Home » , , » Ο Βασιλιάς και ο γελωτοποιός (Αφιερωμένο στον Κούλη)

Ο Βασιλιάς και ο γελωτοποιός (Αφιερωμένο στον Κούλη)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 | 11:36 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Στην αυλή ενός βασιλιά υπήρχε κάποτε ένας γελωτοποιός, ο οποίος που και που καταντούσε ενοχλητικός με τα αστεία του.
Μια μέρα, ο βασιλιάς του ζήτησε να κάνει κάτι, για το οποίο η δικαιολογία θα ήταν χειρότερη από την πράξη, αλλιώς θα τον σκότωνε!
Αργότερα, εκεί που ο βασιλιάς κάθονταν στο μπαλκόνι και ρέμβαζε αμέριμνος, πάει πίσω του ο γελωτοποιός και του χουφτώνει τον πισινό! Κατάπληκτος ο εξοργισμένος βασιλιάς μόλις γυρίζει το κεφάλι, ακούει το γελωτοποιό να του λέει: - Με συγχωρείτε μεγαλειότατε, σας πέρασα για τη βασίλισσα! 

Το παραπάνω ανέκδοτο, που κυκλοφορεί σε διάφορες παραλλαγές, λέγεται πως το εμπνεύστηκαν από αληθινά γεγονότα. Είναι πράγματι φορές που η απόπειρα δικαιολογίας ενός λάθους, κάνει τα πράγματα χειρότερα. Όπως έγινε σήμερα με τη ΝΔ.

Κάνει μεγάλη εντύπωση πως η μοναδική εφημερίδα που ασχολήθηκε σε πρωτοσέλιδο με τις δηλώσεις του Μητσοτάκη περί κοψίματος των δώρων ήταν η δεξιά "Δημοκρατία".
Η αξιωματική αντιπολίτευση την κατηγόρησε ως "δούρειο ίππο του ΣΥΡΙΖΑ" και ότι αυτό που έγραψε στο πρωτοσέλιδο ήταν ψέματα. Για κακή τύχη της ΝΔ υπάρχει video, που ο αρχηγός της στα Αγγλικά λέει επί λέξη "Οι νέοι Έλληνες δεν θα έπρεπε να περιμένουν το δώρο των Χριστουγέννων στο τέλος της χρονιάς"! Το video, το είδαμε, το σχολιάσαμε, όπως οφείλαμε.
Αν η ΝΔ πιστεύει πως είναι προϊόν μοντάζ, να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. Να αποφασίσουν όμως οι αρμόδιοι πριν τις εκλογές, να ξέρει ο κόσμος τι γίνεται.

Πιστεύω πως ο Κούλης είπε πράγματι αυτό το πράγμα, κι όταν είδε την αντίδραση των εργαζόμενων, άρχισε τις ανόητες δικαιολογίες. Ο Μητσοτάκης είναι νεοφιλελεύθερος φασίστας. Φασισμός και νεοφιλελευθερισμός στην ουσία ταυτίζονται. Και οι δυο τα έχουν με τους φτωχούς, τους εργαζόμενους. Και οι φασίστες και οι νεοφιλελέ θεωρούν τα επιδόματα, τα αντίδωρα που λένε "δώρα", τις συντάξεις κλπ "πεταμένα λεφτά"! Είναι η ιδεολογία τους.

Αν ο Μητσοτάκης δεσμεύτηκε πως δεν θα κόψει τα δώρα, αυτό είναι το καλύτερο που έκανε ποτέ εφημερίδα και μάλιστα της δεξιάς! Σε αυτή την περίπτωση οφείλω να συγχαρώ την εφημερίδα που ηθελημένα ή άθελα της, έκανε τον αρχηγό της ΝΔ να υποχωρήσει άτακτα!
Δεν πιστεύω όμως πως ο Κούλης θα αφήσει απείραχτα τα δώρα των υπαλλήλων. Που "δώρα εορτών" παίρνουν στον ιδιωτικό τομέα. Η φράση αυτή είναι επομένως προεκλογικό δώρο του Μητσοτάκη στ' αφεντικά. Απλά οι εργαζόμενοι είναι περισσότεροι. Το μήνυμα όμως δόθηκε και στους μεν και στους δε.

Όμως η αντίδραση της ΝΔ δείχνει κάτι άλλο, πολύ χειρότερο ακόμα κι από τις περικοπές. Δείχνει πόσο φασίστες και ψεύτες είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Η εφημερίδα στήριξε τη ΝΔ και τη δεξιά γενικότερα. Κάποιοι δεξιοί είναι πολύ ανήσυχοι με τις δηλώσεις αυτές. Δικαίως, αν η ΝΔ συνεχίσει τις άγριες περικοπές, δεν θα μείνει για πολύ επάνω, ακόμα κι αν πάρει την εξουσία. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλες μειώσεις μισθού. Αυτό του λένε κι ορισμένοι δικοί του. Ο Μητσοτάκης όμως θέλει ένα κόμμα προσωπικό. Δεν θέλει αντιρρήσεις. Αυτό είναι το χειρότερο, καθώς ένας τέτοιος αδίστακτος τύπος, αν πάρει εξουσία, θα γίνει εξαιρετικά επικίνδυνος. 

Κάτι ακόμα. Οι περικοπές δώρων, μισθών, συντάξεων, επιδομάτων προβλέπονται από τα Μνημόνια, που ακολουθεί τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ. Μετά τις εθνικές εκλογές θα δούμε κατά πόσο βγήκαμε ή δεν βγήκαμε από Μνημόνια, Εποπτεία κοκ.
Αλλά τότε θα είναι αργά, θα έχουμε επιλέξει ήδη το δήμιο μας. Εκτός, αν ψηφίσουμε Επανάσταση.
Το λέμε ξανά και επιμένουμε: Έρχονται μεγάλες περικοπές, όχι μόνο δώρων. Θα πετάνε τον κόσμο έξω από τα σπίτια του. Όποιος κι αν εκτελεί τις εντολές των τοκογλύφων. Εδώ είμαστε και θα τα ξαναπούμε.
Στείλτε τους όλους στο διάολο πριν είναι αργά. Τώρα είναι προεκλογική περίοδος. Μετά θα αρχίσει η πραγματική Κόλαση. Υπάρχει και γι αυτό σχετικό ανέκδοτο...😋
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger