Home » , » Ατυχείς οι δηλώσεις του συνηγόρου της Ηριάννας

Ατυχείς οι δηλώσεις του συνηγόρου της Ηριάννας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 | 3:51 μ.μ.

Αναφαίρετο δικαίωμα του δικηγόρου Θεόδωρου Μαντά να έχει όποια άποψη θέλει για την λειτουργία της αστικής δικαιοσύνης. Κάπου όμως θεωρούμε ότι ο νομικός συμπαραστάτης της Ηριάννας δημιουργεί κατάγματα στην νοημοσύνη μας με τις δηλώσεις του μετά την πρόσφατη δικαστική απόφαση που αφορούσε την μη αποφυλάκιση της εντολέας του μέχρι να πραγματοποιηθεί η δίκη της στο Εφετείο.

 "Το τραύμα του κράτους δικαίου, δεν επουλώθηκε" μας είπε ο κ. Μαντάς. Και εμείς αναρωτιόμαστε: Στα 30 χρόνια εμπειρίας του σε ποινικές και αστικές υποθέσεις, όπως λέει ο ίδιος, έχει σχηματίσει την πεποίθηση ότι ζούμε σε κράτος δικαίου; Δεν νομίζουμε ότι πιστεύει αυτά που δηλώνει ο αστός δικηγόρος.
Όπως και να έχει όμως, το να μην βρει να πει μια λέξη για τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που κατασκεύασαν μια σκευωρία οδηγώντας την Ηριαννά και τον Περικλή σ' αυτή την αφόρητη περιπέτεια, είναι ένα πρόβλημα.
Επίσης, "εξαφανίζοντας" όλη την ταξική φύση της αστικής δικαιοσύνης μας λέει με άλλα λόγια αυτό που ισχυρίστηκε και ο υπουργός "δικαιοσύνης" Κοντονής: "Και οι δικαστές άνθρωποι είναι και κάνουν σφάλματα".

Θα ήταν πλεονασμός φυσικά να αναφέρουμε δεκάδες περιπτώσεις στις οποίες η "δικαιοσύνη" που υπηρετεί ο δικηγόρος που αναφέραμε βγάζει πεντακαθαρήδηδες πρεζέμπορους, καταχραστές του δημοσίου και ¨κουστουμερισμένους απατεώνες", ενώ εξαντλεί την αυστηρότητά της σε μικροπαραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου και σε όσους θεωρεί ότι αμφισβητούν δυναμικά το πολιτικό σύστημα. 

Οσο αφορά την υπόθεση που χειρίζεται όμως δεν μπορεί να κάνει τέτοιες προβληματικές στην κυριολεξία δηλώσεις. Οταν ακόμα και αστοί δημοσιολόγοι, όπως ο  Δημήτρης Κανελλόπουλος ο οποίος έγραψε στην "Εφημερίδα των Συντακτών" για "τους αληθινούς μάγους της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που κατασκευάζουν DNA μετά από 1,5 χρόνο ώστε να ενοχοποιήσουμε μια νέα κοπέλα", ο δικηγόρος της Ηριάννας δεν μπορεί να κάνει .τέτοιες άστοχες εκτιμήσεις.
Οταν μόλις πριν λίγες μέρες οι συνήγοροι του Τάσου Θεοφίλου δημόσια δηλώνουν ότι ζούμε "σε μία γκρίζα πολιτική συγκυρία που απαλλάσσει συστηματικά τους κατασταλτικούς μηχανισμούς από κάθε αναστολή να αυθαιρετούν και να στήνουν σκευωρίες", αυτός δεν μπορεί να μας μιλάει για "κράτος δικαίου".

Εύστοχη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε του ΚΚΕ που σχολιάζει την δικαστική απόφαση για την Ηριάννα:

Ανακοίνωση για την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης της Ηριάννας Β.Λ.

«Η επιμονή των δικαστηρίων στην άδικη φυλάκιση της Ηριάννας Β.Λ., χωρίς κανένα σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο, μετά και τη χθεσινή απόφαση του πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, είναι απαράδεκτη, προκλητική, απέναντι στο κοινό περί δικαίου αίσθημα κι επικίνδυνη για τις λαϊκές ελευθερίες.
 
Σοβαρές ευθύνες επωμίζεται και η κυβέρνηση που, όχι μόνο διατηρεί άθικτο το αυταρχικό-κατασταλτικό νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, που τυλίγει ανθρώπους σε μια "κόλλα χαρτί" και αποτελεί τη βάση τέτοιων απαράδεκτων δικαστικών αποφάσεων, αλλά και το εμπλουτίζει συνεχώς, στο πλαίσιο και της προσαρμογής της ελληνικής νομοθεσίας στις αντιδραστικές ευρωενωσιακές κατευθύνσεις.
 
Εσχάτως μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ -μέσω του δημοσιογραφικού του οργάνου- υιοθετεί όλο το αντιδραστικό ιδεολογικό οπλοστάσιο, μέχρι και τη θεωρία των δύο άκρων, ενισχύοντας το γενικότερο κλίμα καταστολής κι αυταρχισμού.
 
Κατά συνέπεια, οι αντιδράσεις στελεχών της κυβέρνησης κατά της δικαστικής απόφασης υπηρετούν άλλους σχεδιασμούς, στο φόντο της γενικότερης αντιπαράθεσης γύρω απ’ τη "δικαιοσύνη", ενώ περιέχουν κι αρκετή δόση υποκρισίας, όσο δεν ακουμπούν το αυταρχικό νομοθετικό πλαίσιο, όπως για παράδειγμα αυτό της λεγόμενης "αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας"».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger