Home » , » Γαλλία: Μαζικότητα και άγρια καταστολή στις συγκεντρώσεις των "Κίτρινων Γιλέκων" (Βίντεο)

Γαλλία: Μαζικότητα και άγρια καταστολή στις συγκεντρώσεις των "Κίτρινων Γιλέκων" (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 | 7:33 μ.μ.

Οπως αναμενόταν η σημερινή συγκέντρωση των Κίτρινων Γιλέκων χαρακτηρίστηκε από την μαζικότητά της, αλλά και την άγρια καταστολή που σημειώθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, με θύματα διαδηλωτές.

Σας δίνουμε μια εικόνα για το τι συνέβη σήμερα στις Γαλλικές πόλεις, από βιντεάκια χρηστών του twitter με τα οποία φτιάξαμε μια σύνθεση από τις διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων και την βάρβαρη αντιμετώπιση που είχαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Χαρακτηριστικό της έντασης που επικράτησε, είναι ότι το κέντρο της Τουλούζης μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, αλλά και του ότι οι μπάτσοι στοχεύουν τα κεφάλια διαδηλωτών με πλαστικές σφαίρες από όπλα φλας μπολ.
Δυο τέτοιους τραυματισμούς παρακολουθούμε και στο παρακάτω βίντεο οι οποίοι σημειώθηκαν στα Ηλύσια Πεδία και στην πόλη Μπορντώ.

Να σημειώσουμε ότι η αστυνομία, για να αποτρέψει τους διαδηλωτές να φτάσουν στο προεδρικό μέγαρο στα Ηλύσια Πεδία, το έχει περικυκλώσει με τεθωρακισμένα οχήματα, ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία αυτοκινήτων στην περιοχή, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ έχει απειλήσει με «αντίποινα στην ακραία βία».

Η όλη κρατική καταστολή συνοδεύτηκε με δεκάδες προληπτικές συλλήψεις, και διάλυση των διαδηλώσεων με αντλίες νερού, χημικά και δακρυγόνα. Εχουν επίσης αναφερθεί αρκετοί τραυματισμοί διαδηλωτών, από πλαστικές σφαίρες που έριχναν αστυνομικοί.


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger