Home » , » Απ' τις Μπαρουφακίες σε μια απορία

Απ' τις Μπαρουφακίες σε μια απορία

Από giorgis , Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019 | 2:46 π.μ.

Του Γ.Γ

Στην ανάρτησή μας που τιτλοφορούσαμε "Γ. Βαρουφάκης: Οπαδός του "κοινωνικού ... νεοφιλελευθερισμού κυνικός πολιτικός σαλτιμπάγκος", " σχολιάζαμε το εκλογικό αποτέλεσμα που είχε φέρει στις Ευρωεκλογές το πολιτικό μόρφωμα του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Τώρα παρακολουθήσαμε την διακαναλική συνέντευξη που έδωσε ο επικεφαλής του  ΜέΡΑ25
Το να τσουβαλιάζει τα δυο κόμματα εξουσίας ήταν κάτι το αναμενόμενο. Αλλά να μας παρουσιάζεται σφόδρα αντιμνημονιακός επιτιθέμενος στο κυβερνητικό κόμμα λέγοντας ότι  "αν συνεχίσουμε το τέταρτο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μείνει κανείς νέος στη χώρα μας. Το πρόβλημα είναι η ερημοποίηση της χώρας μας...." υποτιμάει την νοημοσύνη μας.
Δεν ήταν ο ίδιος που τον Φλεβάρη του 2015 έφερε  την παράταση της δανειακής σύμβασης, και διαφήμιζε τα καλά του 70% του μνημονίου;
Δεν έχουμε όλη μνήμη τσιμέντου.

Προφανώς αλιεύοντας ψηφοφόρους απ' την εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε τα πυρά του ενάντια στο πρώην κόμμα του ευελπιστώντας ότι το πολιτικό μόρφωμα του θα αποκτήσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.
Εμάς καθόλου δεν μας χαλάει αυτό το γεγονός. αφού το κόμμα του Τσίπρα εισπράττει τα επίχειρα των πράξεων του. Αξίζει να πληρώσει το τίμημα αφού επέλεξε σαν αιχμή του δόρατος απέναντι στην γραφειοκρατία του ευρωιερατείου και των εκπροσώπων των διεθνών καπιταλιστών όχι ένα πρόσωπο από τα σπλάχνα της αριστεράς που έχει να επιδείξει λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες, αλλά έναν κοσμοπολίτη, με αστική κουλτούρα και αντίληψη καθώς και με αμφιλεγόμενο πολιτικό παρελθόν.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Το εξ ίσου σημαντικό είναι και η ταξική του προέλευση. Το ζεύγος Βαρουφάκη – Στράτου είναι απ' τα πιο ευκατάστατα στην Ελληνική κοινωνία.  (Ο Γ. Βαρουφάκης είναι γιος του πρώην προέδρου της Χαλυβουργικής ενώ η γυναίκα του είναι κόρη μεγαλοβιομηχάνου).
Και αν πιστέψουμε δημοσιεύματα ο πρώην υπουργός Οικονομικών μετά την απομάκρυνση του από την κυβέρνηση έχει κάνει την πολιτική επάγγελμα εισπράττοντας τεράστιες αμοιβές από τις διαλέξεις που κάνει σε αρκετά κράτη.
Την ίδια στιγμή η βρετανική εφημερίδα Daily Mail αντιμετώπισε με ειρωνεία το γεγονός ότι ο Βαρουφάκης νοικιάζει 5.000 ευρώ την εβδομάδα τη βίλα του στην Αίγινα.

Είναι άσκοπο, λοιπόν, να σχολιάσουμε τις απόψεις που ακούσαμε από τον τιτανομέγιστο πολιτικό άντρα Γ. Βαρουφάκη στην διακαναλική του συνέντευξη.
Αλλωστε ποιοι είμαστε εμείς να αντιπαρατεθούμε σε έναν ογκόλιθο πολιτικής σκέψης που έφτασε στο σημείο να ... διορθώνει τον Μαρξ;


Εχουμε όμως μια απορία. Ο Γ. Βαρουφάκης είναι επικεφαλής πολιτικού κόμματος, το οποίο μάλιστα ζητάει και την ψήφο μας ή συμμετέχει σε κάποια λέσχη ιδεολογικών αναζητήσεων;
Το λέμε αυτό γιατί την μια τον βλέπουμε να βγαίνει και να αποδοκιμάζει τις δηλώσεις του υποψηφίου του βουλευτή Τάκη Μίχα ο οποίος εκφράζει απόψεις που μόνο απ' το ναζιστικό μόρφωμα του Μιχαλολιάκου θα μπορούσε κανείς να τις αναμένει, προτείνοντας την νόμιμη οπλοφορία των πολιτών.

Την άλλη "αδειάζει" δημοσίως άλλον υποψήφιο βουλευτή του, τον σκιτσογράφο Στάθη Σταυρόπουλο,  χαρακτηρίζοντας "ανούσιο και προβληματικό" τουιτάρισμα του.

Τώρα θα πείτε ότι εδώ ο Βαρουφάκης διαφωνεί με τον ίδιο του τον εαυτό και τις θέσεις που υπερασπιζόταν πριν λίγο καιρό, με τους συνοδοιπόρους του δεν θα διαφωνεί; Σωστό κι αυτό.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

27 Ιουνίου 2019 στις 7:12 π.μ.

ΣΧολιασμος των λεγομενων του Βαρουφακη ειναι υπερβολικο και ανουσιο
Μηπως του παει καλυτερα η λαικη ρηση 45 Γιαννηδες ενος κοκορου γνωση?

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger