Home » , » Σκάνδαλο Ζήμενς: Δωροδοκίες ... παραγεγραμμένες - Και πάλι η αστική "δικαιοσύνη" στα καλύτερα της

Σκάνδαλο Ζήμενς: Δωροδοκίες ... παραγεγραμμένες - Και πάλι η αστική "δικαιοσύνη" στα καλύτερα της

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019 | 7:00 μ.μ.



«Από δω απ' τα Γιάννενα θέλω να πω άλλη μια αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι δυστυχώς και τα δυο μεγάλα κόμματα κουκούλωσαν το θέμα της Ζήμενς. Είναι αλήθεια δυστυχώς ότι τα δυο μεγάλα κόμματα δεν ψάξαν να βρουν που πήγαν τα 100 εκατομμύρια μίζες της Ζήμενς. Κι αυτό διότι υπήρξαν λεφτά που φτάσανε σε κάποιους λογαριασμούς σε κάποιους ανθρώπους στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν το βρήκανε στην εξεταστική επιτροπή».

Οι παραπάνω εκτιμήσεις για ένα σκάνδαλο που χαρακτηρίστηκε το μεγαλύτερο από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, έλεγε ένα πρόσωπο υπεράνω υποψίας.
Στον αγώνα της ψηφοθηρίας κάποιες φορές λέγονται και μερικές αλήθειες.

Ηταν 22/1/2011 και η Ντόρα Μπακογιάννη έχοντας αποχωρήσει από την Ν.Δ., είχε ιδρύσει το δικό της κόμμα, την Δημοκρατική Συμμαχία πάλευε να αποκτήσει εκλογική βάση για να μπορέσει να έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.
Μιλώντας, λοιπόν σε οπαδούς της στα Γιάννενα και θέλοντας να αλιεύσει ψήφους, επιτέθηκε κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση της Siemens τονίζοντας ότι επιχείρησαν να καλύψουν την υπόθεση και δεν έκαναν το πλέον απλό, να ανοίξουν τους λογαριασμούς των κομμάτων τους για να δουν αν και ποιοί πήραν μίζες.

Από τότε κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι. Τέλη Γενάρη του 2011 η βουλή τους, δίνει στην δημοσιότητα ένα Πόρισμα συγκάλυψης και γελοιότητας ενώ η περιβόητη σύμβαση που αφορά την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ 8002/1997 με 54 κατηγορούμενους, για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, παραπέμπεται στις δικαστικές καλένδες.

Τελικά η συγκεκριμένη δίκη, μετά από μια σειρά προσχηματικές αναβολές, και μετά 13 (!) χρόνια από τότε που έχει, υποτίθεται, ξεκινήσει η έρευνα μπαίνει στην τελική της φάση.
Απ' ότι μας γνωστοποιεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σήμερα είχαμε την αγόρευση της εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Ελένης Σκεπαρνιά

Η δικαστική λειτουργός θεώρησε ενόχους τους 22 από  τους 54 κατηγορούμενους για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αλλά πρότεινε να πάνε στα σπίτια τους αφού "η κ. Σκεπαρνιά, αποδεχόμενη ότι η πράξη της παθητικής δωροδοκίας των υπαλλήλων του ΟΤΕ είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, υποστήριξε ότι έχει εξαλειφθεί -λόγω παραγραφής- το αξιόποινο".

Διαβάστε το παρακάτω κείμενο από το δημοσίευμα του ΑΠΕ και δεν θέλουμε συγκρίσεις με δικαστικές αποφάσεις σε καθαρίστρια που αλλοίωσε το απολυτήριο Δημοτικού για να βρει δουλειά ή για νεολαίους που υπήρξαν θύματα μπατσάδικων σκευωριών και χαράμισαν τα καλύτερα τους χρόνια άδικα στην φυλακή ή με δικαστικές ποινές που επιβλήθηκαν σε αντιεξουσιαστές που τοποθέτησαν στρακαστρούκες.

Τέτοιες συγκρίσεις τις κάνουν μόνο οι "ανεγκέφαλοι" αναρχικοί και κομμουνιστές. Οι "καθώς πρέπει" πολίτες απαιτείται να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην "τυφλή και ανεξάρτητη δικαιοσύνη μας"

Σύμφωνα με την πρόταση της κ. Σκεπαρνιά, εφόσον η πράξη της δωροδοκίας στον ιδιωτικό τομέα έχει υποπέσει σε παραγραφή λόγω παύσης ποινικής δίωξης, θα πρέπει να απαλλαγούν από αυτήν όλοι οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι του ΟΤΕ και της Siemens.

Κατά την εισαγγελέα, 22 κατηγορούμενοι πρέπει να κηρυχθούν ένοχοι για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' επάγγελμα, αδίκημα που ως βασική πράξη έχει τη δωροδοκία που τελέστηκε, πλην όμως παραγράφηκε.
Μεταξύ αυτών που πρέπει, σύμφωνα με την ίδια, να κριθούν ένοχοι είναι και τα πρώην ανώτερα στελέχη της γερμανικής εταιρείας, Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο καταζητούμενος Χρήστος Καραβέλλας, Πρόδρομος Μαυρίδης και Αλέξανδρος Αθανασιάδης , το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης και τα τραπεζικά στελέχη Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλωντ Όσβαλντ.

Σε ό,τι αφορά το άλλοτε ισχυρό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρο Τσουκάτο, ο οποίος δικάζεται για την υπόθεση του 1 εκατομμυρίου μάρκων που έλαβε μέσω εμβασμάτων από τη γερμανική εταιρεία, η εισαγγελική πρόταση παραμένει ίδια στο σκεπτικό της, βάσει του οποίου είχε ζητήσει την αθώωσή του, θεωρώντας πως δεν αποδείχθηκε η παραδοχή της δικογραφίας, δηλαδή ότι αυτό το ποσό κατευθύνθηκε σε στελέχη του ΟΤΕ.

Όπως είπε η κ. Σκεπαρνιά, «δεν αποδείχθηκε ότι ο κ. Τσουκάτος τέλεσε το αδίκημα της συνέργειας σε δωροδοκία υπαλλήλων του ΟΤΕ, καθώς η τελική κατάληξη των χρημάτων ήταν ή ο ίδιος ή άλλο τρίτο πρόσωπο».

Έτσι η εισαγγελέας, που έχει διευκρινίσει πως δεν θεωρεί ότι αυτά τα χρήματα κατέληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο κατηγορούμενος, ζήτησε να απαλλαγεί ο κ. Τσουκάτος, εφόσον η κατηγορία που του αποδίδεται έχει παραγραφεί.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger