Home » , , » Γυρνάμε σε σκοτεινές εποχές

Γυρνάμε σε σκοτεινές εποχές

Από giorgis , Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019 | 9:14 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Τέρμα. Γυρνάμε σε σκοτεινές εποχές που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε. Επιστρέψουμε σε χρονικές περιόδους που όλοι υποθέταμε ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Και όμως. Από τότε που ανέλαβε την κυβέρνηση η Ν.Δ., παρακολουθούμε καταστάσεις που θα έπρεπε να είναι αδιανόητες.
Την μια ποινικοποιούν την φτώχεια μας, και μας βρίζουν θέλοντας ταυτόχρονα να μας κάνουν να νιώθουμε ενοχές γιατί με την πολιτική τους μας οδήγησαν σε οικονομική ανέχεια.

Και κοντά σ' αυτά έρχεται μια ένταση της καταστολής με πρόθεση να προσθέσουν στο νομικό τους οπλοστάσιο το ναζιστικής έμπνευσης δόγμα της συλλογικής ευθύνης! Δεν σταματούν όμως μέχρι εδώ. "Εκσυγχρονίζουν" και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Σε περασμένα χρόνια χρειαζόταν δυο-τρεις καταθέσεις ψευδομαρτύρων για να καταδικαστείς και να οδηγηθείς στις φυλακές ή στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Σήμερα αυτή η διαδικασία θεωρείται "πολυτέλεια" και χρονοβόρα. Τους αρκεί ένα εγκεφαλικό κατασκεύασμα ενός εισαγγελέα και άντε μετά να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.
Το λέμε αυτό γιατί διαβάσαμε το κατηγορητήριο για το οποίο καλείται να δικαστεί ο Γιώργος Καλαϊτζίδης. Στο μέλος του "Ρουβίκωνα" αποδίδονται οι κατηγορίες "ηθική αυτουργία σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού " και "Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων".

Και πώς προκύπτουν αυτά, σύμφωνα με τον δικαστικό λειτουργό που συνέταξε το κλητήριο θέσπισμα; Διαβάστε και ... γελάστε: "Με πρόθεση προκάλεσε σε άλλους την απόφαση να εκτελέσουν την άδικη πράξη φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού που αυτοί διέπραξαν. Συγκεκριμένα, τυγχάνων ηγετικό στέλεχος της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, με συμβουλές και παραινέσεις, με πειθώ και φορτικότητα έπεισε τους ... να καταστρέψουν με πρόθεση ξένα υλικά πράγματα..." 

Εδώ πια η λογική παραδίδεται αμαχητί. Προσπερνάμε την ανοησία περί "ηγετικού στελέχους" -δεν έχουμε απαίτηση από τους δικαστές να γνωρίζουν στοιχειωδώς το πώς λειτουργούν οι αναρχικές οργανώσεις- και στεκόμαστε στην ουσία. Είναι δυνατόν να παραπέμπεται για να δικαστή οποιοσδήποτε πολίτης γιατί κάποιος δικαστής υπέθεσε κάτι που του ήρθε στο μυαλό; Υπάρχει το παραμικρό στοιχείο που να τεκμηριώνει τα περί "συμβουλών και παραινέσεων"; Θέλουν να μας τρελάνουν εντελώς;

Υ.Γ: Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε με σύντροφο δικηγόρο μας είπε -αφού πρώτα χαρακτήρισε "ηλίθιο μαλάκα" αυτόν που συνέταξε την κλίση- ότι δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα ένα τέτοιο κατηγορητήριο να σταθεί σε μια ακροαματική δικαστική διαδικασία. Δείχνει όμως την ασυδοσία και την προκλητικότητα κάποιων μηχανισμών. Παρουσιάζονται αδίστακτοι, γιατί θεωρούν ότι έτσι γίνονται αρεστοί στην πολιτική εξουσία. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger