Home » , , » Νέα υπόθεση Ηριάννας - Η συγκλονιστική κραυγή της μάνας του προφυλακισμένου Β.Κ.

Νέα υπόθεση Ηριάννας - Η συγκλονιστική κραυγή της μάνας του προφυλακισμένου Β.Κ.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 | 5:40 μ.μ.

Την είδηση την είχε φέρει στην επιφάνεια πριν από ένα μήνα περίπου η ιστοσελίδα της εφημερίδα "Πριν" και εμείς σχολιάζοντας την αναφέραμε ότι κανονικά θα έπρεπε να είναι αδιανόητη, αλλά μας δείχνει κάτι που έχουμε διαπιστώσει  πολλές φορές στο παρελθόν. Δηλαδή πόσο εύκολα μπορούν να σε τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί οι μπάτσοι και στην πορεία οι δικαστές να σε προφυλακίσουν.
Το μόνο που σου απομένει είναι να αγωνίζεσαι να αποδείξεις .... ότι δεν είσαι ελέφαντας.  

Μαζί με περισσότερες λεπτομέρειες για την περίπτωση που επικαλούμαστε, η εφημερίδα Documento δημοσιεύει και μια συγκλονιστική επιστολή της μητέρας του προφυλακισμένου Β.Κ.

Με δυο λόγια το περιστατικό.
Στις 15/6/2018 κάποια άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους πετούν βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς που βρισκόταν στη Χαριλάου Τρικούπη.   Ο 19χρονος μαζί με ένα φίλο του έπιναν μπύρες στην πλατεία Εξαρχείων έξω από μια κάβα. Οταν είδαν διμοιρία των ΜΑΤ να τρέχει καταπάνω τους μπήκαν μαζί με άλλα άτομα μέσα στην κάβα για να προστατευθούν.
Οι μπάτσοι συλλαμβάνουν 14 άτομα χωρίς να βρουν πάνω τους κουκούλες, γάντια ή κράνη που αποδεδειγμένα φορούσαν αυτοί που είχαν πετάξει τις μολότοφ. 
Αυτό όμως για τους δικαστές, το ότι δηλαδή δεν υπάρχει το παραμικρό ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος τους δεν λέει τίποτα. Σχηματίζουν δικογραφία σε βάρος τους για κακουργηματική έκρηξη και παράβαση σχετικά με εκρηκτικές ύλεςκαι με το σκεπτικό ότι είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων τους προφυλακίζουν.

Η κραυγή της μητέρας του 19χρονου Θ.Κ στην εφημερίδα Documento είναι συγκλονιστική. Μιλώντας για το παιδί της τονίζει: «Είναι χαμένο. Εχει μπει στην λογική του φυλακισμένου. Αυτό με εξοργίζει. Εχει παραιτηθεί. Περιμένει να έρθει το δικαστήριο γιατί πιστεύει ότι θα δικαιωθεί. Νιώθει πια τρομερό μίσος. Σε ένα επισκεπτήριο μου είπε: "Θα αυτοκτονήσω"».

Η Αγνυ Παπαρρούσου, συνήγορος υπεράσπισης του Θ.Κ. και ακόμη ενός κατηγορούμενου στην ίδια υπόθεση υπόθεση, δήλωσε:

 «Εγκλειστοι “προς παραδειγματισμό”»

«Η συνεχιζόμενη κράτησή τους λόγω επεισοδίων που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή χωρίς προσωποποιημένες ενδείξεις, λόγω της καταφυγής τους και μόνο σε κατάστημα της πλατείας το οποίο ήταν ανοιχτό για να προφυλαχτούν από την επέλαση των αστυνομικών δυνάμεων, καταδεικνύει την πολιτική διάσταση των δικαστικών κρίσεων σε σχέση με την υπόθεση, παρά την ανυπαρξία προσωποποιημένων στοιχείων και ευρημάτων για τον καθένα από τους κατηγορούμενους, όπως επιβάλλεται σύμφωνα με τους δικονομικούς κανόνες.

Η άσκηση πολιτικής μέσω δικαστικών κρίσεων και αποφάσεων παραμένει απαράδεκτη σε νομικό επίπεδο και οδηγεί σε αντισυνταγμαπκές μεθοδεύσεις και σε αλλοίωση της ποινικής διαδικασίας πάντα σε βάρος των κατηγορουμένων.

Οκτώ νέοι άνθρωποι παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές “προς παραδειγματισμό” χωρίς κανείς να τους αναγνωρίζει, χωρίς ευρήματα, χωρίς σοβαρές ενδείξεις.

Η παρατεταμένη προσωρινή τους κράτηση με συνέπειες δυσανάλογες για τους ίδιους και τις οικογένειές τους αποτελεί καταφανή παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας και της δίκαιης δίκης».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger