Home » , , » Σωστές διαπιστώσεις για τον ρόλο της αστικής δικαιοσύνης απ' το πλέον αρμόδιο πρόσωπο

Σωστές διαπιστώσεις για τον ρόλο της αστικής δικαιοσύνης απ' το πλέον αρμόδιο πρόσωπο

Από giorgis , Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017 | 5:33 μ.μ.

 Του Γ. Γ.

«Εγκρίνουμε και επαυξάνουμε» σε ότι αφορά τις δηλώσεις που έκανε με συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Επιδόθηκε με άριστα αποτελέσματα σε μια υμνολογία για την αστική δικαιοσύνη, μην παραλείποντας επίσης να εκθειάσει τους «λειτουργούς» της.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Εισαγγελέων και Δικαστών ασκεί τα καθήκοντά της κάτω από αντίξοες συνθήκες με υποδειγματικό τρόπο και δικαιούται της εμπιστοσύνης και του σεβασμού του ελληνικού λαού», μας λέει μεταξύ άλλων το κυβερνητικό στέλεχος.

Με μακρόχρονη θητεία ο ίδιος σαν «λειτουργός της Θέμιδας» γνωρίζει από πρώτο χέρι πρόσωπα και πράγματα που έχουν σχέση με την απόδοση της αστικής δικαιοσύνης και απ’ αυτή την άποψη δεν μπορούμε να προσπεράσουμε τις βαρύγδουπες απόψεις του απαρατήρητες.

Και για όποιον εξακολουθεί να έχει ενστάσεις για τις παραπάνω εκτιμήσεις μας δεν έχει παρά να διαβάσει το παρακάτω σύντομο βιογραφικό του Συριζαίου υπουργού:

Δεν επρόκειτο για κάποιο τυχαίο πρόσωπο. (σ.σ ο Παπαγγελόπουλος). Καραδεξιός, ειδικός στις συγκαλύψεις σκανδάλων, με θητεία στα άντρα των μυστικών υπηρεσιών (εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής αρχικά, διοικητής της ΚΥΠ/ΕΥΠ στη συνέχεια).

Πριν ανέβει στην ιεραρχία των δυνάμεων καταστολής, είχε δώσει στη Δεξιά διαπιστευτήρια των ικανοτήτων του. Χειρίστηκε «αποτελεσματικά» το σκάνδαλο της ΜΑΥΟ (το περιβόητο μαύρο ταμείο της ΝΔ επί Μητσοτάκη), την καταγγελία για το «φτωχικό» του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά στο Πόρτο Γερμενό, ενώ παράλληλα πρωταγωνίστησε στο σχηματισμό σκανδαλο-δικογραφιών σε βάρος «πράσινων» στελεχών.

Γι’ αυτό έπνεε μένεα εναντίον του το «παλιό» ΠΑΣΟΚ, που επάξια αντιπροσώπευσε ο Απ. Κακλαμάνης, φράζοντας για μία και μοναδική φορά το δρόμο του τέως εισαγγελέα προς ένα κρατικό πόστο (όταν -με συμφωνία και του ΣΥΡΙΖΑ- ο Σαμαράς προσπάθησε να τον βάλει στο ΕΣΡ). Στη συνέχεια, ο Παπαγγελόπουλος χειρίστηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών (γι’ αυτό και είχαμε δημόσια δήλωση οργής της οικογένειας του αδικοχαμένου Κώστα Τσαλικίδη) και το σκάνδαλο της απαγωγής των Πακιστανών, από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και της ΚΥΠ, που δρούσαν σε συνεργασία με αμερικάνικες και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

Όταν το 2013 ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλθηκε επειδή ψήφισε υπέρ της τοποθέτησης Παπαγγελόπουλου στο ΕΣΡ, ο Ν. Βούτσης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «κατ' ανοχήν και κατ' οικονομίαν», κρίνοντας ότι «δε θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερη πρόταση».

Κρατούσε κάτι αποστάσεις νααα (με το συμπάθειο). Σήμερα, υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια τον Παπαγγελόπουλο κι ας αποκαλύπτονται «σημεία και τέρατα». Τότε ο Παπαγγελόπουλος ήταν ένας άνθρωπος του Σαμαρά. Σήμερα ο Παπαγγελόπουλος είναι ένας άνθρωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό και τον υπερασπίζεται προσωπικά ο Τσίπρας, μέσω του alter ego του Ν. Παππά.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger