Home » , » Οι Αμερικάνοι πρόδωσαν του Κούρδους, δίνοντας παράταση ζωής στους φονιάδες του ISIS

Οι Αμερικάνοι πρόδωσαν του Κούρδους, δίνοντας παράταση ζωής στους φονιάδες του ISIS

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 | 1:20 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Δυστυχώς μπήκαν σε εφαρμογή τα καινούρια δόλια σχέδια των ΗΠΑ. Οι Αμερικάνοι δεν έλεγχαν ποτέ τους Κούρδους όπως θα ήθελαν. Γι αυτό αποφάσισαν να τους προδώσουν.
Οι ηρωικοί Κούρδοι μαχητές δέχονται αυτή τη στιγμή την επίθεση του Ιρακινού στρατού, όπου σταμάτησε να πολεμά το ISIS και στράφηκε εναντίον των σωτήρων του. Γιατί ήταν οι Κούρδοι που πρώτοι νίκησαν τους Ισλαμοφασίστες.
Οι Κούρδοι αποχώρησαν χωρίς μάχη από κάποιες περιοχές, σε ένδειξη καλής θέλησης, όμως σε κάποιες άλλες έγιναν δυστυχώς σφοδρές συγκρούσεις.

Το Ιράκ ελέγχεται από τις ΗΠΑ, είναι υπό κατοχή. Μπορεί ο λαός του να Αντιστέκεται, αλλά οι Αμερικάνοι είναι ύπουλοι και πολύ αποτελεσματικοί στις προβοκάτσιες. Δημιούργησαν έντονη ανησυχία και στο Ιράν. Καθόλου τυχαία παραβίασαν συμφωνίες που είχαν υπογράψει χωρίς καμία απολύτως αφορμή. Το Ιράν, θεωρεί τους Κούρδους συμμάχους των ιμπεριαλιστών, αλλά ευτυχώς δεν έχει εμπλακεί.

Στο μεταξύ οι Τούρκοι θα βρουν ευκαιρία να χτυπήσουν τους Κούρδους. Οι κινήσεις τους δείχνουν, ότι ήξεραν ακριβώς τι θα συμβεί. Το ΝΑΤΟ υπολογίζει να ελέγξει μέσω της Τουρκίας και του κατεχόμενου Ιράκ (χώρες που ελέγχει πλήρως) τα πετρέλαια της περιοχής.
Το μόνο παρήγορο είναι ότι η άθλια προβοκάτσια να αλληλοεξοντωθούν Κούρδοι και Συριακός στρατός δεν πέρασε στη Συρία, έτσι υπάρχει κάποιος να κυνηγά τους μισθοφόρους των Δυτικών (ISIS κλπ), ενώ οι Κούρδοι της Συρίας μπορούν να ενισχύσουν τόσο τους αδερφούς τους στο Ιράκ, όσο και στο Καντόνι του Αφρίν (Συρία), το οποίο σχεδόν απομονώθηκε από τον Τουρκικό στρατό και τις συμμορίες που υποστηρίζει.

Τώρα βρίσκεται με μεγάλο κίνδυνο. Το Αφρίν δεν πρέπει να πέσει, γιατί οι Τούρκοι θα κάνουν γενοκτονία ώστε να ενώσουν τις περιοχές της Β. Συρίας που κατάκτησαν ύπουλα. Οι κάτοικοι του πάντως είναι αποφασισμένοι να Αντισταθούν. Περιμένουν την αντίδραση των Κούρδων της Τουρκίας και της Συρίας στα επεκτατικά σχέδια της Άγκυρας.

Περιττό να πούμε πως κερδισμένο απ' όλα αυτά βγαίνει το Ισλαμικό Χαλιφάτο, αφού, χάρη στα βρώμικα κόλπα των αφεντικών του, βλέπει δυο από τις τρεις εχθρούς του να πολεμούν πλέον μεταξύ τους, μειώνοντας την πίεση, δίνοντας παράταση ζωής στους φονιάδες. Το λάθος του Ιράκ δεν είναι μόνο στρατιωτικό. Γιατί δεν αφήνεις ποτέ έναν εχθρό να πάρει ανάσα και ταυτόχρονα δημιουργείς έναν άλλο ο οποίος μάλιστα ήταν πρώην σύμμαχος. Θα έχει μεγάλες επιπτώσεις ανεξάρτητα αν καταλάβει κάποια εδάφη προσωρινά .

Οι Κούρδοι μάτωσαν για την Ελευθερία τους, δεν είναι διατεθειμένοι να υποταχθούν σε κανένα, όσο δυνατός κι αν πιστεύει πως είναι. Μια συμφωνία μεταξύ Ιράκ - Κούρδων θα έθετε βάσεις για μια καλή γειτονία, μια συμμαχία ανθρώπων που πολέμησαν μαζί. Θα ήταν αρχή μιας ειρηνικής εποχής σταθερότητας, ανοικοδόμησης, ευημερίας.
Οι Ιρακινοί δείχνουν αντίθετα πως μισούν τους Κούρδους. Είναι άραγε η επίθεση κατάλληλη κίνηση ώστε να πεισθούν οι Κούρδοι να μην ανεξαρτητοποιηθούν από το Ιράκ;
Ο Κουρδικός λαός είναι οπλισμένος, δεν είναι άοπλος, όπως οι κάτοικοι της Καταλονίας...

Οι Ιρακινοί παίζουν το παιχνίδι των ΗΠΑ, που κατέστρεψαν το Ιράκ για να εκμεταλλευτούν τον πλούτο του. Δημιουργούν μίσος, νομίζουν πως θα ελέγξουν εδάφη. Λάθος, η Τουρκία καραδοκεί. Θέλει να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και θα ξαναβρεί με το ΝΑΤΟ, αν και πιστεύω ότι ποτέ δεν υπήρξε σοβαρή διαφωνία παρά μόνο ελιγμοί, παζάρια. Άλλωστε η όποια συμφωνία του Σουλτάνου με τους Ρώσους φτάνει στο τέλος της.

Οι Κούρδοι με εξέπληξαν ευχάριστα στο παρελθόν. Ξέρουν να πολεμούν υπεράριθμους και καλύτερα οπλισμένους αντιπάλους. Αν ήμουν στη θέση των Ιρακινών θα σκεπτόμουν λογικά και ρεαλιστικά. Είναι αδύνατο να ελέγξουν ένα ολόκληρο λαό. Οι ίδιοι είναι υπό το ζυγό των Αμερικάνων. Πρώτα θα έπρεπε να κοιτάξουν να απαλλαγούν τελείως από τους αδίστακτους κατακτητές τους και μετά να δημιουργήσουν ένα νέο, ισχυρό Ιράκ με σεβασμό στους πολίτες του και τους γειτονικούς λαούς. Τότε μόνο θα μπορέσουν να ευημερήσουν.
Ένας ακόμα πόλεμος, το μόνο που θα κάνει είναι να πλουτίσει τις ΗΠΑ που τον ξεκίνησαν, και να προσθέσει θάνατο και καταστροφή. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

16 Οκτωβρίου 2017 στις 8:21 μ.μ.

Ειχα γραψει σε τουτη τη σελιδα οταν εγινε γνωστη η συμφωνια μεταξυ αμερικανων και κουρδων οτι η καταληξη θα ειναι σε βαρος των κουρδων
γιατι οι αμερικανοι ιμπεριαλιστες ποτε δεν ηταν φιλικοι προς κανενα
απελευθερωτικο κινημα

16 Οκτωβρίου 2017 στις 8:25 μ.μ.

"Οι Αμερικάνοι πρόδωσαν(!) του Κούρδους..."!!!!
Δηλαδή, να καταλάβω, υπήρχε περίπτωση να τους φερθούν ....έντιμα;!;!
Ας πρόσεχαν οι Κούρδοι ΑΣΤΟΙ, με τα παιχνίδια, που παίζουν με τους συνεταίρους τους...
Δε θα κλάψω.
Αλλά, για τον Κουρδικό Λαό, όπως και για τον Ελληνικό, υπάρχουν και χειρότερα, που πιθανόν να μας τα προφτάσει και ο ...Τσιπράκος, γυρνώντας...
Αν ποτέ ο ΚΟΥΡΔΙΚΟΣ ΛΑΟΣ αποφασίσει να πάρει ο ίδιος τις τύχες του στα χέρια του, κι όχι να σκάβει το λάκκο του τρέχοντας πίσω από ξένες σημαίες, τότε θα μπορούμε να μιλάμε και για προδοσίες, αλλά, όχι βέβαια, από τους ...Αμερικάνους(!), αλλά από συναγωνιστές και συντρόφους, που ΦΥΣΕΙ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙ πρέπει να του συμπαραστέκονται!!!
Κι επιτέλους, δίπλα τους ξετυλίχτηκε η Μικρασιατική Τραγωδία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, που απογείωσε την ελληνική αστική τάξη. Ας διδαχτούν κι αυτοί, όχι μόνο εμείς, (που επίσης δε φαίνεται να διδαχτήκαμε...).
Μην τρελλαθούμε.....

16 Οκτωβρίου 2017 στις 10:46 μ.μ.

Σεχτάρ. Σιγά μη διδαχτούν. Συνεχίζουν να πουλάνε τρέλα για ...αποικίες εξαρτήσεις.... και άλλα τέτοια Ανέκδοτα. Εχουν μείνει στην Φεουδαρχία που μας τελείωσε το ..1909 1911.....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger