Home » , » Ο Καρακούσης, το πολιτικό σύστημα και ο Σύριζα

Ο Καρακούσης, το πολιτικό σύστημα και ο Σύριζα

Από giorgis , Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 | 9:35 μ.μ.

Του Γ. Γ 

Ο Αντώνης Καρακούσης είναι ένας δημοσιογράφος με μεγάλη διαδρομή στον αστικό τύπο. Αν δεν κάνουμε λάθος είχε ξεκινήσει την δημοσιογραφική του παρουσία πριν δεκαετίες γράφοντας στην «Ελευθεροτυπία», αργότερα είχε διευθυντική θέση στην «Καθημερινή» και σήμερα δουλεύει στα έντυπα του ΔΟΛ.

Σίγουρα σαν αστός δημοσιογράφος είναι πλήρως ευθυγραμμισμένος με τις σκοπιμότητες που προωθούν μέσα από τα έντυπα τους οι εργοδότες του, Παράλληλα ο ίδιος έχει διορατικότητα και αντιλαμβάνεται ότι μια κυβερνητική εναλλαγή με τον Σύριζα στην εξουσία είναι ότι το καλύτερο για τα γενικότερα συμφέροντα του αστικού πολιτικού συστήματος. Θα το αιματοδοτήσει και δεν θα υπάρξουν δραματικές ανεξέλεγκτες καταστάσεις για την δικτατορία των αστών. Αντιλαμβάνεται πλήρως την κατάσταση που έχει επιφέρει στην ελληνική κοινωνία η επέλαση της ταξικής – μνημονιακής βαρβαρότητας και την έχει περιγράψει χαρακτηριστικά και προηγούμενο πόνημα του:     «Το ποτήρι ξεχείλισε. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση της από την εποχή του μνημονίου, ο κόσμος έχει εξαγριωθεί και η πολιτική βράζει στο παρασκήνιο. Από εδώ και πέρα όλα μπορούν να συμβούν. Η ατμόσφαιρα είναι ιονισμένη και αρκεί ένα γεγονός να τινάξει τα πάντα στον αέρα».

Σύμφωνα λοιπόν με το σκεπτικό του –που δεν απέχει πολύ απ’ την πραγματικότητα- οι επιλογές μιας κυβέρνησης με κορμό τον Σύριζα, θα μπορέσει να εκτονώσει την ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger