Home » , , » Από την Μ. Σαράφογου στην εποχή που δεν "χωρούσαν όλοι οι καλοί"

Από την Μ. Σαράφογου στην εποχή που δεν "χωρούσαν όλοι οι καλοί"

Από giorgis , Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 | 11:59 π.μ.

Του Γ. Γ.

Αν θυμάστε η παρουσιάστρια ειδήσεων του Mega Μαρία Σαράφογλου στο τσακ απέφυγε την διαγραφή της από την ΕΣΗΕΑ –την γλίτωσε με μια επίπληξη- για την άθλια εντεταλμένη υπηρεσία της στο τηλεοπτικό κανάλι, την εποχή του δημοψηφίσματος όταν ξερνούσε βρόμικη προπαγάνδα, τρομοκρατία και πανικό.

 Ανάμεσα στα άλλα που θυμόμαστε απ’ αυτό το «δημοσιογραφικό αστέρι» είναι μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ηθοποιό Κλέονα Γεωργιάδη, λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα.
Μια επικοινωνία την οποία η «αντικειμενική» παρουσιάστρια θα την θυμάται σε όλο το υπόλοιπο του βίου της. Αδυνατώντας να ανταπεξέλθει στον ντόμπρο, καταγγελτικό, χυμαρώδη λόγο του ηθοποιού, η παρουσιάστρια προσποιούμενη την «θιγμένη» διέκοψε την επικοινωνία και κατέφυγε στις διαφημίσεις. (Δείτε το σχετικό βίντεο).

Γιατί θυμηθήκαμε τα παραπάνω; Ο λόγος είναι γιατί διαβάσαμε την πληροφορία που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα «Παραπολιτικά» σύμφωνα με την οποία η κυρία αυτή, πρώην παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του Mega, τώρα που η επιχείρησή που εργαζόταν παρουσιάζει προβλήματα προσελήφθη  στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεν γνωρίζουμε με ποια κριτήρια γίνονται εκεί οι προσλήψεις και πώς επιλέγει ανάμεσα σε χιλιάδες άνεργους δημοσιογράφους η κ. Σαράφογλου.

Όπως και να είναι πάντως δεν θα μας εντυπωσιάσει να δούμε τώρα το πρώην στέλεχος του Mega, από το νέο της πόστο να κάνει φιλοκυβερνητική προπαγάνδα.

Υ.Γ. Τέτοιες μέρες του 1944, οι Γερμανοί αντιλαμβάνονται ότι χάνουν τον πόλεμο και έπρεπε να επιστρέψουν νικημένοι στην πατρίδα τους, ενώ οι ντόπιοι συνεργάτες τους, ταγματασφαλίτες, δοσίλογοι και λοιπά καθάρματα που συνεργαζόταν με τον κατακτητή, βρίσκονται σε πανικό, τρέμοντας την λαϊκή οργή, όταν πια θα έχαναν τους προστάτες τους.

Κάποιοι απ’ αυτή –οι λιγότερο εκτεθειμένοι- σκέφτηκαν να αλλάξουν «προβιά» και να παρουσιαστούν σαν υποστηρικτές του ΕΑΜ μήπως και γλιτώσουν το τομάρι τους.
Ενας τέτοιος ήταν κάποιος δικηγόρος ονόματι Ξηροτύρης, απ’ τα βασικά στελέχη της ναζιστικής Οργάνωσης Εθνικών Δυνάμεων Ελλάδος (ΟΕΔΕ), (Συνήθως τα στελέχη αυτής της οργάνωσης ήταν "χαφιέδες πολυτελείας" και δούλευαν για τις μυστικές γερμανικές υπηρεσίες).

Ετυχε, λοιπόν. κάποια στιγμή ο Αρης Βελουχιώτης, που γνώριζε την δραστηριότητα αυτού του καθάρματος, να τον συναντήσει σε πλατεία χωριού της Λαμίας, όπου ο Ξηροτύρης έκανε προπαγάνδα σε συγκεντρωμένο κόσμο … υπέρ του ΕΑΜ.
«Γύρισε το μάτι» του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ. Πάει δίπλα του αντάλλαξαν κάποιες φράσεις που δεν έγιναν γνωστές και τότε ο Αρης τραβάει το περίστροφο του και με δυο σφαίρες εκτελεί τον προδότη …. 

Ηταν οι εποχές που δεν «χωρούσαν όλοι οι καλοί»….  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

31 Αυγούστου 2016 στις 12:39 μ.μ.

https://lefterianews.wordpress.com/2016/04/07/%CE%B3%CE%B9%CE%AC-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BC%CE%AD-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1/

Eίχα ασχοληθεί με την αφεντιά της τότε είχα συγκεντρώσει υλικό από την τότε τρομολαγνεία τών βοθροκάναλων

31 Αυγούστου 2016 στις 1:17 μ.μ.

Ανάλογη φάση έγινε και στον Μελιγαλά, την ημέρα της κατάληψής του από τον ΕΛΑΣ.
Ενας ταγματσφαλήτης την έπεσε στον Κώστα Κανελλόπουλο, μπας και τον ...τουμπάρει!
Ο Κ.Κ., έφιππος εκείνη τη στιγμή, τύχαινε να τον γνώριζε και του απάντησε, αηδιασμένος, με μιά σφαίρα στο μεσόφρυδο.
Κι από ό,τι ξέρω, ήταν η πρώτη και τελευταία φορά, που ο ήρωας αυτός "αυτοδίκησε", αν μπορεί κανείς να μιλήσει με τρέχοντες νομικούς όρους μέσα στην φωτιά εκείνων των συνταρακτικών γεγονότων.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger