Home » , » Το 70% των Ρώσων βλέπει θετικά τον Στάλιν (δημοσκόπηση)

Το 70% των Ρώσων βλέπει θετικά τον Στάλιν (δημοσκόπηση)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 16 Απριλίου 2019 | 9:11 μ.μ.

Το παρακάτω σημερινό δημοσίευμα έχει πηγή το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το παραθέτουμε ασχολίαστο:

Το  70% των Ρώσων αξιολογεί θετικά τον ρόλο του Ιωσήφ Στάλιν σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματoποίησε το ερευνητικό ινστιτούτο Levada -Centr  τον Μάρτιο μήνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύει η εφημερίδα RBK.  Το ποσοστό αυτό θεωρείται ποσοστό ρεκόρ σε σχέση με όλες τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις.
Ωστόσο το Κρεμλίνο δεν θέλησε να σχολιάσει τις  εντυπωσιακές,  από την άποψη των ποσοστών, προτιμήσεις των Ρώσων προς το πρόσωπο του Στάλιν, ισχυριζόμενο ότι δεν έχει μελετήσει ακόμη λεπτομερώς  τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.           

Το ποσοστό αυτό, διαμορφώνεται από το 52% των Ρώσων που αξιολογεί το έργο του Στάλιν ως μάλλον θετικό και το 18% που θεωρεί το έργο του εξ ολοκλήρου θετικό.
Το ποσοστό αυτό θεωρείται ρεκόρ, αφού σε όλες τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις ήταν σημαντικά πιο μικρό. Στις δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 2006-2009,  το ποσοστό  υποστήριξης προς την πολιτική του Στάλιν κυμαίνονταν  στα επίπεδα του 39-49%.

Μόνο το 19% των Ρώσων αξιολογεί αρνητικά τον ρόλο του Στάλιν στην ζωή της χώρας ( 14% μάλλον αρνητικά , 5% εξ ολοκλήρου αρνητικά). Το 11% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δυσκολεύεται να απαντήσει στο σχετικό με την αξιολόγηση του ρόλου του Στάλιν ερώτημα. Το ποσοστό αυτό θεωρείται το μικρότερο σε όλη την ιστορία των δημοσκοπήσεων.           
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

17 Απριλίου 2019 στις 3:50 π.μ.

"Σύντροφοι, άντρες του Κόκκινου Στρατού και Ναυτικού, κυβερνήτες και πολιτικοί σύμβουλοι, εργάτες και εργάτριες, αγρότες και αγρότισσες στις κολεκτίβες, διανοούμενοι, αδέλφια και αδελφές στα νώτα του εχθρού, που προσωρινά πέσατε κάτω από το ζυγό των Γερμανών ληστών, ένδοξοι αντάρτες και αντάρτισσες, που αναστατώνετε τα νώτα των Γερμανών εισβολέων! Εκ μέρους της Σοβιετικής Κυβέρνησης και του Μπολσεβικικού Κόμματός μας, σας χαιρετώ και σας συγχαίρω για την 24η Επέτειο της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης.
Σύντροφοι! Σήμερα πρέπει να γιορτάσουμε την 24η Επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η ύπουλη επίθεση των Γερμανών ληστών και ο πόλεμος στον οποίο μας ανάγκασαν, έχουν δημιουργήσει μια απειλή εναντίον της χώρας μας. έχουμε χάσει προσωρινά έναν αριθμό περιοχών και ο εχθρός είναι προ των πυλών του Λένινγκραντ και της Μόσχας. Ο εχθρός υπολόγισε ότι ο στρατός μας θα διασκορπίζονταν στο πρώτο χτύπημα και η χώρα θα αναγκάζονταν να γονατίσει. Όμως ο εχθρός υπολόγισε εντελώς λάθος. Παρά τις προσωρινές αντιξοότητες, ο στρατός και το ναυτικό μας απωθούν γενναία τις εχθρικές επιθέσεις σε ολόκληρο το μέτωπο, προκαλώντας βαριές απώλειες, ενώ η χώρα μας, ολόκληρη η χώρα μας, έχει οργανωθεί σε ένα και μοναδικό στρατόπεδο με σκοπό, από κοινού με το στρατό και το ναυτικό μας, να κατατροπώσει τους Γερμανούς εισβολείς.
Υπήρχε καιρός που η χώρα μας ήταν σε ακόμη πιο δύσκολη θέση. Θυμηθείτε το έτος 1918, όταν γιορτάσαμε την 1η Επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης. Εκείνη την εποχή τα 3/4 της χώρας μας ήταν στα χέρια ξένων παρεμβατιστών. Είχαμε προσωρινά χάσει την Ουκρανία, τον Καύκασο, την Κεντρική Ασία, τα Ουράλια, τη Σιβηρία και την Άπω Ανατολή. Δεν είχαμε συμμάχους, δεν είχαμε Κόκκινο Στρατό, είχαμε μόλις αρχίσει να τον δημιουργούμε, ενώ αντιμετωπίζαμε έλλειψη ψωμιού, έλλειψη όπλων, έλλειψη εξοπλισμού. Εκείνο τον καιρό 14 κράτη είχαν παραταχτεί εναντίον της χώρας μας, μα δεν απελπιστήκαμε, ή αποκαρδιωθήκαμε. Στη μέση της λαίλαπας του πολέμου ετοιμάσαμε τον Κόκκινο Στρατό και μετατρέψαμε τη χώρα μας σε ένα στρατόπεδο. Το πνεύμα του μεγάλου Λένιν μας ενέπνευσε εκείνο τον καιρό, στον πόλεμο κατά των παρεμβατιστών. Και τι συνέβη; Νικήσαμε τους παρεμβατιστές, επανακτήσαμε όλες τις χαμένες περιοχές και πετύχαμε τη νίκη!
Σήμερα η χώρα μας είναι σε πολύ καλύτερη θέση από ότι ήταν 23 χρόνια πριν. Σήμερα είναι πολλές φορές πλουσιότερη στη βιομηχανία, σε τρόφιμα και πρώτες ύλες. Σήμερα έχουμε συμμάχους που από κοινού με μας δημιουργούμε ένα ενιαίο μέτωπο εναντίον των Γερμανών εισβολέων. Σήμερα απολαμβάνουμε τη συμπάθεια και την υποστήριξη όλων των Ευρωπαίων, που έπεσαν στο ζυγό της φασιστικής τυραννίας. Σήμερα έχουμε ένα υπέροχο στρατό, ένα υπέροχο ναυτικό, που αμύνεται για την Ελευθερία και Ανεξαρτησία της χώρας μας με τη ζωή τους. Δεν έχουμε σοβαρές ελλείψεις ούτε φαγητού, ούτε όπλων ή εξοπλισμού. Ολόκληρη η χώρα μας, όλοι οι άνθρωποι της Πατρίδας μας, υποστηρίζουν το στρατό μας και το ναυτικό μας, βοηθώντας τους να συντρίψουν τις ναζιστικές ορδές. Οι εφεδρείες μας σε εργατικό δυναμικό είναι ανεξάντλητες. Το πνεύμα του μεγάλου Λένιν μας εκπνέει σήμερα για τον πατριωτικό μας πόλεμο, όπως 23 χρόνια πριν. Είναι πιθανό επομένως να αμφιβάλλουμε για το ότι μπορούμε να κερδίσουμε τη νίκη εναντίον των Γερμανών εισβολέων; (συνεχίζεται)

17 Απριλίου 2019 στις 3:54 π.μ.

Ο εχθρός δεν είναι τόσο δυνατός όσο μερικοί τρομοκρατημένοι ψευτοδιανοούμενοι τον παρουσιάζουν. Ο διάολος δεν είναι τόσο φοβερός όσο μας τον ζωγραφίζουν. Ποιος μπορεί να αρνηθεί πως ο Κόκκινος Στρατός μας έχει τρέψει περισσότερες από μια φορά τα "φανταστικά" Γερμανικά στρατεύματα σε πανικόβλητη φυγή; Αν κάποιος εξετάσει την πραγματική κατάσταση των Γερμανών και όχι τις καυχησιολογίες των Γερμανών προπαγανδιστών, δεν είναι δύσκολο να δει ότι οι Γερμανοί ναζί εισβολείς αντιμετωπίζουν καταστροφή. Πείνα και φτώχεια βασιλεύουν στη Γερμανία. Στους τεσσεράμισι μήνες πολέμου η Γερμανία έχει χάσει 4.500.0000 στρατιώτες. Η Γερμανία αιμορραγεί αδιάκοπα. Το δυναμικό της εξαντλείται. Το πνεύμα της Επανάστασης κερδίζει έδαφος, όχι μόνο στα έθνη κάτω από το ζυγό των Γερμανών εισβολέων αλλά και στους ίδιους τους Γερμανούς, που δεν βλέπουν τέλος στον πόλεμο. Οι Γερμανοί εισβολείς ζορίζουν τις τελευταίες τους δυνάμεις. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Γερμανία δεν μπορεί να συνεχίσει μια τέτοια προσπάθεια για πολύ καιρό. Ακόμα μερικούς μήνες, ακόμα μισό χρόνο, ίσως ένα έτος, και η Χιτλερική Γερμανία θα καταρρεύσει κάτω από το βάρος των ίδιων της των εγκλημάτων.
Σύντροφοι, άντρες του Κόκκινου Στρατού και Ναυτικού διοικητές και πολιτικοί σύμβουλοι, αντάρτες και αντάρτισσες! Όλος ο κόσμος σας βλέπει σαν μια δύναμη ικανή να καταστρέψει τις ληστοσυμμορίες των Γερμανών εισβολέων. Οι σκλαβωμένοι Ευρωπαίοι κάτω από το ζυγό των Γερμανών εισβολέων σας βλέπουν ως ελευθερωτές τους. Η μεγάλη αποστολή της Ελευθερίας έπεσε στην Πατρίδα σας! Φανείτε αντάξιοι αυτής της αποστολής! Ο πόλεμος που διεξάγουμε είναι πόλεμος για την απελευθέρωση, ένας δίκαιος πόλεμος. Αφήστε τις ηρωικές μορφές των ενδόξων προγόνων - του Αλέξανδρου Νιέφσκι, Ντμίτρυ Ντονσκόι, Kuzma Minin, Ντμίτρυ Ποζάρσκυ, Αλεξάντερ Σουβόροφ, Μιχαήλ Κουτούζοφ - να σας εμπνέουν σε αυτόν τον πόλεμο! Αφήστε το νικηφόρο λάβαρο του μεγάλου Λένιν να ανεμίζει από πάνω σας! Καταστρέψτε τους Γερμανούς εισβολείς. Θάνατος στο Γερμανικό στρατό Κατοχής! Ζήτω η ένδοξη Πατρίδα μας, η Λευτεριά της και η Ανεξαρτησία της! Κάτω από το λάβαρο του Λένιν, εμπρός για τη Νίκη!" (Λόγος Ι. Στάλιν στην Κόκκινη Πλατεία το Νοέμβρη του 1941)
1922: Ο Στάλιν παραλαμβάνει μια χώρα ερείπιο. Εκατομμύρια νεκροί από τον πόλεμο, την πείνα, τις αρρώστιες. Εκατομμύρια άλλοι τραυματίες και άστεγοι. Υποδομές εντελώς κατεστραμμένες, παραγωγή ελάχιστη, με πενιχρά μέσα. Ο Λένιν έχει κερδίσει, η Επανάσταση σώθηκε και εδραιώθηκε, αλλά το νέο κράτος είναι βαρύτατα τραυματισμένο.
1941: Σε λιγότερο από 20 χρόνια μια μεγάλη δύναμη αντιμετωπίζει το πανίσχυρο γερμανικό Ράιχ και τους υποτακτικούς του. Ολόκληρη σχεδόν η Ευρώπη πέφτει αιφνιδιαστικά πάνω στη Σοβιετική Ένωση.
1945: Ο Κόκκινος στρατός μπαίνει νικητής στο Βερολίνο. Ο Άξονας του κακού συντρίβεται, η Ευρώπη, που είχε γονατίσει εύκολα στους ναζί, ελευθερώνεται! Η Ιαπωνία συνθηκολογεί μετά την εκπληκτική εκστρατεία του Κόκκινου Στρατού στη Μαντζουρία.
1953: Η ΕΣΣΔ είναι πλέον υπερδύναμη. Έχει ατομικά όπλα, πανίσχυρο στρατό, οικονομία ικανή να βοηθήσει τους συμμάχους της, ενώ σε λίγα χρόνια το σφυροδρέπανο θα βρεθεί στο διάστημα, δείγμα των τεχνολογικών αλμάτων. Όλα χάρη στον Στάλιν!
Το παράδοξο θα ήταν οι Ρώσοι να μην αναπολούν την χρυσή εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, να ξεχάσουν τις απίστευτες επιτυχίες ενός έντιμου, ικανού και πραγματικά μεγάλου ηγέτη...

17 Απριλίου 2019 στις 7:00 π.μ.

Ιωσηφ Σταλιν Αυτος που δοξασε και σηκωσε ψηλα τη ΣΕ αυτος Αυτος στα χρονια του
η ΣΕ μαγαλουργησε Αυτος που στο τιπονι του κοκκινου στρατου της χωρας τσακισε το
ναζισμο αυτο το χιτλερικο τερας που οι Δυτικοι πιστευαν οτι ηταν ακατορθωτο
Ιωσηφ Σταλιν στο προσωπο του οποιου η Χρουτσωφικη αντεπαναστατικη κλικα καθως και κατοπινες ηγεσιες του ΚΚΣΕ εριξαν τονους λασπης και συκοφαντιας δεν καταφεραν παρ
αυτα να εμαυρωσουν στη συνειδηση του σοβιετικου λαου τη λαμπρη εικονα του Σταλιν
και να παραμενει κοντα εναν αιωνα απ το θανατο του αναλειωτη αγαπητη και φωτεινη

17 Απριλίου 2019 στις 3:47 μ.μ.

Εσύ είσαι καρφωτός αντικομμουνιστής και αρνείται τη σοσιαλιστική οικοδόμηση και μιλάς για σταλινισμό. Πώς έκανες τέτοια κωλοτούμπα τσιπρέικη;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger