Home » , , » Ρουβίκωνας - Κόκκινη Γραμμή: Ανακοίνωση για την εισβολή στο γραφείο της δημάρχου Ζωγράφου, Τίνας Καφατσάκη

Ρουβίκωνας - Κόκκινη Γραμμή: Ανακοίνωση για την εισβολή στο γραφείο της δημάρχου Ζωγράφου, Τίνας Καφατσάκη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017 | 3:03 μ.μ.

Πηγή: Indymedia

Την Πέμπτη 29 Ιούνη έληξε μετά από 11 μέρες η απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ, που είχε ως βασικά αιτήματα τη μονιμοποίηση των περίπου 10.000 συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες ανάγκες στον τομέα της καθαριότητας και τη μη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων. Η απεργία αυτή είχε όλες τις γνωστές “ομορφιές” που έχει σχεδόν κάθε απεργία τις τελευταίες δεκαετίες στον ελλαδικό χώρο: το γνωστό εμπαιγμό από την κυβέρνηση και τα στελέχη της με μπόλικα παχιά λόγια δια στόματος του πρωθυπουργού και διάφορων υπουργών του, συναντήσεις των μεγαλοσυνδικαλιστών της ΠΟΕ ΟΤΑ με τον πρωθυπουργό και υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις όπου αντί ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων των απεργών δόθηκαν κάποια ψίχουλα του τύπου δίμηνη παράταση των συμβάσεων εργασίας ίσα ίσα να βγει το καλοκαίρι.

Με τα σκουπίδια να σχηματίζουν βουνά στους δρόμους εν μέσω καύσωνα διαρκείας και μετά από αλλεπάλληλους κύκλους διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεων τους. Μας είναι άγνωστο αν η απεργία έληξε επειδή θεωρήθηκαν αρκετά τα ψίχουλα που δόθηκαν ως αντάλλαγμα, αν έληξε λόγω κόπωσης των απεργών ή αν κρίθηκε απαραίτητη η διακοπή της λόγω του ακραίου καύσωνα και των κινδύνων που υπήρχαν για τη δημόσια υγεία.

Αυτό όμως που ξέρουμε καλά είναι ότι με το που έληξε η απεργία διάφοροι καρεκλοκένταυροι της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέσα από την άνεση των κλιματιζόμενων γραφείων τους, επέβαλαν στους εργαζόμενους στην καθαριότητα να δουλεύουν διπλοβάρδιες, αδιαφορώντας πλήρως για τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Το αποτέλεσμα ήταν σε διάστημα λίγων μόλις ημερών να έχουμε όχι ένα αλλά δύο περιστατικά σε εργαζόμενους της καθαριότητας. Το πρώτο είναι ο θάνατος της 62χρονης εργάτριας του δήμου Ζωγράφου τα ξημερώματα του Σαββάτου, μητέρας 4 παιδιών, εκ των οποίων το ένα ΑΜΕΑ. Το δεύτερο περιστατικό συνέβη δύο μέρες μετά στο χώρο του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, όπου 45χρόνος συμβασιούχος, άγνωστο υπό ποιες συνθήκες, καταπλακώθηκε από απορριματοφόρο και από τότε χαροπαλεύει στο νοσοκομείο. Κάποιοι θα κάνουν λόγο για δύο άσχετα μεταξύ τους και σε κάθε περίπτωση μεμονωμένα περιστατικά. Άξιος ο μισθός τους απαντάμε εμείς. Για όσους αναπαράγουν άκριτα αυτή τη ρητορική ας συνεχίσουν να μασάνε αμέριμνοι το σανό που τους ταΐζουν εδώ και χρόνια τα φερέφωνα της εξουσίας. Όσο για τους εργαζόμενους στο δήμο, ας έχουν υπόψη τους ότι το Σάββατο ήταν η σειρά της Ντανιέλας, αύριο όμως μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε στη θέση της.

Τέτοια γεγονότα δεν είναι ατυχήματα και οι ευθύνες βαραίνουν συγκεκριμένα πρόσωπα. Κι ενώ ακόμα δε μάθαμε τίποτα για το βαρύτατο τραυματισμό του συμβασιούχου στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, καθώς για το θέμα αυτό επικρατεί μία εντυπωσιακή ομερτά, δεν ισχύει το ίδιο για το θάνατο της 62χρονης εργάτριας του δήμου Ζωγράφου. Εκεί ξέρουμε πολύ καλά ποιοι ευθύνονται και δεν είναι άλλοι από τη δήμαρχο Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη – Βλάχου και τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, Σταύρο Αρμπιλιά. Οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας λένε ότι η 62χρόνη ήταν επιφορτισμένη να δουλέψει 3 βάρδιες σε μιάμιση μέρα, ότι ήταν έξω στο δρόμο μαζεύοντας σκουπίδια στις 4 το μεσημέρι και ότι όταν την Παρασκευή ζήτησε να μη δουλέψει λόγω αδιαθεσίας, απειλήθηκε από τον επόπτη με πειθαρχικό λόγω "άνωθεν εντολών". Έτσι βρεθήκαμε σήμερα εδώ, στο δημαρχείο Ζωγράφου, για να υπενθυμίσουμε στην Τίνα Καφατσάκη και στον Σταύρο Αρμπιλιά ότι αυτοί είναι οι πραγματικοί υπαίτιοι του θανάτου της Ντανιέλας Πρελορέντζου και ότι τα κούφια λόγια τους και οι υποκριτικές τους ανακοινώσεις δεν πείθουν κανέναν.

Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας

Κόκκινη Γραμμή-Ομάδα για την εργατική Αντεπίθεση
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger