Home » , , » "Οικογενειακό" καυγαδάκι στον ΣΥΡΙΖΑ - "Αυγή" VS "Documento"

"Οικογενειακό" καυγαδάκι στον ΣΥΡΙΖΑ - "Αυγή" VS "Documento"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 | 9:44 π.μ.

Οταν κυκλοφόρησε η εφημερίδα Docunento, τον Νοέμβρη του 2016, εκτιμούσαμε μετά την ανάγνωση του πρώτου φύλλου της: "Θα έχουμε μια Κυριακάτικη εφημερίδα κυβερνητικό φερέφωνο. Και μάλιστα, όπως διαπιστώσαμε από την ανάγνωσή της, χωρίς τις αμυδρές γραμμές κριτικής που συναντάμε από ορισμένους αρθρογράφους της «ΕτΣ»".

Και δικαιωθήκαμε στην συνέχεια. Σε όλη την κυκλοφορία του το "Documento"επιδίδεται σε μια γελοία φιλοκυβερνητική προπαγάνδα, ενώ δεν έλειψαν οι καταγγελίες για στημένα δημοσιεύματα υπέρ ή εναντίον συγκεκριμένων προσώπων.

Είναι αλήθεια όμως, ότι υπήρξαν αποκαλυπτικά δημοσιεύματα σε βάρος στελεχών της συντηρητικής παράταξης. Και αυτά προήλθαν πέρα απ' το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ,από την πληροφόρηση που είχε η εφημερίδα από κυβερνητικές πηγές.
(Στην φωτογραφία ο Κώστας Βαξεβάνης -διαβάστε ένα κείμενο του συντρόφου Γ.Γ., για τον πρώην σύντροφο του, εκδότη σήμερα του "Documento"- με τον υπουργό Ν. Παππά).

Κάναμε αυτή την εισαγωγή για να πούμε ότι σε ένα βαθμό μας αιφνιδίασε ο "οικογενειακός" καυγάς που ξέσπασε μεταξύ "Αυγής" και "Documento". Είναι κι αυτό ένα από τα απόνερα της εκλογικής συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το έναυσμα το έδωσε ο δημοσιογράφος Αντρέας Πετρόπουλος από τις σελίδες του κυβερνητικού εντύπου την Παρασκευή.
Στο κείμενο του στην "Αυγή", εντοπίζοντας κατά την άποψη του τα αίτια της εκλογικής ήττας γράφει ανάμεσα στα άλλα: «Μάλλον δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό κάποιων ότι π.χ. η ΕΡΤ δεν έχει κανένα λόγο να απαντάει στην προπαγάνδα και στα "στησίματα" του ΣΚΑΪ... Και ότι η Αριστερά ποτέ δεν θα μπορούσε να υιοθετήσει ένα "αριστερό" "Πρώτο Θέμα"».

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι το να ταυτίζει την πιο κίτρινη φυλλάδα που κυκλοφορεί στην χώρα μας με την εφημερίδα του Κ. Βαξεβάνη ήταν κάτι που δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο
Ετσι το "Documento" σήμερα "σηκώνει το γάντι" και απαντάει στην "Αυγή". 

Είναι μια απάντηση από ανώνυμο συντάκτη, προσεκτικά διατυπωμένη που θα λέγαμε πίκρα και παράπονο βγάζει και προσπαθεί να μην οξύνει περισσότερο την κατάσταση: 

 «Αλλά και να τα βάζουν ορισμένοι -από τις στήλες της "Αυγής" μάλιστα- με το Documento; Ποια λογική έχει αυτό;

Εσύ, ρε φίλε, δουλεύεις γράφεις στην "Αυγή" έτσι δεν είναι; Η εφημερίδα σου με χίλια φύλλα -σκάρτα κι αυτά- κυκλοφορία βοήθησε τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ; Καλώς τρώτε το ψωμί του κόμματος και καλά διαχειρίζεστε εκείνα που σας αναλογούν;

Αλλά είναι γνωστό το αριστερό: Θεέ μου, φύλαξε με από την κριτική, γιατί από την αυτοκριτική φυλάγομαι μόνος μου.

Κοιτάξτε το παλούκι στο μάτι σας κι αφήστε τους άλλους -που παλεύουν να επιβιώσουν χωρίς επιχορηγήσεις κομματικές και άλλες- να κάνουν τη δουλειά τους όπως θέλουν».

Ο ήπιος τρόπος της απάντησης μας κάνει να πιθανολογούμε ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε παρέμβαση να πέσουν οι τόνοι. 
Σε μια προεκλογική περίοδο θα ήταν αυτοκαταστροφικό για το σημερινό κυβερνητικό κόμμα να ανοίξει ένα τέτοιο εσωκομματικό μέτωπο. 
Σε κάθε περίπτωση αν θα έχει συνέχεια αυτή η αντιπαράθεση μένει να το δούμε μετά τις βουλευτικές εκλογές.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger