Home » , , » Ο "γενναίος" Κικίλιας και οι "άνανδροι Ρουβίκωνες"

Ο "γενναίος" Κικίλιας και οι "άνανδροι Ρουβίκωνες"

Από giorgis , Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 | 10:23 μ.μ.


Του Γ. Γ.

Το να προκαλούν το λαϊκό αίσθημα με τις πράξεις και τις δηλώσεις τους, τα εξουσιαστικά παχύδερμα, είναι κάτι το συνηθισμένο.
Να δημιουργούν κατάγματα στην νοημοσύνη μας παρουσιάζοντας το μαύρο - άσπρο, είναι και αυτό καθημερινό φαινόμενο.

Να μας εμφανίζεται όμως "γενναίος", ο οποίος "δεν τρομοκρατείται", από τους "άνανδρους ρουβίκωνες", ο Β. Κικίλιας, ένα κυβερνητικό στέλεχος που δεν τολμάει να κάνει μια απλή παρουσία σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο, αν δεν συνοδεύεται από μπάτσους που τον "προστατεύουν" είναι κάτι που προκαλεί τουλάχιστον ιλαρότητα.

Θα μιλήσουμε παρακάτω αναλυτικά γι' αυτή την τοποθέτηση του υπουργού Υγείας.

Πριν όμως σχολιάσουμε την δήλωση του, η οποία έγινε με αφορμή μια παρέμβαση της αναρχικής συλλογικότητας της αναρχικής συλλογικότητας στο πολιτικό του γραφείο, να κάνουμε αναφορά και σε μια άλλη σχετική δήλωση κυβερνητικού στελέχους.
Αναφερόμαστε στην τοποθέτηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.
Τον ακούσαμε, λοιπόν, να μας λέει, αναφερόμενος στην σημερινή δράση του "Ρουβίκωνα" ότι «Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται. Κι ας αντιληφθούν, επίσης, ότι τα πράγματα άλλαξαν. Η βία δεν γίνεται ανεκτή και η ανομία θα παταχθεί».

Δεν θα κάνουμε καμιά αναφορά σ' αυτή την δήλωση παρά θα ζητήσουμε μόνο, από τον λαλίστατο κυβερνητικό εκπρόσωπο να μας εξηγήσει μια ... αφωνία του.

Πιθανόν να θυμάστε όταν πριν καιρό υπήρχε το θέμα της υποτιθέμενης κλοπής πολεμικού υλικού από ναυτική βάση της Λέρου, ο Πέτσας, έπαιρνε σβάρνα τα ΜΜΕ για να μας πει τα τρομολαγνικά του σενάρια.

Τώρα που Κυριακάτικη εφημερίδα αποκάλυψε ότι το πιο πιθανό ενδεχόμενο για την φημολογούμενη κλοπή στρατιωτικού υλικού είναι ότι το θεωρούμενο απολεσθέν «πολεμικό υλικό βρέθηκε και πρόκειται για μεγαλειώδη γκάφα της νυν ηγεσίας του υπουργείου που βιάστηκε να ανακοινώσει την κλοπή και τώρα προσπαθεί να θάψει το θέμα για να μην εκτεθεί», γιατί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έπαθε αμνησία για τις περασμένες δηλώσεις του;

Και με την ευκαιρία: γιατί δεν μας πληροφόρησε υπεύθυνα κανένας ποια ήταν η κατάληξη αυτού του θέματος που είχε πάρει τεράστια δημοσιότητα και είχαν γραφτεί και ακουστεί τα πιο απίστευτα σενάρια;

Ας μας απαντήσει πρώτα σ' αυτό ο υφυπουργός και μετά σχολιάζουμε τις δηλώσεις που έκανε για τον "Ρουβίκωνα".

Επανερχόμαστε τώρα στον "γενναίο¨"Κικίλια.

"Ανανδρα" τα μέλη του Ρουβίκωνα, τα οποία έχουν στην πλάτη τους δεκάδες καταδίκες και ποινικές διώξεις για την πολιτική τους δράση, "ατρόμητος" ο υπουργός Υγείας στο να εξοντώνει φτωχούς και ανυπεράσπιστους ανθρώπους.

Για να το κάνουμε αυτό φραγκοδίφραγγα.

Δεν είχε ζεστάνει ακόμα την υπουργική του καρέκλα, ο Κικίλιας, όταν έστειλε εγκύκλιο στις Υγειονομικές Περιφέρειες όλης της χώρας οι οποίες προσφέρουν παροχές ασθενείας καθορίζοντας: "Σε περιπτώσεις χορήγησης παροχών ασθενείας σε είδος σε ασφαλισμένους τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε., τότε οφείλουν να εισπράττουν ιδιωτικά τη δαπάνη για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες με τρίτες χώρες για την κάλυψη παροχών ασθενείας σε είδος".

Με απλά λόγια δηλαδή αν μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν στην χώρα μας αρρωστήσουν και δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τους έμπορους υγείας, η μόνη επιλογή που έχουν είναι να πεθάνουν με τις "ευλογίες" του νεοδημοκράτη υπουργού.

Πραγματικά χρειάζεται "θάρρος" για να παίρνεις τέτοιες απάνθρωπες αποφάσεις.

Αναμφισβήτητα απαιτείται "γενναιότητα" για να πρωτοστάτης στην κυβερνητική απόφαση που στρέφεται ενάντια στο ΚΕΘΕΑ και στην προσπάθεια απεξάρτηση χιλιάδων εξαρτημένων από τα ναρκωτικά, όπως κάνει ο Κικίλιας.

Είναι απαραίτητο να έχεις "γενναιότητα" για να μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια και επιπλέον να μας παρουσιάζεσαι τιμητής της πολιτικής ζωής της χώρας όταν "Πεθαίνουν άνθρωποι εκεί έξω ενώ μπορούν να πάρουν φάρμακα που δικαιούνται κ εσείς τα στερείτε!", όπως κατάγγειλε επώνυμα γιατρός τον υπουργό Υγείας.

Και σαν επισφράγισμα της "γενναιότητας"  του πολιτικού ανδρός που λέγεται Βασίλης Κικίλιας το παρακάτω βίντεο. (Προσπερνάμε την απεγνωσμένη προσπάθεια της δημοσιογράφου να δικαιολογήσει τον υπουργό και την κυβέρνηση).
Σ' αυτό παρακολουθούμε τον διάλογο που είχε ο πατέρας του μικρού Ραφαήλ (το κείμενο του "Ρουβίκωνα αναφέρεται αναλυτικά σ' αυτή την περίπτωση) με τον υπουργό:

Πατέρας του Ραφαήλ: Στείλτε το παιδί στην Αμερική

Κικίλιας: Αυτό δεν μπορώ να το κάνω γιατί θα ρθει ένα ντόμινο άλλων περιπτώσεων. 


Θέλετε άλλες αποδείξεις για την "γενναιότητα" του Β. Κικίλια;

Στην εποχή της παλινόρθωσης του σκληρού κράτους της δεξιάς, -σ' αυτή την κατεύθυνση έχει συστρατευτεί και ο υπουργός Υγείας και σ' αυτό τον στόχο εντάσσονται όλες οι ενέργειες του- έχουμε να παρακολουθήσουμε πολλά παρόμοια σκηνικά.

Εκτός των άλλων και οι λέξεις για τους εξουσιαστές απέκτησαν άλλο νόημα.
Η σαπίλα και η απανθρωπιά ονομάστηκαν "γενναιότητα", κάθε ακτιβιστική πράξη "βία και ανομία", ενώ όσοι/ες ρισκάρουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς -με ότι αυτό σημαίνει- χαρακτηρίζονται "άνανδροι".

Σημεία της "επιστροφής"στην "κανονικότητα".
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger