Home » , , » Μαζική πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του μετανάστη Εμπουκά στο Α.Τ Ομονοίας

Μαζική πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του μετανάστη Εμπουκά στο Α.Τ Ομονοίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019 | 9:52 μ.μ.

Εκατοντάδες ήταν οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που είχαν κάνει μια σειρά συλλογικότητες και σήμερα διαδήλωσαν με κύριο αίτημα την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν στον θάνατο του Νιγηριανού μετανάστη Εμπουκά Μαμασουμπέκ, μέσα στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας.

Παράλληλα οι διαδηλωτές απαίτησαν να σταματήσει η βαρβαρότητα της ελληνικής αστυνομίας, και να μπει τέλος, εδώ και τώρα, στις δολοφονίες που κάνουν οι μπάτσοι.

Μεμονωμένα επεισόδια, χωρίς να πάρουν ιδιαίτερη διάσταση, σημειώθηκαν όταν οι διαδηλωτές έφτασαν έξω από το Α.Τ Ομονοίας, με τους μπάτσους να κάνουν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.

Εδώ να θυμίσουμε δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν ότι η αλήθεια για τον θάνατο του Εμπουκά κινδυνεύει να θαφτεί μαζί με τη σορό του στη Νιγηρία, ενώ η ΓΑΔΑ σε μια αόριστη ανακοίνωση της ενώ ισχυρίζεται ότι ο θάνατος 35χρονου Νιγηριανού, δεν προέκυψε μετά από "αστυνομική βία" μας λέει ότι "τα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου άνδρα θα προσδιορισθούν από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων που έχει πραγματοποιήσει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία".
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger