Home » , , » Μεϊμαράκης - Χατζηνικολάου σε αγαστή συνεργασία προσπαθούν να μας δουλέψουν

Μεϊμαράκης - Χατζηνικολάου σε αγαστή συνεργασία προσπαθούν να μας δουλέψουν

Από giorgis , Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015 | 5:34 π.μ.

Του Γ. Γ.

Απ’ την μια είναι εξοργιστικό να ανέχεσαι να υποτιμούν τόσο την νοημοσύνη σου οι πολιτικάντηδες, απ’ την άλλη είναι εντυπωσιακό πόσο γλοιώδεις είναι κάποιοι που παρουσιάζονται σαν "έγκριτοι» δημοσιογράφοι.

Αντεξα τον μαζοχισμό να παρακολουθήσω μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα την συνέντευξη που έδωσε ο Ευ. Μεϊμαράκης στον Ν. Χατζηνικολάου.
Ο δοτός αρχηγός της Ν.Δ., έβαλε την σχετική κασέτα και απαντούσε στις αβανταδόρικες ερωτήσεις του Χατζηνικολάου. Κανένα ενδιαφέρον μέχρι εδώ.

Στο τέλος της εκπομπής όμως ένας 19χρονος νεολαίος του κάνει μια καίρια ερώτηση. Του ζητάει να απαντήσει τι έγινε τελικά με τα όσα αποκαλύφτηκαν με την λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ. Αναμενόμενο ήταν ο Μεϊμαράκης να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα και να μας κάνει μια διάλεξη περί της «διάκρισης των εξουσιών».
«Η Δημοκρατία μας έχει συγκεκριμένους πυλώνες.  Η κυβέρνηση δεν είναι αυτή που ερευνά Η δικαιοσύνη ερευνά. Και αυτή έχει τους χρόνους της ..  Φτιάχτηκαν νέοι θεσμοί .. πολύ δύσκολα στο μέλλον θα μπορούν να φοροδιαφεύγουν αυτοί που φοροδιαφεύγουν .. πιστεύουμε σε μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη.  Η εκτελεστική εξουσία μόνο την ευχή μπορεί να κάνει για να προχωρήσει πιο γρήγορα …». Και τις μαλακίας το ανάγνωσμα συνεχίστηκε σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Το μόνο που είχε να πει ο Χατζηνικολάου ήταν ότι υπάρχει καθυστέρηση στην διερεύνηση της υπόθεσης, ότι δεν υπήρξε ο απαιτούμενος ζήλος και παρόμοιες παπαριές.

Για στάκα ρε λεβέντες γιατί εσείς μας θεωρείτε ότι έχουμε αντίληψη ραδικιού και μνήμη τσιμέντου.
Οταν ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης άρχισε να ψάχνει το συγκεκριμένο θέμα και την λίστα Λαγκαρντ, με πληροφορίες να φέρουν ότι βρέθηκαν δεκάδες άτομα τις πολιτικοεπιχειρηματικής ελίτ καθώς και πρωτοκλασάτοι δημοσιογράφοι με μαύρο χρήμα τότε μπήκαν σε εφαρμογή .. τα μεγάλα μέσα.

Με απόφαση που πήρε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών  στις 21 Ιούλη φέτος ο έλεγχος των φορολογικών αρχών στις τραπεζικές καταθέσεις καθίσταται παράνομος, στις περιπτώσεις που αφορά ημερομηνίες πριν την 30η Σεπτεμβρίου 2010. Αυτό πρακτικά σημαίνει, επισημαίνει το δημοσίευμα, ότι όλοι οι έλεγχοι σε τραπεζικές καταθέσεις, εμβάσματα κλπ. που έγιναν στα έτη από το 2011 και μετά, καθώς και όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ως αποτέλεσμα αυτών των ελέγχων, ήταν έωλοι, επομένως ανοίγει ο δρόμος ακόμα και για επιστροφή χρημάτων από το Δημόσιο.

Μιλάμε δηλαδή για άλλο ένα τεράστιο χτύπημα στην διαφθορά και διαπλοκή όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί προεκλογικά η «πρώτη αριστερή κυβέρνηση». Και με την βούλα του νόμου δηλαδή μπαίνει ταφόπλακα στα σκάνδαλα των Ολυμπιακών Αγώνων, βγαίνουν «λάδι» όλα τα λαμόγια που λεηλατώντας το ελληνικό δημόσιο έβγαλαν τα «μαύρα» χρήματα τους στο εξωτερικό και τα ονόματά τους βρίσκονται στις  περίφημες λίστες Λαγκάρντ, Λιχνεστάιν, όπως γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας.

Τώρα, να επιχειρεί ο Μεϊμαράκης με την συμπαράσταση του Χατζηνικολάου να μας κάνει ψιλό γαζί με χοντρή βελόνα πάει πολύ.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger