Home » , » Ποιός πιστεύει τις μαϊμούδες;

Ποιός πιστεύει τις μαϊμούδες;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 2 Ιουλίου 2016 | 12:30 π.μ.

Γράφει ο  mitsos175

Μια μπανάνα, γρήγορα μια μπανάνα να τη δώσουμε στις δημοσκοπήσεις που κυκλοφορούν. Το πόσο "αξιόπιστες" είναι το ξέρουμε. Από τότε που άρχισε το μνημόνιο έχουν πέσει έξω κάθε φορά που γίνονται εκλογές ή δημοψήφισμα. Όχι δεν κάνουν λάθη, ακόμα και στην τύχη να έλεγαν τα αποτελέσματα, θα πετύχαιναν κάποιο. Πρόκειται περί συνειδητής προπαγάνδας, περί σκόπιμης διαστρέβλωσης της αλήθειας. Πρόκειται για παραμύθια, ώστε να κοιμηθεί ο κόσμος, για να κάνει ανενόχλητος ο δοσίλογος τη βρομοδουλειά του. Τι είπε η αφέντρα Μέρκελ; Αυτό που μας είπε το λαγουδάκι της, ο Κούλης: Τα δημοψηφίσματα; Φτου κακά, βλάπτουν, μακριά από μας. Και αφού έγινε η παραγγελιά, βγαίνει ο παραμυθάς να πει τη σαχλαμάρα τους.

Έχουμε επανειλημμένα δώσει τον ορισμό της Προπαγάνδας: Είναι ένα ή περισσότερα ψέματα ανακατεμένα με κάποια αλήθεια, ώστε να αλλοιωθεί εντελώς την πραγματικότητα και να περάσει το ψεύτικο μήνυμα του κατασκευαστή.

Αναφορικά με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου λοιπόν μας λένε ότι δήθεν το 63% πιστεύει πως έβλαψε τη χώρα! Δηλαδή όσοι ψηφίσαν ΟΧΙ, πιστεύουν ότι για όλα αυτά έφταιγε το δημοψήφισμα, κι όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε τα αντίθετα από όσα του είπαμε! Δεν φταίει το Μνημόνιο αλλά το δημοψήφισμα! Στη γερμανική πρεσβεία κάνανε το γκάλοπ; Ή το ονειρεύτηκαν; Μπορεί και να πήραν τηλέφωνο τους "μένουμε σκλάβους στην Ευρώπη".

Οι Γερμανοί, αφού τον ήπιαν κι ακόμα μετράνε τα δις που έχασαν με το Brexit, παρήγγειλαν κάτι για να τονώσει το δικό τους ηθικό. Έχουν ανάγκη αυτοεπιβεβαίωσης, αλλά πρέπει να πείσουν κι εμάς να παραμείνουμε σκλάβοι τους, μη μας μπουν ιδέες να αποδράσουμε από τα Ευρωπαϊκά Κάτεργα. Θα ψηφίζαμε, λέει, υπέρ της ΕΕ. Αλήθεια; Είστε σίγουροι; Τότε κάντε δημοψήφισμα, αν σας βαστάει. Για ρωτήστε και μας, που δεν ρωτήσατε στο γκάλοπ. Που έχουμε γίνει είλωτες, που είδαμε μισθό, σύνταξη, επιδόματα να εξαφανίζονται, που είμαστε άνεργοι, να σας πούμε τη γνώμη μας. Άντε ντε!

Μ' αρέσει να τους τρομάζω. Έχουν πασαλείψει τα ακριβά τους εσώρουχα από τον πανικό.
Τι συμβαίνει πραγματικά: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα σε χειρότερη θέση από το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη. Απόλυτα λογικό, αφού όλοι όσοι τον ψήφισαν είναι κατά του Μνημονίου, εναντίον των πολιτικών που εφαρμόζει. Με πιστή αντιγραφή των ανόητων δικαιολογιών του ΠΑΣΟΚ, θα έχει τα ίδια και ακόμα χειρότερα αποτελέσματα. Βαδίζει προς την εξαφάνιση. Η ΝΔ όχι μόνο δεν παίρνει, αλλά χάνει κι αυτή, μάλιστα αρκετά μεγάλο ποσοστό, το οποίο όμως οι δημοσκόποι φροντίζουν να το κρύβουν.

Κι αυτό, γιατί ο Κούλης δεν θέλει παρά ένα νέο, τρις χειρότερο Μνημόνιο. Να μου επιτρέψετε λοιπόν να αμφιβάλω τόσο για τη δήθεν συσπείρωση της γαλάζιας συμμορίας, όσο και για το αν θα τα καταφέρει τελικά να βγει πρώτο κόμμα! Χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτος! Τα ποσοστά θα είναι ανάλογα του Μαΐου του 2012, όπου ο πρώτος θα έχει κάτω από 20%! Υπάρχει μια μεγάλη καχυποψία και η συντριπτική πλειοψηφία τους βρίζει όλους. Όμως είναι σίγουρο, ότι πολλοί από αυτούς θα ψηφίσουν στις εκλογές, όταν γίνουν. Ποιόν; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα προς το παρόν. Σίγουρα πάντως όχι τη διεφθαρμένη ΝΔ και τον πουλημένο ΣΥΡΙΖΑ που εφαρμόζουν μαζί με τα υπόλοιπα δεκανίκια του συστήματος (τα οποία θα εξαϋλωθούν) τη λεηλασία και το ξεπούλημα.

Το στοίχημα για την Αριστερά λοιπόν είναι να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. Για πρώτη φορά ο κόσμος είναι τόσο θυμωμένος που είναι έτοιμος για όλα, αρκεί να υπάρξει πραγματική ελπίδα κι όχι προδοσία των αγώνων του. Σύντομα τα παραμύθια τους θα τελειώσουν, αλλά εμείς δεν πρόκειται να κοιμηθούμε. Δεν κοιμάσαι, όταν γουργουρίζει τόσο το στομάχι από την πείνα. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

2 Ιουλίου 2016 στις 5:20 π.μ.

Διάβασα μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση εδώ: http://harryklynn.blogspot.gr/2016/07/blog-post_69.html Πόσες έδρες θα είχαν σήμερα τα κόμματα με απλή αναλογική. Ποια θα ήταν η εικόνα στο ελληνικό κοινοβούλιο και ποια η κατανομή των εδρών αν στις τελευταίες εκλογές που διεξήχθησαν ίσχυε η απλή αναλογική; Δείτε την απάντηση: ΣΥΡΙΖΑ: 114 βουλευτές (-41 βουλευτές) ΝΔ: 90 βουλευτές (+15) ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 22 βουλευτές (+4) ΠΑΣΟΚ: 20 βουλευτές (+3) ΚΚΕ: 18 βουλευτές (+3) ΠΟΤΑΜΙ: 13 βουλευτές (+2) ΑΝ.ΕΛΛ.: 12 βουλευτές (+2) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 11 βουλευτές (+2)
Όχι ακριβώς. Ο υπολογισμός αυτός πράγματι ισχύει, εφόσον υπάρχει το πλαφόν 3%. Απλή αναλογική όμως σημαίνει κατάργηση του ορίου 3%.
Έτσι οι έδρες θα κατανέμονταν ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 106, ΝΔ 84, ΧΑ 21, ΠΑΣΟΚ 19, ΚΚΕ 17, ΠΟΤΑΜΙ 12, ΑΝΕΛΛ 11, Ένωση Κεντρώων 10, ΛΑΕ 9, ΑΝΥΑΡΣΥΑ 3, ΕΠΑΜ 2, ΚΟΙΝΩΝΙΑ 2, Τζήμερος 2, ΠΕΙΡΑΤΕΣ 1, ΚΚΕ ΜΛ 1. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger