μέσα στη μιζέρια τους- μικροαστοί.

Απλά ανώνυμε κάποιοι θέλουν όξυνση των ταξικών αντιθέσεων, κάποιοι θέλουν έστω να πάρει μια ανάσα η εργατική τάξη (και δεν εννοώ τόσο οικονομική, αν η τσέπη είναι η μόνη σου έννοια) και κάποιοι επιδιώκουν ακόμη και μέσα από την ισοπεδωτική ήττα της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού να επιβιώσει το μαγαζάκι τους και οι ίδιοι.
Έχετε φτάσει να θέλετε το ευρώ και την ΕΕ!! Και μη μου πεις ότι προβοκάρω γιατί η ίδια η γραμματέας σας λέει ότι χωρίς σοσιαλισμό είναι καταστροφή η έξοδος από το ευρώ (και άρα και την ΕΕ).
ΤΟΣΟ "επαναστάτες"....

Ανώνυμος
4 Απριλίου 2013 στις 7:15 μ.μ.

Μπορεί το ΚΚΕ να συμμαχήσει με την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και και να την πέφτει στον ΣΥΡΙΖΑ όταν κάνει δεξιές μαλακίες;
'Ετσι τους ξυπνάς και τους δείχνεις και την ΕΕ, και το ΝΑΤΟ, και τον καπιταλισμό(ηλίθιε),και τους κόβεις την όρεξη για κεντροδεξιές συμμαχίες.
Όσο ο κόσμος βλέπει ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί...δεν συμμετέχει πουθενά στο να του αλλάξει την ζωή... δεν θέλει κανέναν σύμμαχο...κάνει την παρέλαση του και φεύγει στις πορείες...θα το ξεχάσει σύντομα.

Υ.Γ.κατ'εμέ το ΚΚΕ και όλη η αριστερά έπρεπε να είχε κυκλώσει τη βουλή(χρόνια τώρα)και να μην φεύγουν,
και όχι τις λαλακίες του ΚΚΕ που λέει
"φεύγουμε για να προστατεύσουμε τα μέλη μας από τα δακρυγόνα και τους προβοκάτορες"...!
οι άλλοι της Ανταρσύα που έμεναν είναι πιο μάγκες δηλαδή;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger