Home » , » Αλλη μια εργατική δολοφονία με τους ατιμώρητους εγκληματίες να έχουν ονοματεπώνυμο.

Αλλη μια εργατική δολοφονία με τους ατιμώρητους εγκληματίες να έχουν ονοματεπώνυμο.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 | 4:06 μ.μ.

Για τον βρικόλακα του εργοδοτικού κέρδους που παρουσιάζεται συνέχεια στα κάτεργα της ΛΑΡΚΟ και ρουφάει το αίμα των ταξικών αδελφών μας -με την "μέθοδο" που ονομάζουν "εργατικά ατυχήματα"- έχουμε γράψει αρκετές φορές.

Τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς στοιχίζουν στους καπιταλιστές ενώ η δολοφονία ενός εργάτη για τα αφεντικά που διαπράττουν αυτό το έγκλημα, "τιμολογείται" στο κόστος ενός τυποποιημένου πανομοιότυπου τηλεγραφήματος, που στέλνουν σ’ όλες αυτές τις περιπτώσεις: «Η διοίκηση της εταιρείας εκφράζει τη βαθιά της λύπη, τα συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή της στους οικείους του θανόντος».

Αυτή η παγιωμένη κατάσταση έρχεται να επιβεβαιωθεί σήμερα με την εργατική δολοφονία  του  55χρονου Γιώργου Ψαρρά.
Ενας ακόμα ταξικός αδελφός μας, έρχεται να προστεθεί στην μακάβρια λίστα των δολοφονημένων εργατών σ' αυτό το κάτεργο -δείτε εδώ. Eχασε την ζωή του όταν έγινε έκρηξη  στη δεξαμενή που εργαζόταν. Αφησε πίσω τρία παιδιά ορφανά και μια γυναίκα χήρα. 

Ηταν άλλη μια εργοδοτική δολοφονία που είχε προαναγγελθεί.  Μόλις χτες το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας κατάγγειλε μεταξύ άλλων:

"Σε όλα τα τμήματα, σε όλα τα πόστα, η κατάσταση είναι τραγική. Οι ασθένειες, ατυχήματα, οι υπερωρίες και η εργασία στα ρεπό, όσα καταγράφονται, τεκμηριώνουν την εντατικοποίηση.

Δεν πάει άλλο. Όλα αυτά καθημερινά οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ τα βιώνουν κάτω από τον φόβο της ανασφάλειας, κάτω από τον εκβιασμό, για το αν θα συνεχίσει η λειτουργία της, για το αν θα έχουν μεροκάματο αύριο.

Είναι έγκλημα και  οι εγκληματίες έχουν ονοματεπώνυμο. Η αιτία που  γεννά όλα τα παραπάνω είναι η συνειδητή  γενική απαξίωση της ΛΑΡΚΟ από τις κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση".
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger