Home » , » Μεγαλώσαμε για να μας κοιμίζουν με παραμύθια

Μεγαλώσαμε για να μας κοιμίζουν με παραμύθια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 | 5:17 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

 Οι οπαδοί του Σύριζα και ιδιαίτερα της ΝΔ, θα πρέπει να αισθάνονται αμηχανία για τις μικρές συγκεντρώσεις τους σε σύγκριση με τη μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα. Είχε ότι έλλειπε από τα δήθεν κόμματα εξουσίας: Αλήθειες, κόσμο και παλμό. Περισσότερο κόσμο είχε το ΚΚΕ, ακολουθούσε σε μεγάλη απόσταση ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ τρίτη και καταϊδρωμένη ήταν η ΝΔ.
Όμως θα μπούμε στον πειρασμό να ασχοληθούμε με τις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, να κάνουμε λίγη πλάκα.

Θα αρχίσω με τους Ρεφορμιστές: Ας μη σχολιάσω καλύτερα τα όσα είπε ο "καταλληλότερος", γιατί είμαι αρκετά μεγάλος για να ασχολούμαι με παραμύθια. Η συγκέντρωση μου θύμισε τις συγκεντρώσεις του Μπένι, όταν το ΠΑΣΟΚ έπνεε τα λοίσθια.
Εντάξει, δεν ήταν τόσο χάλια, πήγαν μερικοί, κυρίως χάρη στις ανοησίες των γαλαζοπράσινων κηφήνων, που τσάντισαν τον κόσμο του Σύριζα και ως ένα βαθμό τον συσπείρωσε. Συγκέντρωση όμως κόμματος εξουσίας δεν τη λες με τίποτα.

Παρόλα αυτά οι Συριζαίοι είναι χαρούμενοι. Κι αυτό γιατί οι νεοδημοκράτες έπαθαν μεγαλύτερη συμφορά. Η κλειστή συγκέντρωση του άλλου "καταλληλότερου" ήταν σε ένα γήπεδο στο Περιστέρι που χωράνε 3.000 περίπου άτομα. Ούτε αυτό δεν κατάφερε να γεμίσει ο Κούλης! Θυμίζει έντονα τις συγκεντρώσεις του Σαμαρά, όταν η ΝΔ καταποντίζονταν.
Και ξαναρωτάμε με απορία; Που διάολο είναι το ρεύμα που βλέπουν οι δημοσκόποι; Δεν κατάφερε να γεμίσει ένα γήπεδο στο Λεκανοπέδιο Αττικής που έχει σχεδόν 4 εκατομμύρια κατοίκους! Ούτε καν ένας στους χίλιους δεν πήγε! Αν είναι αντίστοιχα τα αποτελέσματα στις εκλογές, ο Μητσοτάκης την επομένη θα είναι ο νέος Επίτιμος της ΝΔ. 

Σημειωτέον ότι και τα δύο κόμματα έδωσαν τα ρέστα τους σε αυτές τις "συγκεντρώσεις". "Συγκεντρώσεις" μέσα σε εισαγωγικά. Γιατί πολιτική συγκέντρωση σημαίνει έχω κόσμο, προσελκύω. Αυτοί δεν προσελκύουν απωθούν! Παρά την πανελλαδική κινητοποίηση του κομματικού τους μηχανισμού, την πόλωση, τη διαφήμιση κοκ.

Η ΝΔ μάλιστα έκανε και θαύμα: Μίλησε ο Καραμανλής! Αυτό είναι ρεκόρ που πρέπει να γραφεί. Έτρωγε χρόνια ολόκληρα, είχε ως τώρα γεμάτο το στόμα, μέχρι που μας προέτρεψε να πάμε στην ομιλία του Κούλη! Κι ενώ περίμεναν πολλοί πότε θα πει έστω μια λέξη ο Καραμανλής, είτε μίλησε, είτε όχι, ο κόσμος τον έγραψε κανονικά. Δεν πάτησαν στη συγκέντρωση του Μητσοτάκη παρά ελάχιστοι! Καλύτερα να μασά παρά μιλά. Γι αυτό δεν μιλάει, όποτε το ανοίγει αμολάει κοτσάνες.

Ολοφάνερα οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται πια για συγκεντρώσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά η ΝΔ δεν γεμίζει πλέον ούτε ταξί. Μένει να δούμε τι θα γίνει στην κάλπη. Πιστεύω πως ο κόσμος θα ψηφίσει - όσοι τελικά ψηφίσουν - σύμφωνα με τη δική τους κρίση κι όχι κατ' εντολή άλλων.
Αν ο κόσμος ψηφίσει με ψυχραιμία και σύμφωνα με το συμφέρον του, οι δυο συμμορίες και τα δεκανίκια τους, θα πάθουν μεγάλη νίλα. Γι αυτό οι κατεργάρηδες, που η μόνη διαφορά που έχουν είναι ποιος θα κάτσει στην καρέκλα, κάνουν τα πάντα, για να υπάρξει σύγχυση και πόλωση.

Δεν μασάμε. Καταλαβαίνουμε καλά τι γίνεται γύρω μας. Ξέρουμε ποιοι φταίνε για την άθλια οικονομική κατάσταση. Όπως είπα, είμαστε αρκετά μεγάλοι για να μας κοιμίσουν με παραμύθια. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger