Home » , » Οι Μαύροι Πάνθηρες! Οι δικοί μου Μαύροι Πάνθηρες!

Οι Μαύροι Πάνθηρες! Οι δικοί μου Μαύροι Πάνθηρες!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019 | 7:12 μ.μ.

Της Αλέκας Ζορμπαλά

Όταν κάποιοι Αφροαμερικάνοι μετά από δουλεία και καταπίεση εκατοντάδων ετών, απόφάσισαν να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους, στα οπλισμένα χέρια τους και συγκρότησαν το ένοπλο κόμμα των Μαύρων Πανθήρων.

Επαναστάτες, Αντιιμπεριαλιστές, Μαρξιστές, Λενινιστές με επιρροές από τον Μάο Τσε Τουνγκ, οι ιδεολογικές αναφορές τους.

Κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής δράσης οι περιπολίες ένοπλων μελών στις γειτονιές των μαύρων για να αποτρέπουν την αστυνομική βία, αυθαιρεσία και καταστολή, οι δυναμικές ενέργειες, όπως η εισβολή ενόπλων μελών στο Καπιτώλιο(Βουλή).

Οι Μαύροι Πάνθηρες, ένα επαναστατικό κόμμα, που μετατράπηκε σε κίνημα, αναπτύσσοντας παράλληλα έντονη κοινωνική δράση, καθιέρωσαν κοινωνικά προγράμματα, με πιο χαρακτηριστικά το "Δωρεάν Πρωινό για τα Παιδιά" παρέχοντας πρωινό καθημερινά σε 10.000 παιδιά, τη δημιουργία κοινοτικών κλινικών και την παροχή δωρεάν τροφίμων σε άπορους.

Τιμή στους Huey Newton, Bobby Seale, Little Bobby Hutton και σε όλους αυτούς, που έδωσαν ελπίδα και περηφάνεια στη μαύρη κοινότητα, στον κάθε κατατρεγμένο.

Μόνον αν είσαι πολιτικά ανιστόρητος (πολύ πιθανόν) παρότι είσαι από τα Χάρβαρντ ΗΠΑ, εκεί που άνθισε το κίνημα, ή πολιτικός agent provocateur ονομάζεις αυτή την, και καλά σούπερ ντούπερ, ομάδα των ντόπιων Ράμπο του Μετρό και του τουριστικού κέντρου με το όνομα Μαύροι Πάνθηρες..
Όχι τίποτα άλλο, θα νομίζουν και οι τουρίστες, ότι επανεμφανίστηκαν οι Μαύροι Πάνθηρες, όχι στο φυσικό τους χώρο, αλλά στη χώρα, που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα!

Καλό μήνα αδέρφια!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger