Home » , » Και πάλι για την υποτιθέμενη άνοιξη της Πράγας

Και πάλι για την υποτιθέμενη άνοιξη της Πράγας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 | 1:03 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Σέβομαι πάρα πολύ τη γνώμη των αναγνωστών και τους ευχαριστώ όλους για τα σχόλια τους στα οποία είναι αδύνατον να απαντήσω σε όλα.
Αφορμή για τα όσα θα γράψω είναι η γνώμη ενός σχολιαστή. Ο φίλος μας σχολίασε ένα άρθρο μου για την υποτιθέμενη άνοιξη της Πράγας. Έκανε κάποιες καλές παρατηρήσεις.
Βέβαια είπε και κάποια πράγματα που δεν ισχύουν, αλλά οι απόψεις οποιουδήποτε είναι σεβαστές, αν και όχι πάντα αποδεκτές.

Κατά τη γνώμη μου τέθηκε κι ένα μεγάλο θέμα - εκτός των άλλων που έδωσα μια απάντηση. Το ζήτημα πως πρέπει να αντιδράσουν οι Κομμουνιστές όταν πάρουν την εξουσία. Πως μπορούμε να αποφύγουμε να γίνουμε κρατικοί καπιταλιστές και κυρίως τι θα κάνουμε αν η "αντιπολίτευση" ζητήσει να ξανάρθει το παλιό καθεστώς.

Πρώτα απ' όλα δέχομαι πως μετά το Στάλιν έγιναν φοβερά λάθη. Έπαψε η πορεία προς τον Κομμουνισμό κι είχαμε μάλλον πισωγύρισμα. Δυστυχώς οι ίδιοι οι Σοβιετικοί έβγαλαν τα μάτια τους. Είναι όμως αυτός λόγος να έρθει ένας Γκορμπατσόφ να διαλύσει τα πάντα; Είναι λόγος επιστροφής του άδικου καπιταλισμού;
Ή μήπως είναι λόγος διόρθωσης;

Η ΕΣΣΔ διαλύθηκε, ο υπαρκτός Σοσιαλισμός κατέρρευσε. Μπροστά στο σοκ πολλοί κάναμε την αλεπού και τα κρεμαστάρια. "Έλα μωρέ, δεν ήταν πραγματικός σοσιαλισμός". Σίγουρα όμως ήταν πολύ καλύτερα από τον καπιταλισμό.
Σε άλλο άρθρο τόνισα πως ο Στάλιν πήρε μια χώρα υπανάπτυκτη και την έκανε υπερδύναμη. Πρώτη σε πολλούς τομείς της επιστήμης.

Αυτό που έγινε στην ΕΣΣΔ αξίζει να επαινεθεί. Τόσο με το Στάλιν όσο και με τους άλλους παρόλο που στάθηκαν ανάξιοι. Χάρη στον υπαρκτό Σοσιαλισμό πχ ακόμα κι οι εργάτες της Δύσης κατέκτησαν όλα σχεδόν τα εργασιακά δικαιώματα που έχουν. Τα οποία, αφού σήμερα δεν υπάρχει ο "κόκκινος μπαμπούλας" στα όνειρα των καπιταλιστών, καταπατώνται και καταργούνται.
Οι μισθοί, οι συντάξεις, τα επιδόματα κόβονται γιατί οι καπιταλιστές δεν φοβούνται πια μήπως έρθουν οι κόκκινοι. Και πως μόνο με ενίσχυση των Κομμουνιστών θα δούμε άσπρη μέρα.

Πως όμως θα ενισχυθούν οι Κομμουνιστές, όταν εμείς οι ίδιοι καταδικάζουμε το παρελθόν μας; Δεν λέω να δικαιολογούμε λάθη, αλλά έλεος!
Δεν μπορούμε να λέμε συνέχεια "λάθος αυτό, λάθος εκείνο" κρίνοντας με τα σημερινά δεδομένα, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις συνθήκες της εποχής.

Τι έγινε στην Τσεχοσλοβακία το 68; Ότι στη Ρωσία μετά την επικράτηση των Μπολσεβίκων. Αν θέλετε, ότι γίνεται παντού και πάντοτε σε όλες τις εποχές, όταν κάποιες μεγάλες δυνάμεις εκμεταλλεύονται την επιθυμία μερικών νοσταλγών της παλιάς κυβέρνησης καθώς και τα τυχόν λάθη των κυβερνώντων για να τις ανατρέψουν ώστε να βάλουν μαριονέτες στη θέση τους.

Και τι πρέπει να κάνουμε εμείς, αν έχουμε την εξουσία; Να δεχόμαστε να αλωνίζουν οι φασίστες; Να μας σαμποτάρουν οι καπιταλιστές; Να μην απαντάμε στα ψέματα και την προπαγάνδα; Να αφήνουμε πχ τους παλιούς δικαστές να βγάζουν αντισυνταγματικούς τους νόμους υπέρ των εργατών;
Να αφήνουμε ανενόχλητα τα αφεντικά να πατάνε τον εργάτη και να βγάζουν τα λεφτά από τη χώρα; Κι αν διαδηλώσουν συμμορίες δεξιών τραμπούκων, να τους πούμε "ελάτε πάρτε πίσω την εξουσία, για να μας σφάξετε με την ησυχία σας";
 Για πείτε μου ρε σύντροφοι;

Μια χαρά έκαναν οι Σοβιετικοί στην Τσεχοσλοβακία. Στήριξαν τους συμμάχους τους. Αλλού ήταν το λάθος. Μεταξύ άλλων που έσπασε το προφυλακτικό του μπαμπά του Γκορμπατσόφ...
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

24 Αυγούστου 2019 στις 1:33 μ.μ.

Συνέχισε σύντροφε μια χαρά τα γράφεις άσε τους οπορτουνες στο φανταστικό τους κόσμο

25 Αυγούστου 2019 στις 6:21 μ.μ.

Mitso δεν μας τα λες καλά καθόλου. Αρχικά τι σχέση έχει το Βιετνάμ με την Τσεχοσλοβακία. Η Τσεχοσλοβακία ήταν κυρίαρχο έθνος-κράτος με δική του κρατική συγκρότηση (σοσιαλιστική στην αρχή μετά το '56 κρατικοκαπιταλιστική), ενιαία με ένα λαό ενωμένο. Αυτό τώρα που κολλάει με το Βιετνάμ; Αγωνιζόταν ο λαός για ενοποίηση της χώρας του; Ποια δύναμη ιμπεριαλιστική κατείχε έστω ένα μέρος της χώρας αυτής για να απελευθερωθεί; ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΛΟΙΠΟΝ

Σόρρυ αλλά δεν γουστάρεις καθόλου δικτατορία του προλεταριάτου αλλά δικτατορία της αστικής τάξης. Γιατί μόνο σε μία δικτατορία της αστικής τάξης διώκονται κομμουνιστές, στέλνονται με στημένες δίκες περί χουλιγκανισμού στην εξορία και στα ψυχιατρεία αντιφασίστες δημοκράτες και άνθρωποι που αγωνίστηκαν ενάντια στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό. Μόνο εκπρόσωποι της αστικής ιδεολογίας ανατρέπουν επαναστατικές ηγεσίες μέσα σε ΚΚ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ για να της αντικαταστήσουν με ηγεσίες οπορτουνιστικές, ρεβιζιονιστικές και σοσιαλφασιστικές. Μόνο ΦΑΣΙΣΤΕΣ αιματοκυλούν λαϊκές διαδηλώσεις (1956 Γεωργία) υπέρ ενός κομμουνιστή επαναστάτη όπως τον Στάλιν. Μόνο ιμπεριαλιστές προσπαθούν με πραξικοπήματα και στρατιωτικές επεμβάσεις να επιβάλουν την εξουσία τους σε άλλες χώρες όπως έγινε και με το Αφγανιστάν όπου αιματοκύλησαν το λαό πρώτα με το ένα πραξικόπημα μετά το άλλο και στη συνέχεια με στρατιωτική επέμβαση. Οι κομμουνιστές δεν προσπαθούν να αρπάξουν την εξουσία μέσω των μυστικών υπηρεσιών και του στρατού με πραξικοπήματα αυτά τα κάνουν ΦΑΣΙΣΤΕΣ. Συγγνώμη αλλά δεν με πείθεις ότι όλα αυτά τα κάνουν κομμουνιστές εγώ ξέρω ότι κομμουνιστές διώκονται ΜΟΝΟ στις καπιταλιστικές χώρες όχι στις σοσιαλιστικές.

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν υπερασπίζεσαι, είτε συνειδητά είτε άθελά σου, τον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ο οποίος παλινορθώθηκε με την επικράτηση αυτών των συμμοριών στα ΚΚ και δεν υπερασπίζεσαι κανένα σοσιαλισμό και καμία δικτατορία του προλεταριάτου.

Αν πραγματικά ταυτίζεις το σοσιαλισμό και την κομμουνιστική, την Μ-Λ ιδεολογία με πραξικοπήματα, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και όλα αυτά τα εγκλήματα που διέπραξαν οι σοσιαλφασίστες εναντίον κομμουνιστών, δημοκρατών και λαών τότε εσύ είσαι που αναπαράγεις το σχήμα ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ=ΦΑΣΙΣΜΟΣ και προπαγανδίζεις έστω και χωρίς να το θέλεις τη θεωρία των δύο άκρων εσύ είσαι που κάνεις πιο εύκολο το έργο του κάθε Πορτοσάλτε. Είναι απλό βγες και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ τέτοιες πολιτικές και πρακτικές και ξεκαθάρισε ότι η δική μας ιδεολογία δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με όλα αυτά. Όταν όμως μου υπερασπίζεστε τη Στάζι, το τείχος και το Χόνεκερ, τον Τσαουσέσκου, το φασίστα Γιαρουζέλσκι ταυτίζοντάς τα όλα αυτά με το σοσιαλισμό τότε εσείς είστε που προπαγανδίζετε τη θεωρία των δύο άκρων εγώ παλεύω να πείσω τον κόσμο ότι οι κομμουνιστές δεν έχουμε σχέση με αυτές τις ανοησίες και ότι θέλουμε πραγματικές Λαϊκές Δημοκρατίες, ότι παλεύουμε για αληθινό σοσιαλισμό, ότι είμαστε πραγματικοί επαναστάτες που μαχόμαστε για πραγματικά άλλου είδους κοινωνία και εξουσία. Όσο δεν τα ξεκαθαρίζετε αυτά είναι απλό δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να πείσετε κανέναν και απλά κάνετε το έργο του ταξικού εχθρού πολύ πιο εύκολο. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ!!!

V For Viva La Revolucion

25 Αυγούστου 2019 στις 6:50 μ.μ.

Αν θέλεις επίσης να μην κινδυνεύεις από φασίστες, αντεπαναστάτες και ιμπεριαλιστές ΚΑΝΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΣΩΣΤΑ. Οικοδόμησε το σοσιαλισμό και διαπαιδαγώγησέ τον λαό επαναστατικά ώστε να τσακίσει τον ταξικό εχθρό. Αυτοί όμως δεν είχαν τέτοιο σκοπό. Δυστυχώς επί Στάλιν γίνανε λάθη πάνω σε αυτά αλλά το '56 δεν έγινε κάτι τέτοιο. Εκεί βρέθηκε μία συμμορία, μία μαφία η οποία ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ συνειδητά αρπάζοντας την εξουσία μέσα στο κόμμα. Από τότε ξεκίνησε η καπιταλιστική παλινόρθωση η οποία ολοκληρώθηκε με τις μεταρρυθμίσεις Κοσίγκιν στα μέσα της δεκαετίας του '60. Και αυτή η μαφία μαζί με τους υποτακτικούς τους στα άλλα ΚΚ ανέτρεψαν την επαναστατική γραμμή των κομμάτων αυτών με καθαρά ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ τρόπους όπως πχ την καθαίρεση και την εξορία του Ράκοσι, την καθαίρεση, εξορία (και τελικά δολοφονία) του Νίκου Ζαχαριάδη, τη δολοφονία του Στάλιν, του Γκότβαλντ, του Μπιερούτ κλπ. Έτσι μετατράπηκε και το ΚΚ της Τσεχοσλοβακίας σε ένα καθαρά ρεβιζιονιστικό και σοσιαλφασιστικό μόρφωμα ανατρέποντας καθ'υπόδειξην των σοβιετικών το σοσιαλισμό. Όταν λοιπόν ξέσπασε η αντεπανάσταση δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ αλλά ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ και σε αυτό την πρώτη και την κύρια ευθύνη τη φέρουν οι σοβιετικοί και η σοβιετόδουλη κλίκα του Νοβότνι που παλινόρθωσαν τον καπιταλισμό και έστρωσαν το έδαφος για τους άλλους αντεπαναστάτες σου ξαναλέω ότι τον Ντούμπτσεκ τον υποστήριξε στην αρχή το κάθαρμα ο Μπρέζνιεφ όπως έκαναν οι αλήτες και με το Νάγκι.

Πάντως το να επέμβεις στρατιωτικά και να υποτάξεις ένα λαό και μια χώρα, επιβάλλοντας εξουσία-μαριονέτα αφού πρώτα εσύ δημιούργησες τις συνθήκες για μία αντεπανάσταση ε συγγνώμη αλλά εκτός από ιμπεριαλιστικό το βρίσκω και υποκριτικό. Ήταν υπόθεση του λαού σου ξαναλέω να συντρίψει τους αντεπαναστάτες. Αν δεν ήθελε ή αν δεν μπορούσε αυτό πολύ απλά θα σήμαινε πισωγύρισμα και ανατροπή του κρατικού καπιταλισμού. Δηλαδή τι θα κάνουμε θα μπουκάρουμε σε άλλες χώρες για να "προστατεύουμε" το σοσιαλισμό; Χρησιμοποιείς τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα με τους ευρωατλαντικούς ιμπεριαλιστές. Αντικατέστησε απλά τη λέξη σοσιαλισμός με τη λέξη δημοκρατία. Είναι το ίδιο πράγμα λέτε και πιστεύετε ακριβώς τα ίδια. Τότε μήπως έπρεπε να επέμβει και η ΕΣΣΔ επί Στάλιν στην Γιουγκοσλαβία η οποία ξεπουλήθηκε από την αρχή στους Δυτικούς και έπαιξε το βρώμικο ρόλο που έπαιξε και σε εμάς; Όχι η σταλινική ΕΣΣΔ δεν έκανε τέτοια εγκλήματα γιατί ήταν διεθνιστική. Δεν επεμβαίνεις στα εσωτερικά μίας άλλης χώρα επειδή κινδυνεύει το σύστημα που υποστηρίζεις αυτό είναι υπόθεση αποκλειστικά του λαού αυτής της χώρας. Πόσο μάλλον να εισβάλλεις και να εγκαθιδρύσεις δική σου κυβέρνηση χωρίς να ρωτήσεις κανέναν αυτό είναι ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ και δεν δικαιολογείται σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση. Ξαναλέω το Σύμφωνο της Βαρσοβίας δεν είχε κανένα λόγο να επέμβει. Και τι έγινε; Απλά επανέφεραν τον κρατικό καπιταλισμό και έκαναν ΚΑΤΟΧΗ. Τίποτα άλλο.

Δεν είμαστε σαν τους ιμπεριαλιστές αν ο σοσιαλισμός ανατραπεί ανατράπηκε. Βγάζεις τα συμπεράσματά σου και προχωράς παρακάτω. Το να εισβάλλει μία υπερδύναμη και να αιματοκυλήσει το λαό μιας χώρας και να επιβάλλει μία δική της κυβέρνηση στο όνομα υποτίθεται της υπεράσπισης του σοσιαλισμού και να την καταστήσει προτεκτοράτο της, αποικία της αυτό είναι ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ και παραπέμπει στην καθαρά αντιδραστική και ιμπεριαλιστική τροτσκιστική θεωρία της "εξαγωγής" της επανάστασης. Αυτές τις μαλακίες έλεγε και ο Τρότσκι ότι έπρεπε να γίνει "εξαγωγή" επανάστασης στην Ευρώπη και ειδικά τη Γερμανία. Πάνω σε αυτήν την θεωρία πάτησαν και οι σοσιαλιμπεριαλιστές. Όλα αυτά παραβιάζουν τις αρχές του προλεταριακού διεθνισμού.

V For Viva La Revolucion

25 Αυγούστου 2019 στις 7:31 μ.μ.

Και κάτι ακόμα. Δεν είσαι με τους Ρώσους γιατί καταγγέλεις τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Όχι. Είσαι με τους Ρώσους γιατί ποτέ δεν καταγγέλεις το βρώμικο ρόλο που παίζουν σε βάρος των λαών. Θες ένα παράδειγμα; Καταδικάζεις τα εγκλήματα των Ρώσων απέναντι στους Τσετσένους; Δε μου λες καταδίκασες τη Ρωσία που τον Απρίλιο του 2017 αναγνώρισε την Δυτική Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ; Για τον Τραμπ όμως το έκανες υποθέτω. Καταδίκασες τη Ρωσία που το 2015 απείχε από το ΣΑ του ΟΗΕ δίνοντας έτσι το πράσινο φως στην Σ. Αραβία να επέμβει στην Υεμένη; Ή για το γεγονός ότι υποστηρίζουν και τον Χάντι και τους αυτονομιστές παίζοντας το σε διπλό ταμπλό; Ή για την αποχή τους στον ΟΗΕ για την νατοϊκή επέμβαση στη Λιβύη λέγοντας ουσιαστικά στο ΝΑΤΟ "ΜΠΟΥΚΑΡΕΤΕ" μια χαρά τους έκατσε άλλωστε η ανατροπή του Καντάφι που την επεδίωκαν και οι ίδιοι απλά αφήσανε το ΝΑΤΟ να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Τις ΗΠΑ όμως τις καταδικάζεις έτσι; Δε μου λες καταδικάζεις τη Ρωσία που παρέδωσε την εθνική κυριαρχία των Σύριων στις ΗΠΑ, σε ένα μέλος του ΝΑΤΟ την Τουρκία αλλά και στο Ισραήλ που η Ρωσία του δίνει το ελεύθερο να επιχειρεί μέσα στο συριακό έδαφος (αρκεί να χτυπάει το Ιράν εδώ υπάρχουν αντιθέσεις μεταξύ Ιράν και Ρωσίας). Ναι αλλά τις ΗΠΑ και την ΕΕ τις καταδικάζεις. Τους καταδικάζεις για τις άριστες σχέσεις τους με το ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ καθεστώς Σίσι; Τους δυτικούς πάλι τους καταδικάζεις να υποθέσω. Αυτά και άλλα πολλά βέβαια. Βλέπεις την υποκρισία σου; Είδες πόσο απλό είναι;

Εγώ πάλι δεν έχω κανένα πρόβλημα καταδικάζω τα εγκλήματα ΌΛΩΝ των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑΣ-ΚΙΝΑΣ.

V For Viva La Revolucion

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger