Home » , » Επιχείρηση "Αρπαγή" ή πώς δρουν οι προβοκάτορες.

Επιχείρηση "Αρπαγή" ή πώς δρουν οι προβοκάτορες.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 10 Μαΐου 2016 | 3:00 μ.μ.

Γράφει ο  mitsos175.

Στο τέλος του 1944 ο Χίτλερ διέταξε την επίθεσή στις Αρδέννες. "Η κυρία επίθεση ονομάστηκε «Φρουρός στον Ρήνο» και συνοδεύονταν από τρεις παράλληλες άλλες, την «Ισοπεδωμένη Γη», όπου η Γερμανική αεροπορία θα έκανε μια γενική επίθεση καταστροφής στο έδαφος της Συμμαχικής αεροπορίας, την «Αρπαγή» (Greif), την χρήση μεταμφιεσμένων Γερμανών σε Αμερικανούς στρατιώτες που θα προκαλούσαν σύγχυση και θα έκαναν δολιοφθορές (διοικητής ο συνταγματάρχης Οττο Σκορτσένυ) και την «Στέσερ» κατά την οποία θα ρίπτονταν νύχτα αλεξιπτωτιστές να καταλάβουν καίρια σημεία στην κομβική πόλη του Μαλμεντύ στο ανατολικό Βέλγιο".

Ως γνωστό, όλες αυτές οι απόπειρες απέτυχαν παταγωδώς. Σήμερα μας ενδιαφέρει η μεταμφίεση γερμανών κομάντος σε στρατιώτες των συμμάχων. Η προβοκάτσια ήταν συνήθης πρακτική στο 3ο Ράιχ. Ο εμπρησμός του Ράιχσταγκ (γερμανικού κοινοβουλίου) ήταν μια καλοστημένη προβοκάτσια. Την επόμενη, ο Χίτλερ παίρνει από τον πρόεδρο Χίντενμπουργκ το "Διάταγμα πυρκαγιάς Ράιχσταγκ", (ήταν ήδη έτοιμο!) που καταπατά τις ελευθερίες στη Γερμανία και απαγορεύει την αντιναζιστική προπαγάνδα. Οι ναζί καταλαμβάνουν την πλειοψηφία των εδρών (52%), γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την ανθρωποσφαγή του Β' Π.Π. Ο ίδιος ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, άρχισε με προβοκάτσια.

Οι άνδρες των SS παίρνουν 150 κρατούμενους από το Στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ, τους μεταφέρουν στον συνοριακό σταθμό διαβιβάσεων του Γκλάιβιτς και τους ντύνουν με πολωνικές στολές. Αμέσως μετά τους υποχρεώνουν να καταπιούν δηλητήριο, πυροβολούν τα πτώματα, προξενούν μικρές καταστροφές στον σταθμό, ώστε να φαίνεται ότι δέχτηκε επίθεση. Στον ασύρματο του σταθμού ένας άνδρας των SS ουρλιάζει στα Πολωνικά ότι τα στρατεύματα της Πολωνίας πρόκειται να εισβάλουν στην Γερμανία. Ο διοικητής του σταθμού συνταγματάρχης Στάινμετς αρχικά δοκιμάζει να αντισταθεί στην απάτη, αλλά οι SS του απαντούν με ένα "Fuhrerbefehl! (διαταγή αρχηγού).

Αλλά τι έγινε to 1944 με εκείνη την απόπειρα, την επιχείρηση «Αρπαγή»; Πλήρης αποτυχία! Οι Αμερικάνοι στρατιώτες ήταν υποψιασμένοι και δεν αρκούσε μόνο ο εξοπλισμός και μερικά αιχμαλωτισμένα άρματα για να περάσουν οι ναζί για σύμμαχοι. Έτσι, σχεδόν όλοι οι γερμανοί πράκτορες αιχμαλωτίστηκαν από πολύ νωρίς. Παρόλα αυτά οι Αμερικάνοι παράγιναν καχύποπτοι. Έφτασαν σε σημείο να κυνηγούν φαντάσματα και να βλέπουν εχθρούς εκεί που δεν υπήρχαν για αρκετό καιρό μετά.

Ο κίνδυνος λοιπόν δεν είναι μόνο η προβοκάτσια αυτή καθ' αυτή. Υπάρχει ένας άλλος, εξίσου σοβαρός, που λέγεται καχυποψία. Καλό είναι να είμαστε υποψιασμένοι πάντοτε, αλλά όχι και να καταλήγουμε στο άλλο άκρο, γιατί και τα δυο βοηθούν τον εχθρό. Η ψυχραιμία και η λογική είναι τα όπλα μας σε αυτές τις περιπτώσεις.

Υπάρχουν λοιπόν προβοκάτορες, αλλά είναι ελάχιστοι αριθμητικά, ενώ οι περισσότεροι είναι στα κανάλια. Το είχαμε πει πριν χρόνια, το λέμε και σήμερα. Όχι μόνο δεν πρέπει να κατηγορούμε πράξεις Αντίστασης, αλλά να τις χαιρετίζουμε. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην προβοκάτσια και την Αντίσταση. Η προβοκάτσια βλάπτει τους απλούς ανθρώπους, με σκοπό το φόβο ή τον αποτροπιασμό κατά των εξεγερμένων, η Αντίσταση γίνεται από απλούς ανθρώπους για τους συνάνθρωπους τους, με σκοπό να δώσει Θάρρος κι Ελπίδα.

Είναι πολύ εύκολο να ξεχωρίσουμε πότε γίνεται προβοκάτσια από φασίστες, μπάτσους παρακρατικούς και πότε υπάρχει Αντίσταση από τους ίδιους τους καταπιεσμένους.
Χαιρετίζω κάθε πράξη κατά της χούντας των Μνημονίων, που μας δίνει μήνυμα Αγώνα μέχρι την Νίκη. Ας λένε οι ρουφιάνοι των καναλιών ό,τι θέλουν. Ποιός τους πιστεύει πλέον; Κανείς! 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

10 Μαΐου 2016 στις 5:28 μ.μ.

Απο τις 14 συλλήψεις κουκουλοφόρων "αντιστασιακών" προχθές οι 11 ήταν αλλοδαποί.Τι σχέση εχουν και πως βρέθηκαν στην Ελλάδα οι εισαγώμενοι "αντιστασιακοί" κουκουλοφόροι να πετούν στο Σύνταγμα μολότοφ και πέτρες στους μπάτσους;Και ποιο ήταν πάλι για χαλιοστή φορά το αποτέλεσμα της δράσης της ομαδούλας των "αντιστασιακών" κουκουλοφόρων που λειτουργών νταβατζίδικα μέσα στις πορείες και τις συγκεντρώσεις χωρίς να ρωτούν κανένα;Αφορμη για βια ξυλοδαρμους χημικα και κροτίδες λάμψεις απο τα ματ πάνω σε χιλιάδες απεργούς εργάτες.Είτε λοιπόν οι κουκουλοφόροι είναι παρακακρατικοί έιτε χρήσιμοι ηλίθιοι αντικειμενικά απο την δράση τους μετατρέπονται απευθείας σε προβοκάτορες και εχθρούς του εργατικού κινήματος.Αυτοί οι "αντιστασιακοί" κουκουλοφόροι που χαδέυεις μητσο και πλέον δεν ξέρεις κάνεις αν είναι χρήσιμοι ηλίθιοι η παρακρατικοί και ή ξένοι ή ντόπιοι λόγο της ανωμίας που τους προσφέρει η κουκούλα, έφτασαν στο σημείο να εξαπολύσουν δολοφονική επίθεση σε απεργούς εργάτες και συγκεκριμένα στο ΠΑΜΕ το 11 πετωντας μέσα στο πλήθος των διαδηλωτών πέτρες μάρμαρα και μολότοφ με αποτέλεσμα των τραυματισμο 70 περίπου διαδηλωτών εκ των οποίων κάποιοι πολύ σοβαρά.Κάντε τις πλάτες εσεις στο Β.Κ ξεπλύνετε την δράση των κουκουλοφώρων που είναι αποδεδειγμένα απέναντι και εχθρική στο εργατικό κίνημα και θα προσφέρεται πολύ άσχημες υπηρεσίες στον εργατικό κόσμο και θα φερεται μεγάλες ευθύνες για την δράση τους.Οταν ολο το κίνημα τους βλέπει για εχθρούς και καταδικάζει την δράση τους όπως προχθές στην απεργία γεγονός που αποκρύψατε, εσεις τους βλέπετε για φίλους.Αν σας ικανοποιεί η δράση αυτών των κουκουλοφόρων προχθές και τις ονοματίζεται και πράξεις αντίστασης τότε εδω τα πράγματα με εσας είναι πολύ σοβαρα.

10 Μαΐου 2016 στις 11:53 μ.μ.

Σας ευχαριστώ για το σχόλιό σας. Λέτε ενδιαφέροντα πράγματα. Πρώτα απ' όλα να επαναλάβω, ότι δεν έχω το αλάθητο.
Στο συγκεκριμένο άρθρο λέω με άλλα λόγια ότι πίσω από τους προβοκάτορες βρίσκονται οι φασίστες, οι πλούσιοι, αυτοί που θέλουν να συνεχιστεί η αδικία. Επίσης λέω, ότι δεν πρέπει να αρχίσουμε τους τσακωμούς πχ μεταξύ Κομμουνιστών και Αναρχικών, διότι αυτό θα βλάψει πολύ την Ταξική Πάλη. Συμφωνώ λοιπόν ότι είναι μεγάλο λάθος (κι έχω πει τι σημαίνει λάθος στην πολιτική) το να χτυπηθούν απεργοί, εργαζόμενοι που διαδηλώνουν, επειδή δεν συμφωνούν σε όλα. Η προβοκάτσια - επαναλαμβάνω - έχει στόχο τους απλούς, φτωχούς ανθρώπους. Φυσικά διαδηλώνω με το ΠΑΜΕ, εννοείται πως σέβομαι και τιμώ απεριόριστα τους Αγώνες του, ενώ δεν ξεχνώ ότι δεν έχουμε μόνο τραυματίες, αλλά και νεκρούς από την καταστολή. Βέβαια σέβομαι και τους Αγώνες των άλλων, που για μένα είναι Σύντροφοι. Αναγνωρίζω επίσης πως η τακτική του ΠΑΜΕ είναι εξαιρετικά αποτελεσματική κι οφέλιμη για το Λαϊκό Κίνημα, αφού κάνει μεγάλο μέρος των εργαζομένων να διαδηλώσει δίνοντας Μαζικότητα στους Αγώνες. Αλλά και η διαφορετική τακτική των Αναρχικών είναι σε αρκετές περιπτώσεις πολύ αποτελεσματική. Χρειάζονται λοιπόν ΟΛΟΙ κατά τη γνώμη μου, δεν περισσεύει κανένας.
Τώρα που διαφωνώ: Στη λέξη "αλλοδαποί". Δηλαδή οι αλλοδαποί δεν έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν; Το ότι 11 ήταν ξένοι σημαίνει ότι είναι και προβοκάτορες; Αν ποτέ βρεθώ σε άλλη χώρα πχ στη Γαλλία, δεν θα διαδηλώσω πλάι στα ταξικά αδέρφια μου, διότι είμαι "Έλληνας"; Για μένα αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Είμαι Άνεργος, είμαι Φτωχός, αυτή είναι η "εθνικότητα" μου. Νομίζω πως κι εσείς θα συμφωνήσετε σε αυτό.
Κάτι ακόμη που έχω ξαναπεί: Οι μπάτσοι δεν θέλουν αφορμή για να επιτεθούν. Θέλουν ΕΝΤΟΛΗ. "Παναγίες" να ήταν οι διαδηλωτές με λουλούδια και θυμιατά να διαδήλωναν, που λέει ο λόγος, πάλι θα επιτίθονταν. Έχω βρεθεί σε πολλές διαδηλώσεις - και του ΠΑΜΕ, όπου μπάτσοι επιτέθηκαν χωρίς καμιά απολύτως αφορμή. Μας έριξαν χημικά και χτυπούσαν όπου έβρισκαν. Πίσω λοιπόν από τα επεισόδια δεν είναι κανείς άλλος παρά οι υπηρέτες του συστήματος (κυβέρνηση - αστυνομία). Αυτοί συνέλαβαν 14 ανθρώπους και απέδωσαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σε 7. Άραγε, αν ήταν όντως προβοκάτορες, θα τους έπιαναν; Πολύ αμφιβάλω. Η προβοκάτσια έγινε μετά στα ΜΜΕ, όπου προσπάθησαν την ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ να τη ρίξουν αλλού και να δικαιολογήσουν τον ξυλοδαρμό χωρίς λόγο. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger