Home » » Σήμερα δικάζονται οι χαλυβουργοί

Σήμερα δικάζονται οι χαλυβουργοί

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 | 7:21 π.μ.

Από τον "Ριζοσπάστη"

Σέρνονται στο εδώλιο με μηνύσεις του βιομήχανου Μάνεση. Να εκφράσουν τα συνδικάτα την αλληλεγγύη τους καλεί το ΠΑΜΕ

Σήμερα δικάζονται οι εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», ενάντια στους οποίους έχει στηθεί βιομηχανία μηνύσεων από την εργοδοσία. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, βρίσκονται οι 6 απεργοί που συμμετείχαν στη βάρδια της περιφρούρησης τα χαράματα της 20ής Ιούλη 2012, κατά την επέμβαση των ΜΑΤ και συνελήφθησαν έξω από την πύλη. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «παράνομη βία» (!) και «άμεση συνέργεια σε παραβίαση δικαστικής απόφασης».

Ακόμα, δικάζονται 18 Χαλυβουργοί και μια γυναίκα απεργού που είχαν μηνυθεί στη διάρκεια της πολύμηνης απεργίας από την εργοδοσία και τον απεργοσπαστικό της μηχανισμό. Κατηγορούνται για «παράνομη βία», «διατάραξη οικιακής ειρήνης», «απειλή και εξύβριση» και «παραβίαση δικαστικής απόφασης».

Με αφορμή τη σημερινή δίκη, το ΠΑΜΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Η κυβέρνηση και ο βιομήχανος Μάνεσης μετά τις απολύσεις και την καταστολή συνεχίζουν με δικαστικές διώξεις και στέλνουν αύριο στα δικαστήρια τους χαλυβουργούς που για μήνες αποτέλεσαν φάρο στους αγώνες των εργαζομένων όλης της χώρας. Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τη νεολαία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Ο πολύμηνος και ηρωικός απεργιακός αγώνας που έδωσαν οι χαλυβουργοί στις πύλες του εργοστασίου ήταν και είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης.

Να μην περάσει η τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς. Να μην περάσει το δόγμα "νόμος και τάξη". Με αλληλεγγύη, οργάνωση και συσπείρωση στα σωματεία μας μπορούμε να αποκρούσουμε κάθε επίθεση της εργοδοσίας, την κρατική βία».

Τις διώξεις και την προσπάθεια εκφοβισμού καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), καθώς η μοναδική γυναίκα κατηγορούμενη, η Μαρία Δελή, είναι γυναίκα χαλυβουργού, μέλος της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά και Αττικής, αλλά και της ΑΣΓΜΕ. Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο διώκεται, είναι επειδή μπήκε μπροστά στη συγκρότηση της επιτροπής αγώνα γυναικών απεργών χαλυβουργών, που στήριξε ηθικά και πρακτικά τον ηρωικό απεργιακό αγώνα στη «Χαλυβουργία».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger