Home » , » Εξωφρενική απόρρητη έκθεση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθεροποίηση

Εξωφρενική απόρρητη έκθεση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθεροποίηση

Από giorgis , Κυριακή 25 Αυγούστου 2013 | 4:07 μ.μ.

Του Γ. Γ. 

Το έγγραφο-ντοκουμέντο που δημοσιεύει σήμερα Κυριακάτικη εφημερίδα – «Πρώτο Θέμα»- σε κάνει πραγματικά να αναρωτιέσαι: Είναι τόσο εθελόδουλη η ντόπια αστική τάξη που για να πάρει κι αυτή το «μερίδιο» της από την λεηλασία στην οποία υποβάλλεται ο ελληνικός λαός είναι πρόθυμη να θυσιάσει την όποια εξουσία έχει προς όφελος των ξένων συμμάχων της;

Αν και ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί τα όσα αναφέρονται σε απόρρητη έκθεση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθεροποίησης (ESM) και μόνο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. τέτοιες "ιδέες" είναι αρκετό για να μας βάλει σε πολλές σκέψεις.

Απ’ ότι διαβάζουμε λοιπόν, στην απόρρητη έκθεση που φέρνει ημερομηνία 11 Ιούνη 2013 προτείνεται όλη η κρατική περιουσία που τώρα διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ –εκτός από κρατικά ακίνητα στο στόχαστρο μπαίνουν λιμάνια, αεροδρόμια, νερό, υποδομές μέχρι στρατόπεδα και πεδία βολής- να περάσουν σε έναν νέο οργανισμό που θα έχει έδρα το εξωτερικό και τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα τον έχουν ξένοι μάνατζερ. Αυτός θα μπορεί να πουλάει όποια κρατική περιουσία θέλει, και τα λεφτά που θα εισπράττει να πηγαίνουν απευθείας στον λογαριασμός για την εξόφληση του ελληνικού χρέους «χωρίς να έχει οποιαδήποτε ανάμιξη η ελληνική κυβέρνηση», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά!!!!

Σύμφωνα πάντα με το έγγραφο του ESM, προς το υπουργείο Οικονομικών, όλη η κρατική περιουσία που έχουν βγάλει στο σφυρί –για την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους όπως λένε- πρέπει να περάσει εξ ολοκλήρου σε ένα νέο εταιρικό όχημα τύπου holding εταιρείας, το οποίο θα εποπτεύεται από ξένους μάνατζερ και θα βρίσκεται μακριά από «ελληνικές πολιτικές σκοπιμότητες και πιέσεις» όπως χαρακτηριστικά τονίζεται.

Είναι τόσο λεπτομερειακά συνταγμένη η απόρρητη έκθεση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθεροποίησης για την στελέχωση της νέας εταιρείας στην οποία θα περάσει όλη η κρατική περιουσία που είναι για ξεπούλημα ώστε «τα χρήματα που θα προκύψουν θα λειτουργήσουν ως εξασφαλίσεις των πιστωτών της χώρας μας», όπως υπογραμμίζεται, που σε κάνουν να προβληματίζεσαι.

Κι ο λόγος είναι ότι είναι τόσο παράλογες οι απαιτήσεις των τοκογλύφων –δανειστών της χώρας που αν πάει να περάσει ένα τέτοιο νομοθετικό τερατούργημα, λογικά θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες.

Μια μισητή απ’ τον λαό, άθλια συγκυβέρνηση, που ήδη παραπαίει απ’ τις λαϊκές αντιδράσεις οι οποίες προβλέπονται να ενταθούν απ’ τον Σεπτέμβρη, πώς θα τολμήσει να προχωρήσει σε ένα τέτοιο ανοσιούργημα;

Να υποθέσουμε ότι οι ξένοι συνέταιροι της κυβέρνησης θεωρούν απλούς καρπαζοεισπράκτορες αυτούς που αποτελούν τον κυβερνητικό θίασο και προβάλλουν τις πιο παράλογες απαιτήσεις για τις δικές τους σκοπιμότητες; Ή να υποθέσουμε ότι κάνουν μια πρόταση "ζύμωσης" -που θα έλεγαν και κάποιοι σύντροφοι- ώστε να δουν τις κυβερνητικές αντιδράσεις και να καθορίσουν την μετέπειτα στάση τους; 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger