Home » , » Επικίνδυνοι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί

Επικίνδυνοι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 | 11:28 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Είναι προφανές ότι ένα Ρωσικό αεροσκάφος, το οποίο παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του ΝΑΤΟ - Ισραήλ είναι στόχος πρώτης προτεραιότητας πριν την εκδήλωση οποιασδήποτε επίθεσης.
Επίσης η θέση ενός τέτοιου αεροσκάφους που “βλέπει και ακούει” πολλά, προφανώς είναι γνωστή στους συμμάχους της Μόσχας.
Δύσκολα λοιπόν γίνεται πιστευτή η ιστορία περί κατάρριψης από λάθος της Συριακής Αεράμυνας. Πόσο περισσότερο όταν πλοία και αεροπλάνα του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ είχαν εκτοξεύσει πυραύλους κατά Συριακών αλλά και Ρωσικών στόχων, άσχετα αν δεν είχαν ιδιαίτερη επιτυχία!

Βεβαίως τίποτα δεν αποκλείεται σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον πολέμου, το σίγουρο όμως είναι ένα: Ότι αν η Ρωσία δεχτεί πως το αεροσκάφος της καταρρίφθηκε από συμμάχους των ΗΠΑ, θα πρέπει να απαντήσει.
Τι σημαίνει αυτό; Το λιγότερο περισσότερη ένταση σε μια ευαίσθητη περιοχή. Πιθανόν θερμό επεισόδιο, εχθροπραξίες μεταξύ ΝΑΤΟ – Ισραήλ και Ρωσίας.
Κατανοούμε όλοι αμέσως που μπορεί να οδηγηθούμε. Μια τέτοιου είδους δικαιολογία λοιπόν, έστω και αν δεν φαίνεται πολύ πειστική, δεν κάνει τα πράγματα χειρότερα. Το χειρότερο θα ήταν η επέκταση ενός πολέμου.

Η Ρωσία και η Συρία στην ουσία νίκησαν. Δεν υπάρχει λόγος από μέρους τους να ρισκάρουν Παγκόσμιο Πόλεμο. Παρόλα αυτά και οι ΗΠΑ πήραν πάρα πολλά, περισσότερα από όσα τους αναλογούν στο πεδίο της μάχης. Γιατί οι μισθοφόροι τους έχασαν. Όμως κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με την τωρινή κατάσταση. Οι Ρώσοι και οι ΗΠΑ θέλουν όλη τη Συρία, ο καθένας για λογαριασμό του.

Εκείνοι που έκαναν παζάρια και με τους δυο είναι οι Τούρκοι, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τη θέση τους στο ΝΑΤΟ και προστάτευσαν τους εναπομείναντες τρομοκράτες, ώστε να έχουν οι Αμερικάνοι μια αφορμή να επέμβουν στο μέλλον. Το παζάρι με τους Ρώσους αφορά αγωγούς και συνεχίζεται. Όταν καταλήξει κάπου, θα γίνουν και οι ανάλογες κινήσεις.

Ο πόλεμος στη Συρία δυστυχώς παρατείνεται. Μια πρόσκαιρη ανακωχή βολεύει προσωρινά όλους, κυρίως τους τρομοκράτες, για ανασύνταξη δυνάμεων. Και η οποιαδήποτε συμφωνία είναι προσωρινή, αφού οι ΗΠΑ και κατ' επέκταση οι υποτακτικοί τους δεν έχουν εγκαταλείψει το σχέδιο για να βάλουν στο χέρι ολόκληρη τη Συρία, κυρίως την Ντέιρ αλ Ζορ και το Χαλέπι, από όπου πρόκειται να περάσουν οι μελλοντικοί αγωγοί. Και οι δυο περιοχές όμως ελέγχονται από τον Άσαντ. Άρα το σχέδιο των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών έχει αποτύχει.

Η Ρωσία δυστυχώς δεν είναι ΕΣΣΔ, αλλά καπιταλιστικό κράτος, όπως και η Αμερική, η Γαλλία, όλα τα κράτη που έχουν το ίδιο οικονομικό σύστημα.
Σε αυτό το καθεστώς ενθαρρύνεται ο εθνικισμός. Υπάρχουν αρκετοί βλάκες σε πολλά κράτη που επιθυμούν πόλεμο. Στις ΗΠΑ πιστεύουν πως μπορούν να νικήσουν τη Ρωσία ακόμα και μετά από ένα Πυρηνικό πόλεμο. Θα βγουν με μεγάλες απώλειες αλλά θα έχουν περισσότερα! Αρκετοί θερμοκέφαλοι Ρώσοι από την άλλη θέλουν να πατήσουν αυτοί πρώτοι το κουμπί, ώστε να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς με τη Δύση!

Είναι προφανές ότι η ηλιθιότητα και των μεν και των δε μπορεί να γίνει αιτία εξαφάνισης της ανθρωπότητας. Τα χιλιάδες πυρηνικά δεν αντιμετωπίζονται, το έδειξε η ίδια η επίθεση στην οποία καταρρίφθηκε το Ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος. Αν και πολύ ισχυρή η Ρωσική αντιαεροπορική άμυνα της βάσης, ανώτερη του ΝΑΤΟ, δεν κατόρθωσε να καταρρίψει το 100% των πυραύλων.

Φανταστείτε αυτοί οι πύραυλοι να ήταν ασύγκριτα ταχύτεροι, περισσότεροι και πυρηνικοί! Ένας να περνούσε, έφτανε! Χώρες που θα δεχτούν τους χιλιάδες πυρηνικούς πυραύλους, είτε της μιας είτε της άλλης πλευράς, είναι απόλυτα καταδικασμένες και αυτές και οι γειτονικές τους!
Στα χαρτιά μπορεί να καταρριφθούν αρκετοί πύραυλοι, στην πράξη όμως τα πράγματα δυσκολεύουν πάρα πολύ, ειδικά αν πρόκειται για μαζική επίθεση.
Η ψυχραιμία λοιπόν είναι απαραίτητη. Στο μεταξύ ο ανταγωνισμός μεταξύ ΝΑΤΟ με Ρωσία - Κίνα, και η καχυποψία των καπιταλιστών αυξάνεται...

Όσον αφορά τη χώρα μας μπλεκόμαστε πάλι εκεί που δεν πρέπει. Δεχόμαστε πυρηνικά, υποστηρίζουμε πολεμικές ενέργειες, πάμε φιρι – φιρι να φάμε το κεφάλι μας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger