Home » , » Divide et impera.

Divide et impera.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 | 8:53 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Πολλές αυτοκρατορίες όταν αποτύγχανε ο στρατός τους χρησιμοποιούσαν τη διπλωματία ή το δόλο. Προσπαθούσαν να διχάσουν τα άλλα κράτη, ώστε μετά να μπορούν να επεμβαίνουν. Οι Πέρσες, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Οθωμανοί, οι Άγγλοι και άλλοι χρησιμοποίησαν πολλές φορές αυτή την τακτική. Φυσικά οι ΗΠΑ δεν μπορούσαν να λείψουν από τον κατάλογο.

Στη Συρία δυστυχώς βαδίζουμε προς πλήρη διάσπαση της χώρας σε αμερικανική και ρώσικη σφαίρα επιρροής. Σήμερα ο συριακός στρατός κατάφερε μεγάλη στρατηγική νίκη περικυκλώνοντας εντελώς για δεύτερη φορά το Χαλέπι.
Είχαμε πει, ότι οι πάνω από 12.000 μαχητές της "αντιπολίτευσης" (ή του ISIS ανάλογα με το πως παρουσιάζονται κάθε φορά), δεν θα κρατούσαν για πολύ τα εδάφη που κατέλαβαν. Για να ανοίξουν μερικά χιλιόμετρα δρόμου, έχασαν χιλιάδες άνδρες. Όλο τον προηγούμενο μήνα έγιναν σκληρότατες μάχες που ανέβασαν τον αριθμό των απωλειών σε δυσθεώρητα ύψη.

Συνολικά 400.000 μισθοφόροι στρατολογήθηκαν από δυτικούς και σεΐχηδες. Οι περισσότεροι σκοτώθηκαν από τις πιστές δυνάμεις στον πρόεδρο Άσαντ. Εντούτοις οι τελευταίες εφεδρείες τους επιτέθηκαν νότια στην περιοχή της Hama, όπου σημείωσαν εδαφικά κέρδη. Όμως είναι δύσκολο κι εκεί να τα κρατήσουν, καθώς μπορεί να περικυκλωθούν και να αφανιστούν. Επομένως ούτε αυτό είναι το ανησυχητικό.

Το άσχημο είναι η προδοσία των Αμερικανών στους γενναίους Κούρδους. Οι Τούρκοι παραστρατιωτικοί γκρίζοι λύκοι, ειδικές δυνάμεις, πυροβολικό, αεροπορία και άρματα επενέβησαν στη Συρία. Αυτό αλλάζει πολλά.
Στο Κομπάνι οι Κούρδοι έστησαν στα πόδια της την Ελευθερία του Κουρδιστάν. Με το λάθος τους και την τακτική νίκη στη Hasakah επί του Συριακού στρατού, ακρωτηρίασαν αυτή την Ελευθερία. Γιατί, αντί να ελευθερώσουν τη βόρεια Συρία από τον ISIS, έδωσαν την αφορμή στους Τούρκους να επέμβουν και είναι σίγουρο, ότι θα καταλάβουν όλα τα εδάφη του ISIS, ο οποίος δεν πολεμά τους Τούρκους αλλά μόνο τους Κούρδους και τον Συριακό στρατό. Μεγάλες πόλεις αλλάζουν φασίστα χωρίς να πέσει τουφεκιά. Άλλωστε ο ISIS δεν θα χτυπήσει το χέρι που τον ταΐζει. Μάλιστα ίσως έχουμε κατάρρευση του ISIS συντομότατα, αφού πλέον ο ρόλος του τελείωσε καθώς οι Δυτικοί που τον έφτιαξαν, δεν τον χρειάζονται άλλο. Ίσως μόνο για να κρατούν τρομοκρατημένους τους πολίτες τους και να ξεπλένουν το ναζισμό, αφού σκοπεύουν να αντικαταστήσουν με φασισμό τις αστικές δημοκρατίες.

Τώρα λοιπόν δεν αποκεφαλίζουν γυναικόπαιδα κι ανήμπορους οι ισλαμιστές του Ισλαμικού κράτους, αλλά οι Τούρκοι φανατικοί. Διαπράττουν ένα σωρό εγκλήματα χρησιμοποιώντας ακόμα και όπλα που αγορεύονται από τις διεθνείς συνθήκες κατά των Κούρδων με την συναίνεση των Αμερικάνων αλλά και την ανοχή των Ρώσων. Οι μεγάλες δυνάμεις συζητάν πως θα μοιραστούν τον κιμά της Συρίας. "Κιμάς", αυτή η λέξη ταιριάζει απόλυτα για να περιγράψει αυτό που γίνεται. Όσες Κουρδικές μονάδες δεν υπάκουσαν τις εντολές των Αμερικάνων χτύπησαν σκληρά τους Τούρκους Ιμπεριαλιστές, αλλά χρειάζεται όλοι οι Κούρδοι να εγκαταλείψουν τους ύπουλους Αμερικάνους και να σταθούν στο πλευρό του Συριακού λαού και του Προέδρου του.

Οι τελευταίες μάχες έγιναν επειδή επίκεινται διαπραγματεύσεις, επομένως κάθε πλευρά προσπάθησε να αποκτήσει πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης. Ο Συριακός στρατός πέτυχε μεγάλες νίκες εναντίον υπεράριθμων μισθοφόρων του ΝΑΤΟ, γι αυτό άλλωστε και οι Αμερικάνοι πρόδωσαν τους Κούρδους συμμάχους τους, ώστε να επέμβει η Τουρκία με ακόμα περισσότερους καλά εξοπλισμένους μαχητές. Όμως η θέληση για Ελευθερία είναι η πηγή δύναμης του Συριακού Λαού. Η τελική νίκη θα είναι της Συρίας. .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger