Home » » Βρετανία: Αναζητώντας χαφιέδες

Βρετανία: Αναζητώντας χαφιέδες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 | 7:16 π.μ.

Αποκαλυπτικό το αποκαλύπτει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Γκάρντιαν» για το πώς η Βρετανική αστυνομία στρατολογεί χαφιέδες.

 Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει τις προσπάθειες Βρετανού αστυνομικού με πολιτική αμφίεση να πείσει 20χρονους φοιτητές να «ενημερώνουν» την αστυνομία για τις δραστηριότητες άλλων φοιτητών και κυρίως για μελλοντικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις με χρηματικά ανταλλάγματα γιατί τάχα όσα γίνονται στις φοιτητικές συνελεύσεις και δρομολογούνται από φοιτητικούς συλλόγους «μπορεί να έχουν επιπτώσεις στη ζωή της ευρύτερης κοινωνίας».

 Στο βίντεο, ο αξιωματικός καταγράφεται να ζητά από νεαρούς ακτιβιστές που φοιτούν στο Κέμπριτζ να κατονομάσουν συμφοιτητές τους που συμμετέχουν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, να δώσουν λίστα με τα οχήματα που χρησιμοποιούν για να συμμετάσχουν σε κινητοποιήσεις (!), ακόμη και να αναζητήσει μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook τις «τελευταίες πληροφορίες», σχετικά με σχεδιαζόμενες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας...

Δεν μάθαμε κάτι καινούργιο φυσικά. Ολες οι αστυνομίες του κόσμου το ίδιο κάνουν. Οι δικοί μας οι μπάτσοι -στο παρελθόν που γνωρίζουμε σίγουρα- είχαν πλησιάσει δυστυχισμένα άτομα που είχαν πέσει στο λούκι της "άσπρης" και τους έδιναν την δόση τους με αντάλαγμα να γίνουν χαφιέδες.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger