Home » , » 11 Σεπτέμβρη 2001: Η ημερομηνία που άλλαξε τα δεδομένα όλων των ανταγωνισμών

11 Σεπτέμβρη 2001: Η ημερομηνία που άλλαξε τα δεδομένα όλων των ανταγωνισμών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 | 3:57 μ.μ.

Η ημερομηνία που άλλαξε τα δεδομένα όλων των ανταγωνισμών στην από δω και πέρα πορεία της ανθρωπότητας. Τα δεδομένα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, τα δεδομένα των σχέσεων μεταξύ ιμπεριαλιστικών και φτωχών κρατών, τα δεδομένα της κοινωνικής αντιπαράθεσης, της πάλης των τάξεων.

Για να δούμε ολοκληρωμένα το πεδίο αρκεί μόνο να ξαναρίξουμε μία και μόνο ματιά στην κατάσταση του κόσμου μας.

Ο κόσμος μοιράστηκε ανάμεσα σε μια χούφτα ιμπεριαλιστικά κράτη και σε μια πλειοψηφία από κράτη-παρίες, στο έδαφος των οποίων η εκμετάλλευση και η βαρβαρότητα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο στην ανθρώπινη Ιστορία.
Τεράστιες ζώνες του πλανήτη, με πληθυσμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων, καταδικάζονται σε λιμό και θάνατο. Παιδιά πεθαίνουν από την πείνα, οι αρρώστιες θερίζουν, φάρμακα δεν υπάρχουν, το νερό είναι μολυσμένο, η παραγωγή τροφίμων καταστρέφεται, οι άνθρωποι εκπορνεύονται, αναγκάζονται να πουλήσουν ακόμα και τα παιδιά τους για να ζήσουν.
Λαοί που κατοικούν σε εδάφη με τεράστιο πλούτο καταδικάζονται στην πείνα και το θάνατο, την βία στιγμή που ο φυσικός τους πλούτος καταληστεύεται, για να φουσκώσει τα κέρδη των μονοπωλίων που κουμαντάρουν τον κόσμο και επιβάλλουν τη θέληση τους με τη φωτιά και το σίδερο, με την πολεμική δύναμη των ιμπεριαλιστικών κρατών στα οποία εδρεύουν.

Ανάμεσα σ' αυτές τις δυο βασικές ομάδες κρατών, τα ιμπεριαλιστικά κράτη και τα κράτη-παρίες, υπάρχουν μια σειρά ενδιάμεσες δυνάμεις, όπως καλή ώρα η χώρα μας. Σταθερά προσδεδεμένες στο ιμπεριαλιστικό άρμα, έτοιμες να συμμετάσχουν σε κάθε πολεμικό τυχοδιωκτισμό, για να εξασφαλίσουν κάποια ψίχουλα από το τραπέζι των μεγάλων δυνάμεων, που είναι αρκετά για να εξασφαλίσουν τα κέρδη της δικής τους πλουτοκρατικής ολιγαρχίας.

Οι ίδιες οι στατιστικές του ΟΗΕ και των διάφορων οργανώσεων του (που είναι και αρκούντως ρετουσαρισμένες) είναι αρκετές για να μας πείσουν ότι στις λεγόμενες χώρες του τρίτου κόσμου έχει συσσωρευτεί μια τεράστια ποσότητα αγανάκτησης, μίσους, αλλά και αποφασιστικότητας ενάντια σε όλους τους υπεύθυνους γι' αυτή τη φρικιαστική κατάσταση.

Ενάντια στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές χώρες, πρώτα και κύρια, στους δικούς τους καταπιεστές, σε όσους θεωρούν υπεύθυνους για την αβάσταχτη βαρβαρότητα που βιώνουν.

Και τα μικρά παιδιά ξέρουν, ότι η βία γεννά βία, η δράση αντίδραση και η αντίδραση δράση. Η 11η Σεπτέμβρη δεν υπογράμμισε μόνο αυτό, δεν έστειλε μόνο αυτό το απλό μήνυμα που πηγάζει από κάθε πτυχή αδικίας, εκμετάλλευσης, σκλαβιάς.

Η 11η Σεπτέβρη είπε κάτι πιο συγκεκριμένο σε όλο τον πλανήτη. Οτι οι κολασμένοι ή μάλλον οι πιο κολασμένοι από τους κολασμένους, τα θύματα της βαρβαρότητας, δε θα αφήσουν τον πόλεμο στην αυλή του σπιτιού τους. Δε θα μείνουν στις βουνοκορφές της Τσετσενίας και του Αφγανιστάν, ούτε στα τείχη του Ισραηλινού φασιστικού κράτους. Εκεί που σκοτώνονται κυρίως τα δικά τους παιδιά, θα τον μεταφέρουν παντού, όπου μπορούν, όπου τους είναι δυνατόν, γιατί έτσι μόνο έχουν τη δυνατότητα να νικήσουν. Να νικήσουν! Πόσο ειρωνικά ακούγεται! Δηλαδή, να φάνε μια μπουκιά ψωμί, να πιούνε μια γουλιά καθαρό νερό, να συναναστραφούν ένα βράδυ με τους δικούς τους, με τους φίλους τους, με τους αγαπημένους τους.

Ας το συνειδητοποιήσουμε. Η 11η Σεπτέμβρη δεν ήταν ένα επεισόδιο -έστω μέγα, έστω κορυφαίο- ενός ακήρυχτου πολέμου. Ηταν η κήρυξη του 3ου παγκόσμιου από τους κολασμένους αυτού του πλανήτη. Ηταν το σάλπισμα της επίθεσης των δούλων του Σπάρτακου ενάντια στη Ρώμη. Εχει άραγε σημασία, αν το σάλπισμα παίχτηκε με ελληνική σάλπιγγα, με ρωμαϊκό κοχλία ή με τη φωνή ενός μουεζίνη από την κορφή ενός μιναρέ; Πολύ μικρή. ….

Απόσπασμα από περασμένη προκήρυξη της "ΚΟΝΤΡΑΣ"
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

11 Σεπτεμβρίου 2016 στις 5:20 μ.μ.

Πρώτα από όλα είμαι εντελώς αντίθετος με τα λεγόμενα "τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα", εναντίον δηλαδή απλών ανθρώπων. Κι αυτό γιατί η τακτική αυτή βοηθά τους καταπιεστές κυβερνήτες να τρομοκρατήσουν το λαό. Φοβισμένοι εργαζόμενοι, σημαίνει εργαζόμενοι που συμβιβάζονται με λιγότερα, στο όνομα της "προσπάθειας για να κερδίσουν τον εχθρό". Έστω κι αν αυτός ο εχθρός ήταν πρώην σύμμαχος.
Αλήθεια, πόσα κτήρια και πόσους αμάχους σκότωσαν έπειτα από την 11η Σεπτεμβρίου οι ΗΠΑ για να βρουν ένα πρώην πράκτορά τους; Και τον βρήκαν μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια σε μια συμμαχική τους χώρα, το Πακιστάν, ούτε στο Ιράκ ούτε πουθενά αλλού. Έκαναν ένα σωρό επεμβάσεις σε χώρες, που δεν υπάκουαν τις εντολές τους, για να βρουν ένα δισεκατομμυριούχο Σαουδάραβα πρίγκιπα. Ένα φανατικό αντικομουνιστή, που στο παρελθόν είχαν αγαστή συνεργασία. Δεν είχαν το ψυχολογικό του προφίλ στη CIA, όταν τον προμήθευαν αντιαεροπορικά και άλλα όπλα, για τα χρησιμοποιήσει εναντίον των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν; Δεν είχαν πάρει χαμπάρι τι ήταν; Ασφαλώς! Ήταν ο άνθρωπός τους αυτός ακριβώς που χρειάζονταν.
Οι ΗΠΑ μέχρι τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη του 2001 δεν απειλούνταν από κανένα. Ούτε και σήμερα φυσικά απειλούνται σοβαρά από οποιονδήποτε, αλλά τότε δεν είχαν καν τα προσχήματα. Ο Ψυχρός Πόλεμος είχε τελειώσει, οι επεμβάσεις τους ήταν όλες επιτυχημένες (πλην της Σομαλίας που είχαν κάποιες επουσιώδεις ήττες), οι κάτοικοι τους άρχισαν να αναρωτιόνται, γιατί να ξοδεύουν τόσα τεράστια ποσά στις στρατιωτικές δαπάνες. Αν ήταν να συγκρίνω, θα έλεγα ότι η 11η Σεπτεμβρίου ήταν κάτι σαν την λάθος επίθεση της Ιαπωνίας στο Περλ Χάρμπορ, που έβαλε την Αμερική στο πόλεμο.
Μια νέα επίθεση στο έδαφος των ΗΠΑ κι όλα άλλαξαν προς το χειρότερο. Οι Αμερικάνοι σοκαρισμένοι δέχθηκαν την περιστολή των δικαιωμάτων τους καθώς και την αύξηση των δαπανών για τους εξοπλισμούς. Επίσης δικαιολογήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ κάθε ιμπεριαλιστική επίθεση, όσο παράλογη, άδικη, παράνομη κι αν ήταν αυτή.
Στο όνομα της "ασφάλειας των Αμερικάνων" η αστυνόμευση στις ΗΠΑ ενισχύθηκε, αυξήθηκε η καταστολή και η εκμετάλλευση. Στον υπόλοιπο κόσμο χιλιάδες δολοφονήθηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, ενώ καταστροφή, πείνα και ερείπια ήταν το αποτέλεσμα της "έρευνας για τρομοκράτες".
Μια και μιλάμε για τρομοκράτες, η Αλ Κάιντα, η οργάνωση του Λάντεν στη Συρία ονομάζεται Αλ Νόσρα. Είναι κλάδος της λεγόμενης "μετριοπαθής αντιπολίτευσης" που εξοπλίζεται από τις ΗΠΑ. Μετά την πρώτη περικύκλωση των τρομοκρατών στο Χαλέπι για λόγους καθαρά τακτικής ονομάστηκε Τζαμπχάτ Φάταχ Αλ Σαμ (Μέτωπο Κατάκτησης της Συρίας). "Ευχαριστούμε τους διοικητές της Αλ Κάιντα που κατάλαβαν την αναγκαιότητα να διακόψουμε τους δεσμούς μας" είπε ο αρχηγός τους. Ήταν αυτοί που έσπασαν για ένα μήνα την πολιορκία αν και τελικά τους κόστισε πανάκριβα.
Οι ΗΠΑ λοιπόν μόλις η Συριακή Αλ Κάιντα περικυκλώθηκε, αφού νικήθηκε κατά κράτος από το Συριακό στρατό και τους Συμμάχους του, ικέτευσαν τη Ρωσία για εκεχειρία! Είχαμε πει ότι θα γίνονταν αυτό και για να μπορέσουν να πάρουν καλύτερες θέσεις οι Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι, πριν ελευθερωθεί όλο το Χαλέπι. Οι ίδιες οι ΗΠΑ παραδεχτήκαν ότι εξόπλιζαν αυτούς που τους έκαναν την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου! Εμείς λοιπόν τι να υποθέσουμε;
Μπορεί να μην την οργάνωσαν οι ίδιοι οι Αμερικάνοι την επίθεση στους δίδυμους πύργους, όπως λένε κάποιες θεωρίες συνομωσίας, σίγουρα όμως δεν την εμπόδισαν, αλλά την εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο. Όσο για τους τρομοκράτες, μην ανησυχούν οι καουμπόηδες. Ο εχθρός τους, ο Άσαντ, και οι Σύμμαχοί του θα τους εξοντώσουν όλους όσα κόλπα κι αν κάνουν. Βλέπετε οι φονιάδες δεν έχουν την υποστήριξη του κόσμου, μόνο των πλουσίων... mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger