Home » , » Δεν μας τρομοκρτούν. Μας εξοργίζουν

Δεν μας τρομοκρτούν. Μας εξοργίζουν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 | 4:46 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Πρώτα από όλα ας αναρωτηθούμε τι είναι Δικαιοσύνη. «Ορίζεται ως αγαθό που δεν στοχεύει στην ευδαιμονία όποιου την ασκεί, αλλά στον άλλον άνθρωπο. Κατά συνέπεια είναι η κρατίστη των αρετών γιατί δεν ασκείται για ίδιο όφελος, αλλά προς χάριν τρίτου».

Όπως όλοι αντιλαμβάνονται αυτό που έγινε με την υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή δεν είναι δικαιοσύνη. Είναι μια πράξη εκδίκησης. Δεν είναι καν αντίποινα αφού η Ηριάννα είναι «ένοχη» όχι επειδή έκανε κάποιο έγκλημα, αλλά γιατί σχετίστηκε με Αναρχικό! Θα το πω αλλιώς: Με τα ίδια στοιχεία, αν η Ηριάννα ήταν μέλος της ΝΔ και τα είχε με κάποιο βουλευτή της, θα καταδικάζονταν; Όχι, γιατί απλά τα στοιχεία είναι ανεπαρκή. Δεν το λένε Αναρχικοί, το λένε οι Επιστήμονες. Ότι το DNA κάποιες φορές μπορεί να μεταφερθεί, από μόνο του είναι σημαντικό αλλά όχι αρκετό, ότι το δείγμα δεν είχε αρκετό DNA γιατί ήταν «κακής ποιότητας» κλπ.

Αλλά η κοπέλα αυτή σχετίστηκε με Αναρχικό, τον οποίο δεν μπόρεσαν να καταδικάσουν παρά το ότι προσπάθησαν. Έτσι στράφηκαν στους συγγενείς και τους φίλους του. Πρόκειται λοιπόν για καθαρά εχθρική πράξη, για απόπειρα τρομοκρατίας του χώρου. Φυσικά αυτό θα έχει απάντηση.

Επίσης όλο και περισσότεροι βλέπουν κάποια πράγματα που τους εξοργίζουν:
Άτομα που έκαναν πολύ μεγάλο κακό στους συνανθρώπους μας είναι έξω ελεύθεροι, οχυρωμένοι πολλές φορές πίσω από την «παραγραφή», δηλαδή ενός αισχρού νόμου που αθωώνει τα λαμόγια τους πολιτικούς. Επιπλέον, αν ζητήσουν οι ξένοι δυνάστες την απαλλαγή κάποιου που κατηγορείται για πολύ σοβαρά παραπτώματα, εκεί η διάκριση εξουσιών και η αμεροληψία... πάει περίπατο.

Οι δικαστές και οι πολιτικοί σκοτώνονται να εκτελέσουν τις εντολές. Έτσι για κλέφτες υπουργούς, απατεώνες δημάρχους, ακόμα και δολοφόνους, οι Έλληνες δικαστές είναι πολύ επιεικείς.
Εντάξει, δέχομαι ότι η Επιείκεια ταιριάζει στη Δικαιοσύνη, έστω κι αν οι ένοχοι ουδόλως έχουν μετανοήσει, όπως φαίνεται από δηλώσεις τους. Δεν πρέπει όμως να ισχύει για όλους;

Η Δημοκρατία δεν φοβόνταν τον Παττακό, ο οποίος την κατέλυσε μαζί με του άλλους χουντικούς, αλλά τρέμει την Ηριάννα! Στον δικτάτορα αναγνώρισε ότι πρέπει να βγει, γιατί κινδύνευε η υγεία του. Ας πέθανε δεκαετίες μετά στα... 104! Για τον Περικλή δεν δέχεται βλάβη της υγείας. Αν όμως πάθει κάτι θα είναι σαν να τον εκτέλεσαν οι ίδιοι.

Τέτοιες αποφάσεις είναι πολύ προκλητικές. Αποφάσεις όπως η αθώωση βασανιστών, αποφάσεις όπως η απόρριψη άδειας στο Ρωμανό και πλήθος άλλες δείχνουν ότι έχουμε πόλεμο. Φυσικά στον πόλεμο που ξεκίνησαν οι εκμεταλλευτές, ο καθένας θα αγωνιστεί, όπως μπορεί.
Τα δυο μέτρα και σταθμά εξοργίζουν. Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη χωρίς Ισότητα, χωρίς Ελευθερία, χωρίς Λογική και χωρίς Επιείκεια. Δεν υπάρχει Γαλήνη, Ηρεμία, Ειρήνη μέσα σε καθεστώς αδικίας και φόβου.

Εξοργίζει επίσης το γεγονός ότι, αν περάσει αυτή η αδικία, αυτή η κατάφορη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όλοι μπορούμε να βρεθούμε κατηγορούμενοι. Όχι για τις Πράξεις μας, όπως ορίζει το Δίκαιο αλλά για τις ιδέες, ή τη σχέσεις μας!

Οι δικαστές επέλεξαν να μας γυρίσουν σε εποχές που διωκόμασταν, επειδή είχαμε συγγενείς αντίθετους στο καθεστώς, στο σύστημα. Δεν έμαθαν όμως. Γιατί όχι μόνο δεν μπόρεσαν να μας εξαλείψουν, να μας υποτάξουν, έστω να μας τρομάξουν, όπως ήθελαν, αλλά μας δυνάμωσαν. Έτσι θα γίνει και πάλι…
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

18 Ιουλίου 2017 στις 7:18 μ.μ.

Αυτός είναι ο Καπιταλισμός Μήτσο Κόβει μισθούς Συντάξεις αφαιρεί εργατικά Δικαιώματα και μάλιστα με ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. Για αυτό και πρέπει να δυναμώσουμε τον αγώνα μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.

18 Ιουλίου 2017 στις 7:56 μ.μ.

Με αφορμή το περιστατικό στη Σαουδική Αραβία, όπου μια γυναίκα φόρεσε μίνι κι αυτό προκάλεσε τους εκεί φανατικούς κομπλεξικούς, ας πούμε μερικά πραγματάκια.
1) Είμαστε υπέρ της Ελευθερίας. Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι μπορούν να πάνε όπου θέλουν, να φορέσουν οτιδήποτε θέλουν, να κάνουν αυτό που τους ευχαριστεί, αρκεί να σέβονται τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των συνανθρώπων τους.
2) Είμαστε μαζί με όσους διώκονται, όσους καταπιέζονται και υποφέρουν χωρίς φυσικά να ξεχωρίζουμε φύλα, θρησκείες, εθνικότητες, χρώματα κλπ. Γιατί η Ελευθερία έχει ως προϋπόθεση την Ισότητα.
3) Η ελληνική δεξιά και οι «θεούσες» είναι πιο κοντά στους φανατικούς της Σαουδικής Αραβίας. Αυτοί που αγανακτούν με το αυτονόητο δικαίωμα να ντύνεται κάποια όπως θέλει είναι η αντίστοιχη δεξιά, οι φιλοβασιλικοί, οι «θεούσες» της χώρας αυτής, όσοι θέλουν το Μεσαίωνα. Η «χρυσή πορδή» του βασιλείου. Οι τρομοκράτες του ISIS, οι φασίστες, και οι φανατικοί του Χριστιανισμού ή του Ισλάμ, είναι ένα και το αυτό ως προς τις μεθόδους και το μίσος που νιώθουν.
4) Απορρίπτουμε τις λεγόμενες «παραδόσεις» όταν αυτές θέτουν σε κίνδυνο τους ανθρώπους, τη ζωή, την υγεία, την αξιοπρέπεια κοκ. Δεν έχουμε κανένα απολύτως σεβασμό σε καταπιεστικές νοοτροπίες. Να το πω με ένα παράδειγμα: Κάποτε υπήρχε η δουλεία. Σε μερικούς πολιτισμούς η ανθρωποφαγία, οι ανθρωποθυσίες. Αυτά τα απορρίπτουμε όπως και κάθε υπερβολή. Είτε είναι στην Ελλάδα των «Ελλήνων Χριστιανών» είτε οπουδήποτε αλλού.
5) Σεβόμαστε το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να πιστεύει ότι θέλει, ακόμα κι αν αυτό είναι αντίθετο στα δικά μας πιστεύω, αρκεί φυσικά ο σεβασμός να είναι αμοιβαίος. Που πάει να πει, ότι φασίστες δεν ανεχόμαστε, γιατί ο φασίστας λόγω της ρατσιστικής του ανοησίας, βλέπει όλους του άλλους ως εχθρούς και μάλιστα κατώτερους. Εμείς αντίθετα βλέπουμε όλους, όσους δεν μας πολεμούν, ίσους συμμάχους και φίλους μας.
6) Πιστεύουμε στη λογική και την κριτική. Για μας δεν υπάρχει άλλος κόσμος παρά μόνο αυτός, επομένως οφείλουμε να τον κάνουμε καλύτερο. Θα πρέπει λοιπόν να αναρωτηθούν οι θρήσκοι, γιατί δεν μπορούν να μας πείσουν με επιχειρήματα, έτσι προσπαθούν μάταια να μας φοβίσουν με απαγορεύσεις και τρομοκρατία.
7) Τα σημαντικά προβλήματα δεν είναι το μήκος της φούστας, ούτε φυσικά λύνονται με το να προσκυνάμε κάστανα. Τα προβλήματα είναι πολλά. Φτώχεια, πείνα, εξαθλίωση, που προέρχονται από την ανισότητα, αδικία που πηγάζει από την εκμετάλλευση, καταστροφή του Περιβάλλοντος εξ αιτίας της ανοησίας και της απληστίας, προσφυγιά, πόλεμος εξ αιτίας του ιμπεριαλισμού, σεξισμός, βία και τρομοκρατία αποτελέσματα του φασισμού. Κοινός παρονομαστής όλων αυτών κι ακόμα περισσότερων είναι το διεφθαρμένο σύστημα του Καπιταλισμού που πασχίζουμε να ανατρέψουμε.
8) Τέλος για όσους γελάνε (δικαίως)με το Μεσαίωνα στη Σαουδική Αραβία, ας θυμηθούν τον δικτάτορα Πάγκαλο, που είχε το ίδιο ακριβώς άγχος με τη θρησκευτική αστυνομία της χώρας: Το μήκος της φούστας! Κι αν πουν κάποιοι «αυτά γίνονταν παλιά» τους ενημερώνω πως τον 21ο αιώνα σε μια «Μπανανία» καταδικάστηκε σε φυλάκιση μια γυναίκα για τη σχέση της! mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger