Home » , » Ο «θείος» και το ΚΚΕ (Βίντεο)

Ο «θείος» και το ΚΚΕ (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017 | 2:54 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175. 

Ο Καραμανλής ο Α’, μας λένε, ο «θείος», νομιμοποίησε το ΚΚΕ. Σε ένα ενδιαφέρον άρθρο  ειπώθηκαν μερικές σωστές παρατηρήσεις για τον Κώτσο, αλλά όχι ο λόγος, το «γιατί».
Πριν τον πούμε, να μιλήσουμε λίγο για το γαλάζιο «μαντρί» και το «τσοπάνη» του. Ο Καραμανλής ήταν ένας αλαζόνας, που μόλις έβλεπε τα δύσκολα, την κοπάναγε στο εξωτερικό. Δεν άντεχε τις ήττες, αποτέλεσμα της αγανάκτησης, που δημιουργούσε η ίδια η πολιτική του. Πολιτική, που λίπαινε το φασισμό, που έκανε τους παρακρατικούς πραγματικούς κυβερνήτες αυτού του τόπου, μαζί με τις ΗΠΑ και φυσικά τα πλούσια παράσιτα.

«Άλλα νομιμοποίησε το ΚΚΕ»! Τι μας λέτε; Σοβαρά; Λοιπόν πράγματι μας έκανε «νόμιμους». Μάλιστα πολλά γίδια του στραβομουτσούνιασαν τότε, αφού ανησυχούσαν για τα σπίτια και τις… γυναίκες τους! Μην τους τα πάρουμε!
Τελικά τα σπίτια τα πήραν οι «κομμουνιστικές» Τράπεζες και οι τοκογλύφοι. Όσο για τις γυναίκες, δεν τις θεωρούμε «πράγμα» που ανήκει σε κάποιον, για να τις πάρει κάποιος άλλος.
Βέβαια μια έρευνα έδειξε πως επί κομμουνισμού στην Α. Γερμανία οι γυναίκες είχαν περισσότερους οργασμούς και λιγότερο άγχος. Αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας τώρα.

Που λέτε, τα ακροδεξιά γίδια, αναπόσπαστο τμήμα του γαλάζιου κοπαδιού, κόντεψαν να πνιγούν από το κουτόχορτο που τους είχε σταθεί στο λαιμό. Δεν έφτανε που ο Καραμανλής (όχι η πλειοψηφία;) «έδιωξε τον βασιλιά», νομιμοποίησε και το ΚΚΕ!
Τα κομματόσκυλα λοιπόν τότε έλεγαν στο «ποίμνιο», πως το έκανε για να μην πάνε οι ψήφοι στα άλλα κόμματα που διεκδικούσαν την κουτάλα! «Δεξιά ενωμένη ποτέ νικημένη» και τα ρέστα. Μπακαλίστικη η δικαιολογία, αφού είχαμε τόση σχέση με τα αστικά κόμματα, όση η πυρηνική φυσική με τη μπουγάτσα, απολύτως καμία. Αφήστε το γεγονός πως, κάθε φορά που ο κόσμος αποφάσιζε να δώσει σ’ ένα κόμμα την εξουσία, έδινε τη μερίδα του λέοντος σε αυτό, ενώ τα άλλα έπαιρναν ότι περίσσευε, άσχετα με το πόσα κατέβαιναν στις εκλογές.

Ο πραγματικός λόγος νομιμοποίησης ήταν πως δεν μπορούσε πια να κάνει αλλιώς. Ήταν οι αγώνες των Κομμουνιστών. Ένα πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου, ακόμα και άνθρωποι που δεν ανήκαν στο ΚΚΕ, απαιτούσε το τέλος των διωγμών και το αυτονόητο δικαίωμα του εκλέγεσθαι από οποιονδήποτε.
Βλέπετε, η στρατιωτική δικτατορία, που κατάστρεψε την Ελλάδα, που έχασε τη μισή Κύπρο, που λογόκρινε και καταπίεζε, είχε επικαλεσθεί τον «κομμουνιστικό κίνδυνο». Όταν ο κόσμος κατάλαβε πως ο πραγματικός κίνδυνος - θάνατος ήταν τα χουντικά αποβράσματα, απαίτησε να σταματήσει το παραμύθι με τον «κόκκινο δράκο», ρίχνοντας ταυτόχρονα μια κλωτσιά στα πισινά του Κοκού. Ο ιδρυτής της ΝΔ δεν μπορούσε να τα αποφύγει. Οι κομμουνιστές θα έβγαιναν από τις φυλακές, στις οποίες θα έμπαιναν για λίγο οι πρωτεργάτες του πραξικοπήματος. «Όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια» είχε πει. Βέβαια πότε αστός πολιτικός είπε αλήθεια;

Κάθε φορά που κατακτήθηκε ένα δικαίωμα, που πάρθηκε μια θετική απόφαση από το Κοινοβούλιο ή το Δικαστήριο, έγιναν πρώτα σκληροί αγώνες. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Όχι μόνο στους Κομμουνιστές, αλλά και στους εργαζόμενους. Χρειάστηκαν μακροχρόνιες έντονες συγκρούσεις στις οποίες υπέφεραν άνθρωποι, μεγάλες κινητοποιήσεις και σκληρές μάχες. Όλα τα δικαιώματα που έχουμε σήμερα, όσα απέμειναν, δεν μας τα έδωσαν οι αστοί από την καλή τους την καρδιά. Άλλωστε σήμερα καταστρέφουν συστηματικά αυτά που οι προηγούμενοι κόπιασαν να αποκτήσουμε.

Έχουμε λοιπόν υποχρέωση να συνεχίσουμε να πολεμάμε την αδικία, την εκμετάλλευση. Οποιοσδήποτε εφησυχασμός θα κάνει τη ζωή μας εφιάλτη, πράγμα που ονειρεύονται τα πλούσια αρπακτικά και τα κόμματα - υπηρέτες τους.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

1 Σεπτεμβρίου 2017 στις 3:20 μ.μ.

Εχω μια διαφωνία για την Κύπρο Μήτσο. ΟΙ Δυο Εθνικισμοί και η απουσία Κ.Κ καταστρέψανε το νησί. Οταν δεν υπάρχει Κ.Κ απο το 1943.... Να κάνει Αντιαποικιακό αγώνα σε σύνδεση με την Εξουσία τότε αφήνεις Την Βολκάν να παίξει το παιχνίδι της Τουρκικής Αστικής Τάξης και τον ...ΓΡΙΒΑ.... Της Ελληνικής με το παραμύθι οτι έκανε ....αντιαποικιακό.... αγώνα.

1 Σεπτεμβρίου 2017 στις 3:40 μ.μ.

Κομμουνιστικός Κίνδυνος το 1967 δεν υπήρχε Μήτσο μη τρελαθούμε κιόλας. Αδικούμε μεγάλα ....ΑΣΤΕΡΙΑ..... του Οπορτουνισμού. Μη γράφω ονόματα τώρα...........

Ανώνυμος
2 Σεπτεμβρίου 2017 στις 1:40 μ.μ.

Για να προβοκάρω την κουβέντα θα πω οτι μόνο δεξιά κυβέρνηση μπορούσε να διώξει τον βασιλιά.Αν το δημοψήφισμα το έκαναν τίποτα " αριστεροί" του εσωτερικού κ να έχανε ο βασιλιάς ακόμα επάνω θα ήταν .Άσε που τα ισόβια των χουντικών θα γίνονταν τρία χρόνια με κανένα νόμο στυλ παρασκευόπουλου.Πολλά τα εγκλήματα Καραμανλη αλλά τόσο στο θέμα βασιλιά , όσο κ στη νομιμοποίηση κκε είχε σωστή στάση.Μην ξεχνάμε κ την αποχώρηση από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ που ναι μεν μπορεί να ήταν λίγο θεατρινίστικη αλλά είχε συμβολισμό κ άφηνε παρακαταθήκη.Χαιρετίστηκε δε και απο το ΚΚΕ που έχει γενικά σε εκτίμηση την οικογένεια(μην ξεχνάμε κ την στήριξη τον Δεκέμβρη του 2008 στον καραμανλη απο το κκε) λόγω της νομιμοποίησης.Μια κίνηση που εκτός από τους αγώνες των κομμουνιστών (οι οποίοι μεταξύ μας δεν ήταν κ στα φόρτε τους κατα την επταετία) είχε κ πολιτική σκοπιμότητα.Αν ο Καραμανλής κώφευε στο αίτημα για εκδημοκρατισμό μπορεί κ να έρχονταν στις εκλογές του 74 με ενα τεράστιο συνασπισμό (κεντρου κ αριστεράς βασικά) όπως το 1956 με την Δημοκρατική ένωση.Ειρωνεία λοιπόν της ιστορίας ο υπεύθυνος για την ανωμαλία, νοθεία κ διωγμούς των προηγούμενων δεκαετιών , να κάνει ένα (κολοβό) εκδημοκρατισμό που πάντως έδωσε μια μικρή ανάσα στον κόσμο

2 Σεπτεμβρίου 2017 στις 5:24 μ.μ.

1943 1968 δεν υπήρχε ΚΝΕ 1958 1974 δεν υπήρχανε Κ.Ο. Ολα χύμα μέσα σε Οπορτουνιστικά Μπάχαλα. Τα χειρότερα εγκλήματα σε βάρος του λαού γίνανε απο Σοσιαλδημοκρατία και Οπορτουνισμό παντού και πάντα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger