Home » , » Σόου που βοηθά τους μιλιταριστές στις δυο χώρες

Σόου που βοηθά τους μιλιταριστές στις δυο χώρες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 | 10:11 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Αγαπητοί αναγνώστες είμαι λιγάκι καχύποπτος. Λένε τα ντόπια ΜΜΕ πως "Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο του πρωθυπουργού στο Αγαθονήσι".
Περιγράφουν μάλιστα και τις "αερομαχίες" που έγιναν.
Οι Τούρκοι βέβαια και κάμποσα site της αντιπολίτευσης, λένε πως δεν έγινε τίποτα. "Διαψεύδει η Άγκυρα ότι τουρκικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη μετάβασή του στο Αγαθονήσι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο πηγές ασφαλείας της γειτονικής χώρας".
Άλλα site λένε ότι οι Τούρκοι ισχυρίζονται πως "έκαναν το καθήκον τους". Διφορούμενη φράση.

Πρώτα απ' όλα θα συμφωνήσω με τον Τσίπρα στο εξής. Αν πράγματι έγιναν τέτοιες ανόητες ενέργειες, χαλάνε καύσιμα τζάμπα. Μια πτήση κοστίζει πολύ παραπάνω από όσα παίρνει ένας εργαζόμενος το χρόνο. Φυσικά άρχισαν κι οι δηλώσεις "θα υπερασπιστούμε την πατρίδα", αυτή που πούλησαν στους τοκογλύφους.

Η υπόθεση είναι περίεργη γιατί, διαβάζω από νεοφιλελέ site "δύο τουρκικά F-4 επιχείρησαν να πλησιάσουν το ελικόπτερο Σικόρσκι που μετέφερε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι, ωστόσο αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά F-16 που είχαν απογειωθεί από το Καστέλι.

Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ο τύπος των ενοχλητικών Τούρκικων αεροσκαφών.
F-4 Phantom! Από ποια αποθήκη τα έβγαλαν; Τα αεροσκάφη αυτά σε Ελλάδα και Τουρκία θεωρούνται παρωχημένα, πάνε προς απόσυρση. Κάποια χρησιμοποιούνται ως αναγνωριστικά. Βασική διαφορά τους από τα άλλα είναι η φωτογραφική κάμερα που φέρουν αντί πολυβόλου. Είναι δεύτερης γενιάς μαχητικά, ενώ τα F-16 τρίτης. Τα πήραμε επί χούντας!

Συνήθως οι Τούρκοι χρησιμοποιούν F-16, όταν παραβιάζουν τον χώρο μεταξύ 10 και 6 ναυτικών μιλίων, τον οποίο αμφισβητούν.

Τα πιθανά σενάρια.
1) Μούσι για να κάνουμε εντύπωση.
2) Συνάντησαν όντως κάποια αεροσκάφη της Τουρκικής Αεροπορίας που πετούσαν πιθανώς εκεί κοντά. κι έγινε η τρίχα τριχιά.
3) Οι Τούρκοι όντως ήθελαν να στείλουν μήνυμα, αλλά δεν ήθελαν να το παρακάνουν. Γι αυτό απογείωσαν ότι πιο παλιό είχαν. Τα "Ιπτάμενα Τούβλα". Πως δεν έπεσαν από μόνα τους, να έχουμε άλλα.

Τείνω προς την τρίτη εκδοχή. Μια παρενόχληση πρωθυπουργικού αεροσκάφους μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες. Κι επειδή έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν να ενοχληθεί Έλληνας αξιωματούχος, ξέρω πως το αεροσκάφος (αεροπλάνο ή ελικόπτερο) φυλάσσεται πολύ καλά.

Ένα σόου βοηθά τους μιλιταριστές στις δυο χώρες να κάνουν το κομμάτι τους, ενώ χρεώνει κάμποσα χιλιάρικα τους αφελείς φορολογούμενους... Οπότε δεν έγινε και τίποτα. Λιγάκι ψυχραιμία δεν βλάπτει. Και αφού αυτοί έχουν παλιά, μην ξηλωνόμαστε εμείς για καινούρια. Γιατί μάλλον άλλος είναι ο στόχος σε Ελλάδα και Τουρκία. Να μας πάρουν κι άλλα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger