Home » , » Μαργαριτάρια από πολιτικά χείλη

Μαργαριτάρια από πολιτικά χείλη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 | 4:21 μ.μ.

Πηγή: Μαριάννα Τζιαντζή«Πριν» 

Τις τελευταίες μέρες τρία λεκτικά μαργαριτάρια πολιτικών στάθηκαν αφορμή να γελάσει κάθε πικραμένος. Το πρώτο ήταν η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στην Πορτογαλία: «Ελλάδα και Πορτογαλία έχουν πολλές ομοιότητες. Είναι δύο χώρες περίπου με το ίδιο μέγεθος, μεσογειακές». Τι και αν η Πορτογαλία βρέχεται από τον Ατλαντικό και όχι από τη Μεσόγειο; (Ο ίδιος μίλησε προχθές για την καλή του σχέση και με «τους δύο τέως έλληνες πρωθυπουργούς».)

Προφανώς οι πολιτικοί δεν έχουν καλή σχέση με τη γεωγραφία. Ας θυμηθούμε τον Άδωνη Γεωργιάδη που πριν λίγα χρόνια είχε γράψει στο twitter ότι ο Ισημερινός και το Εκουαδόρ είναι «δύο ανυπόληπτες χώρες».

Πταίσματα είναι τα μαργαριτάρια των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας μπροστά σε ό,τι ξεφούρνισε ο αμερικανός υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ Γκάρι Τζόνσον σε συνέντευξή του στο MSNBC. Όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση στο Χαλέπι, είπε απορημένος: «Χαλέπι, τι είναι αυτό;» Πριν από λίγα χρόνια, αυτή η άγνοια θα ήταν κάπως δικαιολογημένη, όχι όμως σήμερα που το Χαλέπι έχει χαρακτηριστεί «Στάλινγκραντ του 21ου αιώνα», σήμερα που η ρημαγμένη αυτή πόλη γίνεται πρωτοσέλιδο στις μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου. Τηρουμένων των αναλογιών, είναι σαν να μην ήξερε κάποιος, πολιτικός ή όχι, το δεύτερο εξάμηνο του 1945, τι είναι η Χιροσίμα. .

 Απαρατήρητες πέρασαν από τα κανάλια οι επιδόσεις του Κυριάκου στο μάθημα της Γεωγραφίας και μόνο στο Twitter στήθηκε πανηγύρι. Είναι και αυτό μια ανώδυνη εκδίκηση που παίρνουν οι πολιτικά αδύνατοι από τους πολιτικά ισχυρούς. Μια που δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους καταθλιπτικούς συσχετισμούς, ας διασκεδάσουμε με τη γελοιότητα των ισχυρών παιχτών.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger