Home » , , » Επιστροφή στην κανονικότητα και για τον Ψυχάρη

Επιστροφή στην κανονικότητα και για τον Ψυχάρη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 | 4:30 μ.μ.

Αθώους κήρυξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον Σταύρο Ψυχάρη και τα 10 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Bank οι οποίοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες σχετικά με τη χορήγηση δανείων στον ΔΟΛ χωρίς τις κατάλληλες εγγυήσεις.

Συνολικά τα δάνεια ανέρχονταν στο ποσό των 44,7 εκ ευρώ.

Η φωτογραφική σύνθεση είναι απαλλοτριωμένη από jodi.graphics.

Δεν νομίζουμε ότι θα περίμενε κανένας ότι θα βρεθούν δικαστές να καταδίκαζαν τον Ψυχάρη του οποίου τα διαχρονικά πεπραγμένα είναι γνωστά και θα ήταν πλεονασμός να τα επαναλάβουμε.

«Από το 2008 ως σήμερα, τα συγκροτήματα Τύπου και τα κανάλια έχουν πάρει δάνεια τα οποία ξεπερνούν το μισό δισεκατομμύριο. Ακόμη όμως και αυτό είναι υπό έλεγχο. Το ίδιο το κράτος, με του οποίου τα χρήματα ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι τράπεζες και τα δάνεια των καναλιών, δεν γνωρίζει πόσα είναι στην πραγματικότητα αυτά τα δάνεια, αφού οι τράπεζες δεν δίνουν στοιχεία, επικαλούμενες το τραπεζικό απόρρητο. Δηλαδή, όχι μόνο έδωσαν δάνεια, που στην πραγματικότητα είναι θαλασσοδάνεια, όχι μόνο τα ανακεφαλαιοποίησαν με δημόσιο χρήμα, αλλά αρνούνται και να δώσουν στοιχεία, τα οποία ενδεχομένως αποκαλύπτουν και ποινικά αδικήματα», αναφέρει μεταξύ άλλων ένα πολύ αποκαλυπτικό δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc.

Με απλά λόγια δηλαδή, ο Ψυχάρης δεν έκανε κάτι διαφορετικό απ' ότι κάνουν όλοι οι κεφαλαιοκράτες που ασχολούνται με τα ΜΜΕ. Οσο για τον ΔΟΛ αξίζει να διαβάσετε μια περασμένη ανάρτησή μας.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

10 Οκτωβρίου 2019 στις 6:47 μ.μ.

Στον κόσμο της κεφαλαιοκρατικής σαπίλας, πράγματι αυτός είναι ο κανόνας: οι τράπεζες δανείζουν με εγγύηση ... αέρα κοπανιστό, κατόπιν φυσικά εντολής άνωθεν, με δισεκατομμύρια τους "εκλεκτούς" κερδοσκόπους του σιναφιού τους και την ίδια στιγμή προσημειώνυν το σπιτάκι και κατασπαράζουν τις σάρκες και το αίμα του κάθε φουκαρά που βρέθηκε στην ανάγκη κι έπεσε στα δίχτυα τους. Και ακολουθεί φυσικά η αστική ψευτοδικαιοσύνη, που αθωώνει ή ρίχνει στα πούπουλα όλα τα πιράνχας της ανώτατης κεφαλαιοκρατικής ...υποστάθμης, που έλεγε κι ο θρυλικός Ταμτάκος. Αυτή η ίδια ψευτοδικαιοσυνη που κυνηγά με μανία όποιον αντισταθεί
στο άρπαγμα του σπιτιού των φτωχών χρεωφειλετών... βάσει νόμου του Τσίπρα...
Την ίδια στιγμή οι τράπεζες που δανείζουν δισεκατομμύρια στους αεριτζήδες κερδοσκόπους, χρεώνουν τον απλό καταθέτη μέχρι και για το χαρτάκι του λογαριασμού ή της ενημέρωσης που θα ζητήσει για τις λίγες πεντάρες που έχει στα ταμεία τους. Αύριο οι ίδιες αυτές τράπεζες που έφαγαν το καταπετασμα των μνημονιακών χρεών του κράτους, θα απαιτούν να προπληρωθούν με ένα σκασμό από φράγκα ακόμη και για να ανοίξουν στον εργαζόμενο ένα μισθοδοτικό λογαριασμό της δουλειάς του, αφού κανένας καπιτάλας ή υπηρεσία δεν πληρώνει πια τοις μετρητοίς. Πρέπει επομένως να ξυπνήσει το εργατικό κίνημα και να γιγαντώσει την οργανωμένη πάλη του, που θα βάλει φρένο στα τραπεζικά αρπακτικά και στο επίσημο κρατικό κωλοχανείο που τα υπηρετεί (κυβέρνηση, ψευτοδικαιοσύνη, δυνάμεις καταστολής).Πρέπει όλοι αυτοί οι λαογδάρτες να αρχίσουν να τρέμουν ξανά τον οργανωμένο αγωνιστή λαό, να οσμιστούν δηλαδή ξανά ότι υπάρχει και δυναμώνει κι έρχεται η προοπτική μιας λαϊκής επανάστασης που θα σαρώσει πατόκορφα την κεφαλαιοκρατία. Μόνο αυτός ο φόβος μπορεί να τους κόψει κάπως τη φόρα... Αλλιώς κλάψτε οι φουκαράδες μισθωτοί πελάτες και χρεωφειλετες των νόμιμων τοκογλύφων-ληστάρχων!



Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger