Home » , » Αρης Βελουχιώτης και επαναστατική γραμμή

Αρης Βελουχιώτης και επαναστατική γραμμή

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 | 11:26 μ.μ.

Πηγή: Αγγελος Χάγιος – «Πριν»

 Η Κ.Ε. του ΚΚΕ έχει διαγράψει τον Άρη από τον Απρίλη του '45, γιατί ο Άρης είχε καταγγείλει την Συμφωνία της Βάρκιζας ως προδοτική και την ηγεσία του κόμματος ως υπεύθυνη εγκληματικής τακτικής. Μαζί με λίγες δεκάδες λαϊκούς αγωνιστές, αρνείται να πειθαρχήσει και διακηρύσσει την πρόθεσή του να συνεχιστεί ο αγώνας. Στους συντρόφους του αυτούς ξεκαθαρίζει: «Εγώ δεν πρόκειται ν’ ακολουθήσω την ηγεσία στην Αθήνα, να γίνω, όπως με θέλουν, πρόεδρος των Εφεδρο-Ελασιτών για να πρωτοκολλάω τις σφαγές και τα βασανιστήρια, τους βιασμούς και τους εξευτελισμούς των αγωνιστών. Θ’ ακολουθήσω το δρόμο που τάραξα απ’ την αρχή κι όσοι πιστοί προσέλθετε». Επιχείρησε, μάλιστα, στη γνωστή σύσκεψη της Λαμίας να πείσει και τους άλλους καπετάνιους, αλλά χωρίς επιτυχία.

Αρνείται στη συνέχεια, την πρόταση να αποσυρθεί ουσιαστικά στις Λαϊκές Δημοκρατίες. Επιλέγει, με συνέπεια στις απόψεις του, τον δρόμο της απόλυτης ταύτισής του με τις τύχες και τα βάσανα του λαού. Ανακοινώνει μάλιστα και εργάζεται για ένα νέο Μέτωπο Εθνικής Ανεξαρτησίας και ένα νέο ΕΛΑΣ για τη συνέχιση του αγώνα μέχρι τη νίκη κατά της αγγλικής κατοχής και του κράτους της δοσιλογικής δεξιάς.

Πίστεψαν ίσως, είπε ο Άρης στους συναγωνιστές του, «ότι όταν βρεθώ στα σύνορα, θα αναγκαστώ να περάσω χωρίς καμιά σύνδεση, για να ζητήσω άσυλο σαν κυνηγημένος. Έτσι, αυτοί ξεμπλέκουν με μένα και την άποψή μου, ησυχάζουν και εφαρμόζουν τη Βάρκιζα που σημαίνει ασυδοσία στις συμμορίες των ταγματασφαλιτών να δολοφονούν, να συλλαμβάνουν και να φυλακίζουν, να βασανίζουν, να βιάζουν και να εξευτελίζουν τους αγωνιστές και τις οικογένειές τους, έτσι ώστε ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

21 Ιουνίου 2015 στις 11:37 μ.μ.

Τσόντα της σοςιαλδημοκρατιας, κατω τα χέρια απο τον Άρη.
Χερι χερι στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ αποψε με την κυβέρνηση του τρίτου μνημονίου και έχεις το θράσος να μιλάς για τον Άρη και το ΚΚΕ.

Τα σκαλοπάτια σου για το σοςιαλιςμο ειναι η σύγχρονη Βαρκιζα.
Για το ΚΚΕ Βαρκιζα τέλος κύριοι της Λερναις Υδρας της σοςιαλδημοκρατιας.

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2015 στις 12:25 π.μ.

Παραμονές του 2.Π Ιμπεριαλιστικού Πολέμου γίνανε 2 τακτικοί ελιγμοί για να διασπάσουνε το ενιαίο Καπιταλιστικό Μπλοκ. Το Μολότοφ Ρίμπεντροπ το όποίο πέτυχε 100% και τα Λαικά Μέτωπα τα όποία απότύχανε. Εγινε Θεωριτικοποίηση του Ελιγμού και αντί στην κάθε χώρα τα ΚΚ την ώρα που φεύγανε οι Γερμανοί να μετατρέψουνε τον Πόλεμο σε Ταξικό να πάρουνε την Εξουσία Εγκλοβιστήκανε και οδηγηθήκανε στην Σφαγή. Και έρχεται τώρα ο Χάγιος 70 Χρόνια μετά να μας πει να κάνουμε τα ίδια. Αλλαξε πλευρό Ναυάγιο,

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2015 στις 12:27 π.μ.

Καλα τωρα μεταξυ μας.......θα θυμηθουμε τον Χρονη Μισσιο και τον τιτλο του ''Καλα,εσυ σκοτωθηκες νωρις''. Να ειχαμε τωρα τον Αρη.....παμε ξανα,υποθεση εργασιας......αν ειχαμε τωρα μαζι μας τον Αρη......μετα απο τοσους αγωνες,συνεπεια ,ηθος........και στα καπακια,την ανοχη μας ως κοινωνια,οχι μονο ,στον γερμανικο ,τραπεζικο φασισμο,τροικες,θεσμους Λαγκαρτν....μα και στον Γεωργιαδη!!!!! Εε,ας κανουμε τον σταυρο μας,που εφυγε ο Αρης νωρις,και δεν προλαβε να δει το ξεφτυλικι μας!! Στασου,μια αντοχη εχουμε ολοι μας!! Μην θρηνουμε λοιπον και πολυ!! Γλυτωσε απο τα χειροτερα! Γιατι,μια κριση θα την περναγε ο ανθρωπος,του τυπου ''μα για αυτους ,εκανα οτι εκανα;;'''!! Αστο,μονο που το σκευτομαι.......

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2015 στις 2:38 μ.μ.

AntonSS, ευτυχώς που υπάρχεις εσύ και άλλοι ΚΚΕδες και προσφέρεται άφθονο γέλιο!

α. Η ίδια η λογική του κομματος όπως την αντιλαμβάνεται το ΚΚΕ και όχι μόνο, είναι ΕΧΘΡΙΚΗ και ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ όσον αφορά την προσπάθεια ταξικής συνειδητοποίησης της εργατικής τάξης και του λαού. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ σχέση με το πως ο Λένιν αντιλαμβάνονταν την λειτουργία του κόμματος.

β. Το κόμμα έτσι όπως το αντιλαμβάνεται το ΚΚΕ, είναι δερβέναγας στο σβέρκο της εργατιής τάξης και του λαού. ΔΕΝ μπορεί να συμβάλλει σε καμμία οικοδόμηση του σοσιαλισμού/κομμουνισμού. Αντιθέτως, θα παράξει πάλι γραφειοκρατία και ταξική ενσωμάτωση στον καπιταλισμό. Οπως ακριβώς συνέβη στις χώρες του ανύπαρκτου.

Μια χαρά είναι το άρθρο του Χάγιου στο ΠΡΙΝ.

Ο αρης είχε δίκιο. Το ΚΚΕ είχε άδικο. Το ΚΚΕ ξεφτίλισε τον Αρη, τον διέγραψε και συνεβαλλε τα μέγιστα στον θάνατό του. Αυτή είναι η αλήθεια.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger