Home » , » Σεμνές και ταπεινές ιστορίες απ' το παρελθόν. ή πώς τα "ΝΕΑ" σήμερα φτύνουν εκεί που χτες έγλυφαν

Σεμνές και ταπεινές ιστορίες απ' το παρελθόν. ή πώς τα "ΝΕΑ" σήμερα φτύνουν εκεί που χτες έγλυφαν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 | 11:17 μ.μ.

Ηταν το "μακρινό" 2008. Τότε ο ΔΟΛ έχοντας άλλο πολιτικό προσανατολισμό ήταν λάβρος εναντίον της Ν.Δ και των στελεχών της.

Σήμερα το δημοσιογραφικό συγκρότημα αυτό βρισκόμενο στα χέρια του Β. Μαρινάκη έχει κάνει 180 μοίρες στροφή και υπερασπίζει με κάθε τρόπο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε βάθος χρόνου φυσικά δεν γνωρίζουμε τι μετατόπιση μπορεί να κάνει. Πιθανόν δηλαδή να γλύφει εκεί που σήμερα φτύνει, αν αλλάξει ιδιοκτησία.

Απ' το αρχείο μας, λοιπόν, ανασύρουμε ένα κείμενο που είχαν δημοσιεύσει τα "ΝΕΑ" στις 6 Σεπτέμβρη 2008:

Σεμνές και ταπεινές ιστορίες, με πρωταγωνιστές υπουργούς της κυβέρνησης της Ν.Δ. και ανώτατα κρατικά στελέχη, είδαν το φως της δημοσιότητας την πενταετία της διακυβέρνησης Καραμανλή.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2006
ΑΔΑΜ ΡΕΓΚΟΥΖΑΣ

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας ακούστηκε να λέει σε συνέδριο εφοριακών ότι μπορούν να παίρνουν μίζα (γρηγορόσημο) με μέτρο. Ο κ. Ρεγκούζας παρέμεινε στη θέση του για άλλους έξι μήνες και βρέθηκε εκτός κυβέρνησης όταν αποκαλύφθηκε ότι χορήγησε κρατική διαφήμιση σε υπόδικο ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού στη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση του οποίου έδωσε το «παρών».

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2007
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας εκτέθηκε στα μάτια της κοινής γνώμης έπειτα από υπηρεσιακό ταξίδι στη Βουλγαρία, όπου- όπως αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία- προέβαλε απίστευτες απαιτήσεις για τη διευκόλυνσή του, όπως για παράδειγμα να ανοίξουν κάποια καταστήματα στις 3 τα ξημερώματα!

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2007
ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ

Μπήκε στο μάτι του κυκλώνα για ένα δίμηνο λόγω της περίφημης υπόθεσης των κουμπάρων, ενώ λίγους μήνες αργότερα εμφανίστηκε ως ο κύριος υπεύθυνος για το σκάνδαλο των ομολόγων, υπό την έννοια ότι είχε την ευθύνη για τους διορισμούς των διοικητών των Ταμείων που επένδυσαν σε ομόλογα. Τελικώς βρέθηκε εκτός κυβέρνησης, όταν αποκαλύφθηκε ότι εις βάρος τού γενικού γραμματέα του υπουργείου του υπήρξαν ενδείξεις για ανάμειξη στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ

Ο πρώην υπουργός Απασχόλησης αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση όταν αποκαλύφθηκε ότι το σπίτι του είχε ανεγερθεί με άδεια ανμαψυκτηρίου. Είχε προηγηθεί καταγγελία ότι στην οικία του απασχολούσε Ινδούς εργάτες χωρίς να τους έχει ασφαλισμένους. Ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι τους φιλοξενούσε.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2008
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού διώκεται ποινικά με την κατηγορία ότι χρησιμοποίησε την πολιτική του θέση για να ασκήσει πιέσεις σε εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, προκειμένου να απαλλαγεί υπόδικος για εμπορία ναρκωτικών.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2008
ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΙΑΠΗΣ
Γουίκεντ στη Γερμανία

Ο υπουργός Πολιτισμού αποτέλεσε το πρόσωπο του καλοκαιριού, αφού το όνομά του ενεπλάκη στο σκάνδαλο της Siemens. Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens στην Ελλάδα κ. Χριστοφοράκος εμφανιζόταν να προσφέρει στον υπουργό τον Ιούνιο του 2006 ταξίδι στη Γερμανία, προκειμένου ο κ. Λιάπης να παρακολουθήσει αγώνες ποδοσφαίρου στους οποίους συμμετείχε η Εθνική Ομάδα της Ελλάδας. Ο κ. Λιάπης αρνήθηκε ότι το ταξίδι ήταν προσφορά της Siemens, υποστήριξε ότι έγινε με προσωπικά του έξοδα και παρουσίασε παραστατικά (όχι όλα) που βεβαίωναν ότι είχε πληρώσει μέρος του ταξιδιού. Ωστόσο, η αεροπορική κράτηση έγινε από τη Siemens και όχι από τον υπουργό.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2008
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Εξώκειλε στην άγονη γραμμή

Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας μπήκε στο στόχαστρο ακόμη και γαλάζιων συναδέλφων του για δύο υποθέσεις. Η πρώτη σχετίζεται με τις άγονες γραμμές, για τις οποίες η εισαγγελία διερευνά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Η δεύτερη αφορά την περίφημη υπόθεση εκβιασμού που κατήγγειλε ο εφοπλιστής Φώτης Μανούσης και για την οποία έχει ασκηθεί δίωξη εις βάρος του συμβούλου του Παναγιώτη Ζαχαρίου. Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι χειραγωγεί τη Δικαιοσύνη, αφού η υπόθεση Παυλίδη που αφορά ένα σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται και υπουργός της κυβέρνησης έμεινε στα συρτάρια της εισαγγελίας, δεν έφθασε ποτέ στη Βουλή, ενώ άλλες αστείες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται υπουργοί παραπέμπονται αμέσως στο Κοινοβούλιο.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2008
ΘΟΔΩΡΟΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδοτικές περιπέτειες

Ο κ. Ρουσόπουλος κατηγορήθηκε ακόμη και από στελέχη της Ν.Δ. ότι η ιδιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου προκαλεί ηθικό ασυμβίβαστο με τις δημοσιογραφικές δραστηριότητες της συζύγου του Μάρας Ζαχαρέα. Ο κ. Π. Τατούλης μάλιστα ζήτησε την απομάκρυνση του κ. Ρουσόπουλου από τον Πρωθυπουργό ή την παραίτηση από το αξίωμά του.

Το ηθικό ασυμβίβαστο, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, είναι το ότι ενώ ο κ. Ρουσόπουλος είναι υπουργός, η σύζυγός του κ. Ζαχαρέα, που είναι σχολιάστρια σε κεντρικό δελτίο μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού (Αlter) εμφανίζεται ως εκδότρια αθλητικής εφημερίδας free press, η οποία δύναται να πάρει κρατικές διαφημίσεις. Το ΠΑΣΟΚ παρενέβη στην υπόθεση, καλώντας τον Πρωθυπουργό να πάρει θέση σε ένα ζήτημα «δεοντολογίας και ηθικής τάξης», ενώ επιτίθεται στον κ. Ρουσόπουλο, ο οποίος ήταν ένας από τους βασικούς συντάκτες του νόμου περί βασικού μετόχου. Σύμφωνα με το νομοθέτημα αυτόπου απορρίφτηκε από την Κομισιόν- απαγορευόταν, μέχρι τρίτου βαθμού συγγενείας, η ταυτόχρονη συμμετοχή σε ΜΜΕ και σε εταιρείες που παίρνουν έργα από το Δημόσιο. Η κ. Ζαχαρέα δήλωσε ότι η free press εφημερίδα που εκδίδει δεν έχει πάρει και ούτε πρόκειται να πάρει ούτε μία κρατική διαφήμιση, ενώ υποστήριξε ότι ο κ. Τατούλης επιτίθεται στον κ. Ρουσόπουλο επειδή δεν θέλει να ανέβει ο υπουργός Επικρατείας στη Θεσσαλονίκη δίπλα στον κ. Καραμανλή.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2008
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ
Ο μπίζνεσμαν των 50 ακινήτων

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας με 50 ακίνητα στην κατοχή του και σχεδόν 500.000 ευρώ σε καταθέσεις, προκάλεσε θύελλα στην κυβέρνηση και έφερε σε δύσκολη θέση το Μαξίμου, όταν αποδείχτηκε πως ενώ ήταν υπουργός είχε συστήσει εταιρεία διαχείρισης ακινήτων μαζί με τη συμβολαιογράφο σύζυγό του, το γραφείο της οποίας χειρίστηκε συμβολαιογραφικές πράξεις για τη Μονή Βατοπεδίου. Μάλιστα, για τη δραστηριότητά του αυτή, αλλά και τον πολυτελή βίο που διάγει εν γένει, δέχτηκε επιθέσεις από τον κ. Τατούλη και άλλους βουλευτές της Ν.Δ. (Φ. Πιπιλή, Γ. Καλαντζή, Αν. Λιάσκο). Ο κ. Έβερτ μάλιστα δήλωσε πως είναι καλό οι πολιτικοί όταν γίνονται υπουργοί να βάζουν στην άκρη τα κότερα. Επίσης, αποκαλύφθηκε ότι ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας όρισε τον Ιούνιο του 2008 με υπουργική απόφαση πρόεδρο στο ΝΑΤ τον ταμία και διαχειριστή της εταιρείας του Αστική Επέκταση Εκμετάλλευση Ακινήτων ΕΠΕ, κ. Παναγιώτη Παπαγιαννόπουλο, ο οποίος διαχειρίζεται ακίνητα του ΝΑΤ. Χθες, ο κ. Παπαγιαννόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του. Ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε ότι η ίδρυση της εταιρείας έχει αναγραφεί στο πόθεν έσχες του, παραδέχτηκε όμως ότι συνέστησε την ΕΠΕ αυτή για να εξυπηρετεί τα δάνεια των ακινήτων που είχε αγοράσει, πληρώνοντας λιγότερο φόρο στην Εφορία. Παράλληλα, δεν αποδέχτηκε ποτέ πως υπάρχει ηθικό και πολιτικό ασυμβίβαστο μεταξύ ενός υπουργού και ενός μετόχου-επιχειρηματία σε εταιρεία ΕΠΕ. Όπως λένε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έφεραν στη δημοσιότητα την υπόθεση, ο κ. Βουλγαράκης δεν έδωσε επαρκείς απαντήσεις για το πώς μία νεοσύστατη ΕΠΕ, όπως αυτή που ίδρυσε με μετοχικό κεφάλαιο ολίγων χιλιάδων ευρώ, χωρίς άλλη περιουσία ή οικονομική δραστηριότητα καταφέρνει να λαμβάνει δάνεια από τράπεζες για να αγοράσει μεγάλης αξίας ακίνητα, ενώ ζητεί από τον υπουργό Ναυτιλίας να δώσει τα ονόματα των συμμετεχόντων στην υπεράκτια εταιρεία που πούλησε στην Κύπρο.

Εφημερίδα "ΝΕΑ"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger