Home » » Ο Β. Ραφαηλίδης για την ιστορική 5η Ολομέλεια του ΚΚΕ

Ο Β. Ραφαηλίδης για την ιστορική 5η Ολομέλεια του ΚΚΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 | 10:14 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

 Όπως είπαμε και για τη σταύρωση του Ιησού, φταίει... το ΚΚΕ! Διότι τι έκανε τότε το κόμμα, εεε; Δεν υπήρχε; Αυτά είναι δικαιολογίες...

Ας διαβάσουμε όμως λίγη Ιστορία, για να μάθουμε, αλλά και για να ξεχάσουμε λίγο βρε αδερφέ! Να ξεχάσουμε το σήμερα. Και τους λογαριασμούς που λήγουν σε λίγες μέρες.

Στο θέμα μας. Το σλαβομακεδονικό:

"Η περίφημη και ιστορική 5η Ολομέλεια του ΚΚΕ συνέρχεται κάπου στο βουνό την 31η Ιανουαρίου 1939. Σ' αυτή είναι που καθαιρείται κι ο Μάρκος επίσημα απ' όλα τα αξιώματα, κι αυτή επικυρώνει τη νέα κυβέρνηση υπό τον Δ. Παρτσαλίδη. Όμως κύριο έργο της 5ης ολομέλειας είναι η διερεύνηση των προβλημάτων που προκύπτουν από την εντυπωσιακή αύξηση της αμερικανικής βοήθειας προς το λεγόμενο Εθνικό Στρατό καθώς και η επικείμενη γενική επίθεση που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πελοπόννησο, όπου το αντάρτικο έχει κιόλας σχεδόν εξαφανιστεί..."

Μέσα σ' αυτό το κλίμα παίρνεται η μια απόφαση για δημιουργία Σλαβομακεδονικού κράτους. Ο ιστορικός τη χαρακτηρίζει λάθος και υποστηρίζει πως για να αναιρεθεί ύστερα από 5 μόλις μήνες ήταν λάθος εξαρχής. 
Γιατί όμως πάρθηκε; Ήταν λόγω συνθηκών. 

Ο Ζαχαριάδης έβλεπε τότε ως μόνη λύση τη δημιουργία κομμουνιστικού κράτους ώστε να τον βοηθήσουν περισσότερο τα γειτονικά κομμουνιστικά κράτη. Γιατί αλλιώς βοηθάς ένα κράτος, όταν μάλιστα είναι "στη βάση μιας εθνότητας ούτε Ελληνικής ούτε ακριβώς Σλαβικής" άρα δεν σε απειλεί σε καμιά περίπτωση. 

"Ο Ζαχαριάδης, λοιπόν, χρίει εθνική μια γλωσσική μειονότητα για να κάνει τη δουλειά του". Βεβαίως ταχύτατα διακηρύσσει πως δεν τίθεται θέμα σλαβικής μειονότητας. "Όμως η γκάφα έγινε και η αντικομουνιστική προπαγάνδα στην Αθήνα θα οργιάσει"...

"Οι Γκρεκομάνοι είναι ένα εθνολογικό κράμα Ελλήνων και Σλάβων που όμως εξελληνίστηκαν με εντυπωσιακά γρήγορο ρυθμό απ' το 1900 - 1908". Οι "Σλαβόφωνοι" ή "Σλαβομακεδόνες", ή "δίγλωσσοι", δεν δημιουργούν προβλήματα, εκτός "αν παρασυρθούν από δημαγωγούς για λόγους εντελώς άσχετους με την εθνολογική τους συγκρότηση".  
(Από το βιβλίο του Βασίλη Ραφαηλίδη "Ιστορία -κωμικοτραγική- του νεοελληνικού κράτους 1830-1974)

Οι άνθρωποι της Βορείου Μακεδονίας θα μπορούσαν να ήταν οι καλύτεροι σύμμαχοι μας. Ο Μητσοτάκης δημιούργησε πρόβλημα εκεί που δεν υπήρχε. Και οι ηλίθιοι εθνικιστές θα κάνουν εχθρούς τους φίλους μας. Κάπως έτσι με το φανατισμό δωρίστηκε όλα αυτά τα χρόνια η Ελληνική Μουσουλμανική Μειονότητα στην Τουρκία.

Για μένα το σπουδαίο δεν είναι το όνομα ενός κράτους, αλλά πόσοι θα απομείνουμε σε κάμποσα χρόνια με τα Μνημόνια. Κάθε χρόνο είμαστε 50.000 λιγότεροι λόγω των Μνημονίων. Από το 1821 έχουν περάσει σχεδόν διακόσια χρόνια (198).
Σε διακόσια χρόνια όπως πάμε, θα έχουμε εξαφανιστεί από μόνοι μας. 50.000 Χ 200 = 10.000.000! Περαστικά μας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger