Home » , » Η στολή του Μακεδονομάχου θα φορεθεί φέτος ή πέρασε η μόδα;

Η στολή του Μακεδονομάχου θα φορεθεί φέτος ή πέρασε η μόδα;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 | 11:25 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη πρόεδρος για τις εκδηλώσεις από τη συμπλήρωση 2500 χρόνων της μάχης των Θερμοπυλών και την ναυμαχία της Σαλαμίνας (480 πΧ). Είναι νομίζω η πλέον αρμόδια ως αυτόπτης μάρτυρας και των δυο γεγονότων. Έπλεκε μικρή το χιτώνα του οπλίτη, επομένως θα θυμάται τι έγινε.

Ο Κούλης από την άλλη σαν μετανάστης πρώτα στη Γαλλία κι έπειτα στην Αμερική, κάπως τα έχει μπερδέψει. Εκεί στο Χάρβαρντ, δεν ασχολούνται με την Ιστορία, έχουν άλλα μαθήματα. Πως να αλώσετε το δημόσιο, πως να δουλέψετε τους ψηφοφόρους, πως να υπακούτε στις ΗΠΑ... πρακτικά πράγματα.
Πρόσφυγας είπε πως ήταν; Αφού δεν είχαμε πόλεμο τον καιρό της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Μια επιστράτευση μόνο από τα Lidl.

Εθνική ομοψυχία η μάχη των Θερμοπυλών και η Ναυμαχία της Σαλαμίνας! Να δεις που τις έχω ξανακούσει αυτές τις κουταμάρες; Στην χούντα του Παπαδόπουλου φυσικά. Όπου η κονόμα έδενε αρμονικά με το κιτς και τις εθνικιστές ανοησίες.
Έλεγαν μάλιστα πόσο γενναία ήταν η Ελληνική φυλή. Όταν όμως οι "απόγονοι" του Λεωνίδα, του Θεμιστοκλή, του Μιλτιάδη, του Μεγαλέξανδρου, των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων και άλλων Ελλήνων ηρώων, έπρεπε να αποκρούσουν την Τουρκική εισβολή, δεν τα κατάφεραν. Δεν πρόκαναν, έψαχναν να αλλάξουν καθαρό βρακί.

Δουλεύουν τους γαλάζιους κόπανους μέχρι κι οι Συριζαίοι. Γελάτε ε; Κάποιον Πάνο καμένο, εντελώς ψεκασμένο τον θυμάστε; Που είχε μπερδέψει τις σάρισες με τα έμβολα, τη γραβάτα με τις βούρτσες; Περίεργο, τώρα κόπηκε το γέλιο. Βλέπετε, όταν δεν έχεις μέλλον, δεν έχεις να προσφέρεις τίποτε στο παρόν, στρέφεσαι στο παρελθόν.
"Ξέρετε τι κάναμε τότε"; - Τίποτα! Δεν είχατε γεννηθεί. Ευτυχώς. Εξαίρεση ο μπαμπάς του Κούλη, που τότε λέγονταν Εφιάλτης. Και η Μαριάννα φυσικά.

Αν ήταν ο Μητσοτάκης οι Πέρσες, ως υπερδύναμη, θα έκαναν βάσεις στην Ελλάδα. Οι κόλακες θα διέδιδαν πως ο Περσικός στόλος έκανε απόβαση στη Σικελία.
Ο Εφιάλτης θα γίνονταν πρόεδρος της επιτροπής για την ελληνοπερσική φιλία. Ο Λεωνίδας θα χαρακτηρίζονταν λαϊκιστής, αναρχικός και τρομοκράτης. Όπως ο Κολοκοτρώνης είχε χαρακτηριστεί από τους χουντικούς ανθέλληνας!
Κάργα στην εθνική ομοψυχία, η Θήβα που ήταν με τους Πέρσες, θα ανακηρύσσονταν πρωτεύουσα της υποταγμένης Ελλάδας.

Όπα! Οι Θηβαίοι δηλαδή δεν είναι Έλληνες Μητσοτάκη; Θήβα λόγω της αντιπαλότητάς της με την Αθήνα συμμάχησε με τους Πέρσες κατά την διάρκεια της εκστρατείας του Ξέρξη το 480 και 479 π.Χ. Στην μάχη των Πλαταιών οι Θηβαίοι πολέμησαν στο πλευρό των Περσών. Το Θηβαϊκό σώμα αποκρούστηκε από τους Αθηναίους και κλείστηκε στα τείχη της Θήβας. Δέκα μέρες μετά οι σύμμαχοι πολιόρκησαν την Θήβα και απαίτησαν την τιμωρία όσων μήδισαν. Οι αρχηγοί των Θηβαίων τελικά παραδόθηκαν και ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ενώ η πόλη δεν καταστράφηκε καθώς οι σύμμαχοι θεώρησαν πως για τον μηδισμό της πόλης ευθυνόταν μόνο η ηγεσία της και όχι ο λαός της Θήβας".
Ευθύνεται η ηγεσία, συμφωνώ. Να το θυμάσαι Κούλη.

Τέλος, ένας άλλος πιο σύγχρονος ήρωας, ο Τζίμακος, είχε πει πως, αν έκανε φιλανθρωπίες θα είχε οικονομήσει πολύ περισσότερα. Έτσι είναι Κούλη μου. Ο πατριωτισμός αποδίδει φτάνει, να μην πολεμάς εσύ αλλά άλλοι και μετά να καπηλεύεσαι τις ξένες θυσίες.
"Πάταξον μεν τους μετανάστες, λήστεψε δε τους Έλληνες" όπως είχε πει κι ο Γκάντι. Ή μήπως δεν το είπε; Τις περικεφαλαίες να μην ξεχάσουν οι γαλάζιοι βλάκες.
Η στολή του Μακεδονομάχου θα φορεθεί φέτος ή πέρασε η μόδα;

ΥΓ: Πολύ γενναίοι οι εθνικιστές με τους Βόρειους Μακεδόνες, που δεν έχουν όπλα. Με τους Τούρκους; Γιουσουφάκια! Μόνο οι αριστεροί διαμαρτύρονται για την εισβολή.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

19 Οκτωβρίου 2019 στις 12:03 π.μ.

Λέτε να έφτασε η ώρα που η σύγχρονη νεοφιλελέ ευρω-δεξιά και μαζί της η κυρία πρέσβειρα του εφοπλιστικού κεφαλαίου θα μας οργανώσουν καμιά νέα ... πολεμική αρετή των Ελλήνων στο στάδιο, αντάξια σ' εκείνο το αλήστου μνήμης κατακιτσαριό του Παττακού επί Ελλάδος Ελλήνων-χριστιανών; Έ,ρε γέλια που θα ρίξουμε! Άλλο που δεν θέλουν δηλαδή οι κ.κ. Γεωργιαδης- Βορίδης να φορέσουν αυτοί πρώτοι τη ... χλαμύδα και την περικεφαλαία του ...Λεωνίδα- έστω κι αν πρόκειται για κράνος της ... πυροσβεστικής ή της τροχαίας και να μπούνε καμαρωτοί στο στάδιο! Ας ευχηθούμε στους απίθανους αυτούς τύπους που μας κυβερνάνε με τόση "εθνική περηφάνια" να αξιωθούν το ταχύτερο να φορέσουν και το ζουρλομανδύα! Θα τους πάει ...τρέλα!

19 Οκτωβρίου 2019 στις 9:47 μ.μ.

Βρε Νικο απο βολο γραφεις κατι επιτυχημενα που τα διαβαζω με ευχαριστηση χωρις να βαριέμαι.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger