Home » , » Σκάνδαλο Novartis και επικοινωνιακή Συριζαίικη διαχείριση.

Σκάνδαλο Novartis και επικοινωνιακή Συριζαίικη διαχείριση.

Από giorgis , Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 | 6:49 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Συνήθως κάποια δημοσιεύματα ή δημοσιογραφικές πληροφορίες που κυκλοφορούν και προαναγγέλλουν «συγκλονιστικές αποκαλύψεις», στην πορεία αποδεικνύονται φωτοβολίδες ή όπως λέει και η λαϊκή ρήση «πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα».

Σήμερα όμως και καθώς μπαίνουμε σε μια προεκλογική περίοδο, η κατάσταση είναι πολύ ιδιαίτερη.
Τα δυο μεγάλα αστικά κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ, έχουν ελάχιστα περιθώρια για να κάνουν αντιπαράθεση, αφού ουσιαστικά κινούνται στην ίδια πολιτική τροχιά.

Το κόμμα της Κουμουνδούρου βρίσκεται σε πιο δυσμενή θέση και στην προτίμηση του εκλογικού σώματος υστερεί σημαντικά, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. (Πλεονασμός να αναλύσουμε τους λόγους).
Αν δεχθούμε αυτή την εκτίμηση μπορεί να θεωρήσουμε βάσιμη την πληροφορία που διαρρέεται από του Μαξίμου, ότι η στρατηγική του κυβερνητικού κόμματος καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο θα εστιαστεί σε δυο μέτωπα.

Αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στο συντηρητικό εκλογικό ακροατήριο, θα παρουσιαστεί σαν το κόμμα του «νόμου και της τάξης» έχοντας βάλει στο στόχαστρο του αναρχικές συλλογικότητες, κύρια από τον χώρο των Εξαρχείων. (Σ’ αυτό θα επανέλθουμε δημοσιεύοντας κάποιες ενδιαφέρουσες, πιστεύουμε πληροφορίες).

Κατά δεύτερο θα φέρει στην επιφάνεια, μέσω δημοσιογραφικών και δικαστικών μηχανισμών που διαθέτει, κάποια σκάνδαλα στα οποία είναι αναμειγμένα στελέχη της Ν.Δ., και "καμένα" πολιτικά χαρτιά του ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να εμπεδώσει μαζικά την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, διαθέτει λιγότερα διεφθαρμένα στελέχη απ’ ότι τα άλλα αστικά κόμματα.
(Αλήθεια γιατί έχει λιγότερη απαξία η πράξη ενός υπουργού, ο οποίος μπορεί να μην «λαδώνεται» ο ίδιος, αλλά συνεργεί για να ληστευτεί το εισόδημα εργαζομένων και συνταξιούχων;).

Το κλίμα, σ΄ αυτή την κατεύθυνση ανέλαβαν να φτιάξουν δυο φιλοκυβερνητικές εφημερίδες. Το «Documento» και η «Νέα Σελίδα» φέρνοντας στην δημοσιότητα αποσπασματικά στοιχεία για το σκάνδαλο της Novartis.
Πιθανολογούμε ότι στην κορύφωση της προεκλογικής μάχης οι εμπλεκόμενοι νεοδημοκράτες και πασόκοι θα αποκτήσουν όνομα. (Τουλάχιστον αυτό αφήνουν να διαρρεύσει από του Μαξίμου και σε κάποιο βαθμό το έχει πει ανοιχτά και ο Πολάκης).

Και δεν εννοούμε ότι θα αναφερθούν γενικά κι αόριστα ονόματα εμπλεκομένων σ’ αυτό το τεράστιο σκάνδαλο κάτι που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα.
Αλλωστε έχει γίνει ολόκληρη συζήτηση (ανούσια φυσικά), στην βουλή, όταν γράφτηκε ότι στο σκάνδαλο εμπλέκονται δυο πρώην πρωθυπουργοί -Σαμαράς, Πικραμένος- και οκτώ πρώην υπουργοί -Γιάννης Στουρνάρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Άδωνης Γεωργιάδης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς και Γιώργος Κουτρουμάνης.

Μιλάμε όταν θα υπάρξουν χειροπιαστά στοιχεία σε βάρος πολιτικών. Ας πούμε όταν γίνει συγκεκριμένη η πληροφορία η οποία "διακινείται από εγκυρότατες πηγές" και αναφέρει ότι εντοπίστηκε "μυστικός λογαριασμός πρώην υπουργού", σε Ελβετική τράπεζα, στον οποίον "κατέληξαν χρήματα από τον τροφοδότη λογαριασμός της Novartis", όπως έγραψε η συντηρητική εφημερίδα "Εστία".

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο της Novartis. Η δικογραφία που εστάλη από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουμπάκη στη Βουλή απλώς εισάγει τον πολιτικό κόσμο αλλά και την κοινή γνώμη στην ουσία του σκανδάλου, ωστόσο όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν η υπόθεσις αυτή "έχει πολλές στροφές και θα τραβήξει".
Δεν είναι τυχαία η κατά βάσιν προσεκτική δήλωσις που έκανε την δεύτερη μέρα της διαβιβάσεως του φακέλου ο Πρόεδρος της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης. Λέγεται ότι είχε άριστη ενημέρωση από ανώτερο διπλωματικό παράγοντα με τον οποίο συναντήθηκε σε ανύποπτη στιγμή και με άλλη αφορμή.

Δεν είναι επίσης, τυχαία η πλήρης αφωνία της Προέδρου του Κινήματος Φώφης Γενηματά μετά το "ξέσπασμα" του σκανδάλου. Το κόμμα περιορίζεται μεν σε επίσημες ανακοινώσεις στηρίξεως των πρώην υπουργών των οποίων τα ονόματα αναφέρονται στην δικογραφία, αλλά η κ. Γεννηματά τηρεί σιγήν ισχύος.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι εις εκ των οκτώ πρώην υπουργών των οποίων το όνομα αναφέρεται στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων ανεχώρησε εκτάκτως αυτές τις μέρες για το εξωτερικό, προς αναζήτησιν διεθνούς νομικής εκπροσωπήσεως.
Η έκτακτη ανακοίνωσις του πρώην υπουργού συνέπεσε (αλλά δεν συνδέεται απαραιτήτως) με τις πληροφορίες που ακούγονται εντόνως τις τελευταίες μέρες στην Αθήνα, ότι το όνομα του τροφοδότου λογαριασμού της Novartis στην Ελβετία είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί μυστικός λογαριασμός πρώην υπουργού στην Ελβετία, άγνωστο αν ανήκει στους "οκτώ" ή υπάρχει και άλλος εμπλεκόμενος υπουργός μή κατανομασθείς μέχρι στιγμής!

Επειδή μάλιστα οι πληροφορίες διακινούνται με το σταγονόμετρο, δεν έχει καταστεί δυνατόν να διασταυρωθεί εάν ο μυστικός λογαριασμός πρώην υπουργού που λέγεται ότι ανακαλύφθηκε σε ελβετική τράπεζα εντοπίσθηκε μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής της ελληνικής δικαιοσύνης ή μετά από έρευνα του FBI.

Εφ' όσον ισχύει η πληροφορία η οποία στην Αθήνα διακινείται από εγκυρότατες πηγές τότε η έρευνα για την Novartis  πριν καλά -καλά συσταθεί η προανακριτική επιτροπή μπαίνει σε νέες ράγες.
Ο εντοπισμός του τροφοδότου λογαριασμού της Novartis ήταν για τις δικαστικές αρχές η εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεσις για να θεμελιωθεί το ποινικό αδίκημα της δωροληψίας.
Εάν ευρέθει και λογαριασμός πρώην υπουργού στον οποίον κατέληξαν χρήματα από τον τροφοδότη λογαριασμός της Novartis, τότε το σκηνικό "παίρνει" φωτιά.

Ηδη χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος ανακοίνωσε ότι ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας θα προτείνει στην Κ.Ο του κόμματος του την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για όλα τα πολιτικά πρόσωπα. Πρόταση που δέχεται η ΝΔ, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα συσταθεί προανακριτική επιτροπή και για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας.  

Οταν δηλαδή αποκτήσει όνομα ο γιατρός ο οποίος σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της "Νέας Σελίδας", έχει κομβικό ρόλο στο σκάνδαλο της Novartis. «Πρόκειται για έναν γιατρό, σύζυγο κορυφαίου θεσμικού παράγοντα της χώρας, που τα προηγούμενα χρόνια έπαιξε σημαντικό ρόλο από τη θέση που κατείχε», υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

Μένει λοιπόν να δούμε αν θα υπάρξουν οι καταστάσεις που προαναγγέλλει η εφημερίδα. (Δεν είναι η πρώτη φορά. Και πριν λίγο καιρό το ίδιο έντυπο μας έγραφε ότι «προμηνύονται εξελίξεις που όμοιές της δεν θα έχει ξαναζήσει η χώρα»). 

Σήμερα πάλι η «Νέα Σελίδα» αναφερόμενη στο σκάνδαλο της Novartis.κάνει αναφορά για τις ποινικές «διώξεις δύο πολιτικών προσώπων για παθητική δωροδοκία, καθώς βρέθηκαν χρήματα στο εξωτερικό. 
Για τους υπόλοιπους τέσσερις που συμπληρώνουν την εξάδα των πολιτικών, εκκρεμεί η δικαστική συνδρομή από την Ελβετία, τη Σιγκαπούρη και άλλους φορολογικούς παραδείσους στους οποίους έχουν σταλεί τα χρήματα.
Σε όλες τις περιπτώσεις οι πολιτικοί που ερευνώνται χρησιμοποιούσαν “μπροστινούς” για να κρυφτούν. Σε κάποιες περιπτώσεις πρόκειται για πρόσωπα του στενού τους κύκλου, ενώ σε άλλες για ανθρώπους που δραστηριοποιούνταν στον τομέα της της επικοινωνίας».

Ακόμα όμως και να αποκαλυφθούν τα ονόματα, επί της ουσίας θα οφείλεται σε μια επικοινωνιακή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ για κομματικά οφέλη και πέρα απ' αυτό "μηδέν στο πηλήκιο".

Και αυτό δεν το ισχυριζόμαστε μόνο εμείς. Το έχει δηλώσει ο καθηγητή συνταγματικού δικαίου Κώστας Χρυσόγονος -άλλο αριβιστικό τυχοδιωκτικό στοιχείο, κι αυτός, μόνο που στο επιστημονικό του αντικείμενο είναι ενημερωμένος: «Οι πιθανότητες να βρεθούν τελικά κάποιοι πολιτικοί κατηγορούμενοι στο ακροατήριο ποινικού δικαστηρίου και πολύ περισσότερο να καταδικαστούν, στο σκάνδαλο της Novartis, είναι από χλωμή έως τελείως αδύνατη».

Οπως σημειώναμε πάντως σε περασμένη ανάρτησή μας η πιο σημαντική λοιπόν, για μας, εξέλιξη που προκύπτει, απ' τα όσα έρχονται στην δημοσιότητα με το σκάνδαλο της Novartis, είναι το πλήγμα που δέχεται ο κοινοβουλευτικός κρετινισμός.
Γίνεται δηλαδή ολοφάνερο ότι οι εκλογικοί συσχετισμοί δεν έχουν καμιά απολύτως σημασία από κοινωνική-ταξική άποψη.


Ασχετο

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger