Home » , » Απ' τον "Μπάμπη τον Σουγιά" σε άσματα με ντουμάνια

Απ' τον "Μπάμπη τον Σουγιά" σε άσματα με ντουμάνια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 | 6:59 μ.μ.

Ο διευθυντής του ΣΚΑΪ 100.3, Βασίλης Χιώτης, θέλησε να μας γνωστοποιήσει την απορία του, αν τα ντουμάνια που συνάντησαν οι νέοι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου είχαν προέλευση από "χόρτο του θεού", που θα 'λεγε και ο Ηλίας Πετρόπουλος ή ήταν καπνός από απλά τσιγάρα.

Ενας άλλος τρόφιμος του Αλαφούζου και από δω και πέρα σιτιζόμενος παράλληλα και από το ιδρώτα του ελληνικού λαού, αφού πρόσφατα απέκτησε και την ιδιότητα το εθνοπατέρα, έχει κάνει έγκυρο και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ και έτσι μας ενημερώνει ότι έχουμε να κάνουμε με χασισομαστουρώματα.

Σχολιάζαμε πριν τις διαπιστώσεις του μεσιέ "Μπάμπη ο Σουγιάς", οπότε δεν έχουμε κάτι άλλο να προσθέσουμε.

Μέσα στην γκρίζα πολιτική πραγματικότητα, όμως, που βιώνουμε όλοι/ες μας, ας πάρουμε μια μουσική ανάσα.
Παραθέτουμε, λοιπόν, σε βίντεο, δυο κλασικά ρεμπέτικα τραγούδια που αναφέρονται σε αργιλέδες και ουσίες, για να είμαστε στα πλαίσια της "πολιτικής" επικαιρότητας.

Το πρώτο είναι από την Μαριώ μια από τις πιο γνήσιες λαϊκές φωνές που υπάρχουν σήμερα. Λέγετε «Θεε μου μεγαλοδύναμε». Είναι ένα πραγματικά απίστευτο τραγούδι και οι δημιουργοί του -που παραμένουν άγνωστοι-, πρέπει να ήταν μέσα στην τρελή μαστούρα όταν το έφτιαχναν.

Το δεύτερο είναι από εκπομπή της ΕΡ3 και ονομάζετε «Το χασίσι που πουλιέται». Ο τύπος που το τραγουδάει έχει καταπληκτική φωνή.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger