Home » , , » Alan Matheson Turing: Ένας ομοφυλόφιλος που έσωσε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων

Alan Matheson Turing: Ένας ομοφυλόφιλος που έσωσε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 | 6:06 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Η προσφορά του Alan Matheson Turing στην Επιστήμη είναι τεράστια. Ο Άγγλος μαθηματικός, καθηγητής της λογικής, κρυπτογράφος και θεωρητικός βιολόγος, θεωρείται ο «πατέρας της επιστήμης υπολογιστών».
Χωρίς αυτόν την εργασία του πάνω στον αλγόριθμο και τα πειράματα του πολύ απλά δεν θα είχαμε υπολογιστές. Δεν μιλάω μόνο για PC αλλά και κάθε είδους μηχανή που μπορεί να υπολογίζει.

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου συνέβαλλε τα μέγιστα στη νίκη κατά του Ναζισμού καθώς ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην αποκρυπτογράφηση των Γερμανικών στρατιωτικών κωδικών και αυτός που αποκωδικοποίησε τη γερμανική κρυπτογραφική συσκευή Enigma.
Χάρη σε αυτές τις πληροφορίες άλλαξε η ροή του πολέμου καθώς οι Σύμμαχοι γνώριζαν όλες σχεδόν τις κινήσεις του εχθρού και κυρίως τις ενέδρες των Γερμανικών υποβρυχίων.

Το "ευχαριστώ" της πατρίδας του ήταν η καταστροφή της σταδιοδρομίας του. Ο Turing ήταν gay. "Το 1952, ο εραστής του βοήθησε έναν συνεργό προκειμένου να διαρρήξει το σπίτι του Τούρινγκ. Ο Τούρινγκ πήγε στην αστυνομία να καταγγείλει το έγκλημα. Ως αποτέλεσμα της έρευνας της αστυνομίας, ο Τούρινγκ ειπώθηκε ότι είχε σεξουαλική σχέση με ένα δεκαεννιάχρονο άτομο και ο Τούρινγκ χρεώθηκε με την κατηγορία της σεξουαλικής διαστροφής. Δεν πρόσφερε καμία υπεράσπιση στον εαυτό του και τελικά καταδικάστηκε. Μετά από δίκη, του δόθηκε η επιλογή μεταξύ της φυλάκισης και μιας ορμονικής θεραπείας για τη μείωση της λίμπιντο. Επέλεξε τις εγχύσεις ορμονών οιστρογόνων, οι οποίες διήρκεσαν ένα έτος, με παρενέργειες όπως η ανάπτυξη στήθους". (Πηγή).

"Στις 8 Ιουνίου 1954 η οικονόμος του Τούρινγκ τον βρήκε νεκρό. Είχε πεθάνει την προηγούμενη μέρα. Μια εξέταση νεκροψίας καθόρισε ότι η αιτία ήταν δηλητηρίαση από κυάνιο. Όταν ανακαλύφτηκε το πτώμα του, βρέθηκε ένα μισοφαγωμένο μήλο δίπλα στο κρεβάτι του, και αν και δεν εξετάστηκε για κυάνιο υποτέθηκε ότι ήταν το μέσο, μέσω του οποίου καταναλώθηκε η θανατηφόρα δόση.
Επίσημη έρευνα θανάτου καθόρισε το θάνατο ως αυτοκτονία, και αποτεφρώθηκε στο κρεματόριο του Woking στις 12 Ιουνίου 1954. Οι στάχτες του Τούρινγκ σκορπίστηκαν εκεί, όπως είχε γίνει και με αυτές του πατέρα του".

Βέβαια μετά θάνατον τιμήθηκε. Δόθηκε το όνομα του σε βραβείο, και του έκαναν άγαλμα. Το 2009 κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης η Αγγλική κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε συγγνώμη για την συμπεριφορά της.
Εσχάτως μάθαμε πως θα απεικονίζεται στο χαρτονόμισμα των 50 λιρών.

"Να σε κάψω Γιάννη να σ αλείψω μέλι". Καλό θα ήταν να ζητηθεί συγνώμη από όλες τις κυβερνήσεις σε όλους τους LGBT για τις άδικες διώξεις που έχουν υποστεί στο παρελθόν.

Πιστεύω πως ο Τούρινγκ αυτοκτόνησε γιατί διαπίστωσε πως παρά την ήττα του ναζισμού, οι φασίστες κατέλαβαν την Αγγλία. Οι αδικίες που υπέστη σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούν.
Οι διώξεις των μειονοτήτων είναι δείγμα όχι μόνο απανθρωπιάς αλλά και μεγάλης βλακείας.
Ένας ομοφυλόφιλος έσωσε τη ζωή εκατομμυρίων μειώνοντας τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ βελτίωσε τη ζωή δισεκατομμυρίων. 

Οι φασίστες; Αυτοί κατέστρεψαν και συνεχίζουν να καταστρέφουν. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger