Home » , , » Αδιάφορο για τους καπιταλιστές αν το γκαρσόνι λέγεται Κώστας, Αλέξης, Κούλης. Το γεύμα μετράει.

Αδιάφορο για τους καπιταλιστές αν το γκαρσόνι λέγεται Κώστας, Αλέξης, Κούλης. Το γεύμα μετράει.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019 | 7:52 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

 Ο ιδιοκτήτης της ΝΔ, ο Μαρινάκης, είχε κάποτε ένα σύντομο φλερτ με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν κράτησε πολύ. Ο Μαρινάκης και κάμποσοι άλλοι κεφαλαιούχοι αισθάνονται καλύτερα με τη Νέα Δημοκρατία.
Φυσικό είναι, αφού ο Κούλης είναι απλώς υπάλληλος, ενώ τα πραγματικά αφεντικά της γαλάζιας στάνης κάνουν αυτά κουμάντο στα ουσιαστικά θέματα της οικονομίας, αλλά και της εξωτερικής πολιτικής που σχετίζονται άμεσα με τα οικονομικά.

Υπάρχουν όμως κάποιοι που είναι παντός καιρού. Η προσαρμοστικότητα τους είναι αξιοσημείωτη. Τρώνε με την ίδια άνεση, όποια κυβέρνηση κι αν έχουμε. Δεν μπορούμε παρά να θαυμάσουμε την άμεση ανταπόκριση τους στις νέες συνθήκες.
Η Γιάννα Αγγελοπούλου είναι ο μπαλαντέρ της πολιτικής. Κάτι σαν πασπαρτού, σαν κόκα κόλα. Πάει με όλα τα κόμματα. 

Φυσικά ο κόσμος που νομίζει πως υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές στην πολιτική κι όχι απλώς τσακωμός για το ποιος θα φάει τα περισσότερα, παθαίνει ένα μικρό εγκεφαλικό, όταν βλέπει τη Γιάννα "φάντη μπαστούνι" είτε με ΠΑΣΟΚ, είτε με ΝΔ, είτε με ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζει πως η Γιάννα αλλάζει. Δεν αλλάζει η Γιάννα και θα το πω με ένα απλό παράδειγμα.

Φανταστείτε πως η κυρία Αγγελοπούλου μπαίνει σε ένα ακριβό εστιατόριο. Μόνο σε ακριβό θα έμπαινε. Παραγγέλλει τα αγαπημένα της φαγητά συνοδευόμενα από πανάκριβα ποτά. Η Γιάννα απολαμβάνει το γεύμα της κάθε φορά, χωρίς να νοιάζεται, αν το γκαρσόνι λέγεται Κώστας, Αλέξης, Κούλης ή έχει οποιοδήποτε άλλο όνομα. Η ποιότητα του φαγητού μετράει. Ο λογαριασμός φυσικά στέλνεται πάντοτε σε μας, αλλά αυτό το ξέρουμε.

Η Γιάννα είναι καταδεκτική, δεν είναι σαν τους άλλους, που επιμένουν να τους σερβίρει συγκεκριμένος σερβιτόρος. Γι αυτό και διασκεδάζει περισσότερο, ξέρει να ζήσει και τι έχει σημασία. Τώρα μερικά εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια πάνω κάτω δεν είναι πρόβλημα. Θα πληρώσουν τα κορόιδα.
Θεωρώ λοιπόν πως η αγανάκτηση του κόσμου για την αξιοποίηση της και από αυτή την κυβέρνηση είναι δικαιολογημένη μεν, αδικαιολόγητη δε.

Σας μπέρδεψα; Συγνώμη. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να αναρωτιέστε "πως είναι δυνατό να είναι ορισμένα άτομα πάντα από πάνω, να γλεντάνε και να τρώνε συνέχεια τον αγλέουρα". Έπρεπε όμως να το περιμένετε. Ή μήπως πιστέψατε πως πραγματικά είναι αριστερή η Γιάννα; Ελάτε τώρα, εσείς δεν είστε που τα κοροϊδεύατε αυτά;

"Λεφτά υπάρχουν". Να που δικαιώθηκε ο Γιωργάκης. Λεφτά πάντα υπάρχουν για να τρώνε και να πίνουν σαμπάνιες οι πλούσιοι εις υγείαν των κορόιδων.
Θυμάστε τους Ολυμπιακούς; Πόσο υπερήφανοι ήταν οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ και μετά της ΝΔ που κατάφεραν και έφεραν σε πέρας ένα τόσο δύσκολο έργο; Και ήταν πραγματικά άθλος να ξοδευτούν τόσα πολλά δις σε τόσο λίγο χρόνο. Αν ρωτήσετε τώρα την πλειοψηφία, θα σας πουν πως καλύτερα να κρατούσαμε τα λεφτά και ας μην τους παίρναμε ποτέ. Τι να κάνουμε όμως; Τα γλέντια κοστίζουν. 

Ναι, θα κάνουμε φοβερή φιέστα το 2021 που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση. Πόσο θα μας στοιχίσει; Τι να σας πω, ίσως δεν γιορτάσουμε άλλη φορά, όπως ακριβώς με τους Ολυμπιακούς.
Θα ξεπουληθούμε αμέσως μετά στον πρώτο τοκογλύφο για να ξεχρεώσουμε, ώστε να λήξει πια το ανέκδοτο που λέγεται "ελληνικό κράτος". Ίσως έπειτα από 400 χρόνια Μνημονίων γίνει μια άλλη

Επανάσταση, εναντίον των κοτζαμπάσηδων αυτή τη φορά. Ως τότε όμως η Γιάννα, και κάθε Γιάννα, θα μας γλεντάει. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger