Home » , » Ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους κ. Σώτη Τριανταφύλλου (Βίντεο)

Ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους κ. Σώτη Τριανταφύλλου (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 25 Αυγούστου 2013 | 1:24 π.μ.

Της Τ. Γ.

Δυστυχώς κ. Τριανταφύλλου δεν είχα την τύχη σας να ταξιδεύω ανά την υφήλιο προκειμένου να διατυπώνω υφ’ υψηλού κριτική για το «κοινωνικό γίγνεσθαι».
Ανήκω σε διαφορετική τάξη από σας. Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω ότι δεν ήταν επιλογή μου να ζω στην τριτοκοσμική όπως την αποκαλείτε, Ελλάδα.
Ούτε μου αρέσει, ούτε ανθρώπινη την βρίσκω, ούτε ανθίζω μέσα της. Τουναντίον με συνθλιβεί και με εξοντώνει γιατί είμαι κομμάτι της σε αντίθεση με σας που μπορείτε να τα παρακολουθείτε όλα από το θρόνο της σύγχρονης Αντουανέτας που βρίσκεστε.

Και σας διαβεβαιωθώ ότι τίποτα απ όσα βιώνουμε εμείς το «πόπολο», ο φτωχός λαουτζίκος για σας τους ανωτέρους δεν το επιλέξαμε.
Και σε καμιά περίπτωση δεν ανέχομαι να μου καταλογίζετε ευθύνες. Αποτέλεσμα των πολιτικών που με πάθος υπερασπίζεστε είναι. Και από χαρακτήρα ποτέ δεν παρηγορούμαι στην διαπίστωση ότι «υπάρχουν και χειρότερα».

Αντίθετα τα καλύτερα ήταν πάντα ο στόχος μου και γ’ αυτά παλεύω, όπως και όλοι οι κομμουνιστές και οι αναρχικοί, που μετά βδελυγμίας αποκηρύσσετε στην «Θεωρία των πετάλων».  Γιατί στην ουσία ποτέ δεν θα θέλετε ένα δίκαιο ανθρώπινο κόσμο. Σας πάει γάντι ο τωρινός. Σας καλύπτει απόλυτα τον εγωκεντρισμό την εγωπάθεια και τα κόμπλεξ ανωτερότητα σας.

Διαβάζοντας με προσοχή το άρθρο σας «Αναμνήσεις υπανάπτυξης» θεωρώ καθήκον μου –μια και είστε διδάκτωρ ιστορίας των πόλεων- να σας πληροφορήσω για κάποια φαινόμενα των πόλεων μας που ζώντας στο γυάλινο παλάτι σας δεν έχετε πλήρως αντιληφθεί.
Τα κρατικά όργανα της Βενεζουέλας όπως γλαφυρά μας τα περιγράφετε δεν θυμίζουν μόνο μπασκίνα της δεκαετίας του 50. Καρμπόν του σύγχρονου μπάτσου είναι ο οποίος διαθέτοντας μεγάλες δόσεις αυταρχισμού υπηρετεί το σύστημα του οποίου ένθερμος οπαδός είστε.
Και πράγματι θα συμφωνήσω μαζί σας. Τα παιδιά χρειάζονται στέγη και τροφή. Βασικές ανάγκες που πλέον πολλοί γονείς αδυνατούν να ικανοποιήσουν, απόρροια των ασκούμενων πολιτικών.

Όντας μητέρα, πολλές νύχτες ξαγρύπνησα αναλογιζόμενη το μαρτύριο που βιώνουν οι μάνες που φτάνουν στο σημείο να αφήνουν τα παιδιά τους στα ιδρύματα. Γιατί μάλλον σας διαφεύγει ότι η μητρική αγάπη είναι το δυνατότερο συναίσθημα που μπορεί να βιώσει άνθρωπος.
Όσο για την εικόνα της μάνας που θηλάζει το παιδί της και όπως αυτό και να γίνεται, είναι απ τις πιο όμορφες και τρυφερές εικόνες για μας τις κοινές θνητές.

Διαπίστωσα ακόμα ότι πολύ σας θλίβει το γεγονός ότι στην Βενεζουέλα δεν μιλούν την Αγγλικήν. Συγγνώμη που θα σας στενοχωρήσω αλλά θέλω να σας ενημερώσω ότι μια απ τις πρωτιές (μέχρι πρότινος) των Ελλήνων, η γλωσσομάθεια τείνει να εξαφανιστεί. Κι αυτό όχι λόγω ιδιότυπου πατριωτισμού όπως στην Βενεζουέλα, αλλά λόγω οικονομικής δυσπραγίας.
Πολλοί γονείς βιώνοντας την ανέχεια στερούν απ τα παιδιά τους την εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Τελειώνοντας σας πληροφορώ ότι το βασικότερο φταίξιμο του λαού για την υπάρχουσα τριτοκοσμική κατάσταση –τι τρομερό! δεν σας προσφέρει ούτε καν κάποιο εξωτικό ενδιαφέρον- είναι ότι ανέχτηκε και συνεχίζει να ανέχεται εσάς και τους ομοίους σας.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

25 Αυγούστου 2013 στις 3:58 μ.μ.

90% υποστήριξη στα εθνικά θέματα (υψηλότερο από το φυσιολογικό για εμπόλεμη χώρα με φουλ δράση προπαγάνδας), συμπεριλαμβανομένων των εξοπλισμών
95% υποστήριξη στους ολυμπιακούς αγώνες
40% υποστήριξη στη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων under any circumstances
80% υποστήριξη στο δίκαιο του αίματος
95% υποστήριξη σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τον καιρό που δανείζονταν και μοιράζανε
1.000.000 αυθαίρετα
40% παραοικονομία
1.000.000 πελάτες τράφικινγκ (τις καλές ημέρες)
περιοχές όπως τα Μεσόγεια 27 χρόνια χωρίς αποχέτευση γιατί κανένας δε θέλει βιολογικό καθαρισμό(!) στο μέρος του.
400.000 νεοναζί (και οι υπόλοιποι 10.300.000 δεν είναι ακριβώς λεσβίες πασιφίστριες)
μοναδική χώρα στον κόσμο (πλην περιοχής της Καλκούτα) όπου οι καπνιστές υπερασπίστηκαν λυσσωδώς το δικαίωμά τους να καπνίζουν μπροστά σε εγκύους κάτω από την ταμπέλα "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ".

όλα αυτά είναι επιλογές. Απολύτως ελεύθερες, παρ' όλη τη μυθολογία που αναπτύχθηκε για να τις δικαιολογεί ("αφου τα κάνουν όλοι", "αφού οι τούρκοι", "αφού η γιαγιά μου", "ρουφιάνος να γίνω δηλαδή").

Γιατί μην ξεχνάμε ότι το μοναδικό πράγμα για το οποίο είναι σχεδόν βιολογικά ανίκανος (είναι η λιγότερο προσβλητική εξήγηση που μπορεί να σκεφτεί κανείς) ο Έλληνας είναι η αυτοκριτική. Κοιτάει στον καθρέφτη, και βλέπει ένα χαλασμένο καθρέφτη που δείχνει το τζόβενο σαν σαπιοκοιλιά με κίτρινα δόντια.

Ανώνυμος
25 Αυγούστου 2013 στις 7:02 μ.μ.

Αν είχαν την ελάχιστη λογοτεχνική αξία οι μπουρδολογίες της Τριανταφύλλου, του Τσατσόπουλου, του Χωμενίδη, του Θ. Χειμωνά, της Διβάνη και όλου αυτού του συρφετού, δεν θα προκαλούσαν τόσο θόρυβο γύρω απ' το όνομά τους σαν τενεκέδες που είναι. Για λύπηση είναι. Σε μερικά χρόνια δεν θα τους θυμάται κανείς. Το πολύ πολύ να μείνουν στην ιστορία σαν αυλοκόλακες. Σύντροφοι μην απαντάτε στα εμέσματα αυτών των ανθρωπάριων. Αξία τους δίνετε.

Υ.Γ. Το προηγούμενο σχόλιο αναπαράγει τη συστημική προπαγάνδα για τους κακούς Έλληνες που τους αξίζει ό,τι παθαίνουν και πρέπει να κάνουν αυτοκριτική. Μόνο "μαζί τα φάγαμε" δεν λέει. Έλεος! Τι δουλειά έχουν τέτοια σχόλια σε ένα αριστερό μπλογκ. Τόσοι συστημικοί βόθροι υπάρχουν. Ας τα γράψει εκεί.

Ανώνυμος
26 Αυγούστου 2013 στις 2:12 μ.μ.

σύγχρονη Αντουανέτα?
ζώντας στο γυάλινο παλάτι σας?
τα κόμπλεξ ανωτερότητα σας?
Μεγάλη άξια της δίνεται της μπατίρο-Σωτης
Από πού κι ως που να καβαλάει κόμπλεξ ανωτερότητας
και για ποιο γυάλινο πύργο μιλάτε?
Αυτοί όλοι έχουν σκιαχτεί από την ανικανότητα τους
Και τώρα που δεν μπορούν να απομυζήσουν
πουλούν εκδούλευση για να μπορέσουν να επιβιώσουν.


Στ.Κ.

26 Αυγούστου 2013 στις 10:39 μ.μ.

https://www.youtube.com/watch?v=9PhLou7Vww4

Η Arundhati Roy ταξίδεψε και αυτή στην Ινδία αλλά χώρις "magic bus" ,μόνο με τους συντρόφους....

Ανώνυμος
15 Οκτωβρίου 2013 στις 1:27 μ.μ.

μην την παρεξηγειτε.η γενια της εχει πιει πολλα πραματα..

Ανώνυμος
15 Οκτωβρίου 2013 στις 7:36 μ.μ.

Κύριε Στ. Κ, δε γνωρίζω για Αντουανέττα, αλλά έχει μία λογική βάση αυτό που λέει η γραφουσα. Δε μπορεί η συγκεκριμένη κυρία να ανήκει σε μικροαστική οικογένεια. Το βιογραφικό της στο Wiki λέει οτι τελείωσε το Αρσάκειο, πιθανώς δύο πτυχία εν Ελλάδι και δύο σχολεία στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη, όλα εντελώς άσχετα μεταξύ τους (δηλαδή δεν έχει πάρει σίγουρα υποτροφίες από το ένα στο άλλο). Κάποιος της τα πλήρωσε όλα αυτά. Σκεφτείτε το δυσβάσταχτο έξοδο που είναι για τη μεση ελληνική οικογένεια ένα πτυχίο μόνο του. Φανταστείτε τώρα 3-4. Ακόμη και αν είναι όντως μπατίρω σίγουρα έχει υπάρξει σε πολύ άνω του μετρίου οικονομικά οικογένεια. Ίσως να τη μπατίρησε οτι έχει εκδόσει ένα κάρο μετριότατα βιβλία από τα οποία βραβεύτηκε μόνο ένα το "Κινέζικα Κουτιά", και αυτό από έναν αδιάφορο οργανισμό. Τόσο πολύγραφη και δεν πήρε ούτε ένα ελληνικό βραβείο ποτέ. Το "Κινέζικα Κουτιά" είναι ένα αστυνομικό με εντελώς αδύναμη πλοκή το οποίο διάβασα τυχαία και το πεταξα, ούτε τη συγγραφέα δεν θυμόμουν. Οπότε Αντουανέττα δε ξέρω, αλλά σίγουρα με τα λεφτά του μπαμπά μας τη πουλάει αυτή τη μούρη. Πάντως οτι έχει σκιαχτεί είναι βέβαιο. Η πλυμμύρα που θα τους πάρει όλους αυτούς έρχεται και την βλέπουν.

Ε.Κ.

Ανώνυμος
16 Οκτωβρίου 2013 στις 11:50 π.μ.

Αρσάκειο, δλδ το σχολείο της ακροδεξιάς.

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2014 στις 1:31 μ.μ.

Τι πινει και δε μας δινει

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger