Home » , » Ολόκληρο το βιβλίο του Τάσου Κωστόπουλου «Η αυτολογοκριμένη Μνήμη. Τα τάγματα ασφαλείας και η μεταπολεμική Εθνικοφροσύνη»

Ολόκληρο το βιβλίο του Τάσου Κωστόπουλου «Η αυτολογοκριμένη Μνήμη. Τα τάγματα ασφαλείας και η μεταπολεμική Εθνικοφροσύνη»

Από giorgis , Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016 | 11:55 π.μ.

Του Γ. Γ.

Τελικά αποδείχτηκε πολύ πιο χρονοβόρα, απ’ ότι αρχικά υποθέταμε η μεταφορά ολόκληρου του βιβλίου του Τάσου Κωστόπουλου «Η αυτολογοκριμένη Μνήμη. Τα τάγματα ασφαλείας και η μεταπολεμική Εθνικοφροσύνη», σε ιστότοπο μας.

(Σ’ αυτό συντέλεσε ότι δεν επιλέξαμε την εύκολη λύση του scribd. Ανεβάσαμε το βιβλίο σε μορφή κειμένου και όχι φωτογραφίας. Ετσι είναι πιο ευανάγνωστο, μπορεί να γίνει αναπαραγωγή αποσπασμάτων του καθώς και να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές μας αναρτήσεις, ενώ επίσης είχαμε την δυνατότητα να δώσουμε έμφαση σε κάποια κείμενα).

Πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ότι καλύτερο έχει γραφτεί για το συγκεκριμένο θέμα. Επειδή θεωρούμε ότι η ιστορική μνήμη και ειδικά της πρόσφατης ιστορίας μας πρέπει να παραμείνει ζωντανή και για κάποιο λόγο η ιστορία του ένοπλου δοσιλογισμού στην χώρα μας, κατά την κατοχή της από τις δυνάμεις του άξονα, καθώς και η μετέπειτα αντιμετώπιση που είχαν οι ντόπιοι προδότες από το αστικό κράτος έχει εντελώς υποβαθμιστεί, παραθέσαμε και θα συνεχίσουμε να αναπαράγουμε σχετικά κείμενα.

Την εισαγωγή την κάναμε με αποσπάσματα από το πολύ καλό βιβλίο του Νίκου Κ. Καρκάνη: “ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ. Δίκες – Παρωδία (ντοκουμέντα, αποκαλύψεις, μαρτυρίες)”.

Τώρα παραθέτουμε ολόκληρο το βιβλίο του Τάσου Κωστόπουλου που αναφέραμε και θα συνεχίσουμε με αποσπάσματα από το επίσης ενδιαφέρον βιβλίο του Δημήτρη Κουσουρή, «Δίκες των Δοσιλόγων, 1944-1949. Δικαιοσύνη, Συνέχεια του Κράτους και Εθνική Μνήμη».

Καλή σας ανάγνωση

«Η αυτολογοκριμένη Μνήμη. Τα τάγματα ασφαλείας και η μεταπολεμική Εθνικοφροσύνη»
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger